• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.03.2020

18:16

(FOTO) MINISTAR VULIN U VOJNOJ BOLNICI U NOVOM SADU: Ponosan sam na penzionisane lekare koji su se odazvali pozivu svoje vojske

Politika

(FOTO) MINISTAR VULIN U VOJNOJ BOLNICI U NOVOM SADU: Ponosan sam na penzionisane lekare koji su se odazvali pozivu svoje vojske

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Vojnu bolnicu u Novom Sadu gde se uverio u spremnost te vojnozdravstvene ustanove za prijem i lečenje pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

Tokom posete ministar Vulin razgovarao je sa vojnim lekarima specijalistima u penziji, koji su se odazvali pozivu da tokom vanrednog stanja budu angažovani u zdravstvenim ustanovama i svojim znanjem i iskustvom doprinesu lečenju hospitalizovanih pacijenata.

- Ponosan sam na penzionisane vojne lekare koji su se odazvali pozivu svoje vojske. Oni su došli da rade svoj posao i da budu na usluzi svojoj vojsci i svom narodu. Svako od njih daće svoj maksimalni doprinos u ovoj borbi – poručio je ministar Vulin i zahvalio svima koji su se odazvali da svojim znanjem i iskustvom pomognu u borbi protiv koronavirusa.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Vojni lekari koje smo pozvali u rezervu, a koji su se odazvali na prvi poziv svoje vojske i svoje zemlje, pomoći će upravo takvim pacijentima i ja im mnogo zahvaljujem zbog toga. Ponosan sam na njih i kao što vidite,  jednom vojnik – uvek vojnik. To što su u penziji, ništa ne znači – naglasio je ministar Vulin.

Vojska Srbije mora da odgovori brojnim izazovima, otuda i pripreme Vojne bolnice u Novom Sadu i svih vojnozdravstvenih objekata, koji bi bili u službi građanima i u službi borbe protiv koronavirusa, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon današnjeg obilaska Vojne bolnice u Novom Sadu.

Foto: Ministarstvo odbrane

Кako je istakao upravnik Vojne bolnice Novi Sad potpukovnik dr Dragan Кoruga, ta vojna ustanova je spremna za prihvat i lečenje pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

- Svaki dan radimo, a obavljamo i sve zadatke koja nam nalaže Uprava za vojno zdravstvo – istakao je potpukovnik dr Кoruga, dodajući da je kapacitet Vojne bolnice u Novom Sadu oko 100 kreveta. Lekari Vojne bolnice angažovani su i na zbrinjavanju pacijenata u prihvatnim centrima u Subotici i Novom Sadu.

Foto: Ministarstvo odbrane

Specijalista opšte hirurgije pukovnik u penziji dr Milorad Regodić odazvao se pozivu Ministarstva odbrane da bude angažovan tokom vanrednog stanja. Zajedno sa kolegama iz Vojne bolnice, među kojima su i hirurzi, internisti, ORL specijalisti i gastroenterolozi, biće angažovan u skladu s potrebama i pružati pomoć pacijentima zaraženim koronavirusom.

- Odazvali smo se pozivu naše vojske i države i spremni smo za svaki zadatak - izjavio je dr Regodić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija