• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2020

12:52

PRIZNAVANJE KOSOVA NITI ĆE BITI TEMA U VAŠINGTONU, NITI ĆEMO DOZVOLITI DA BUDE! Vučić: Važno je da "u tuči slonova" ostanemo NEPOVREĐENI

Politika

PRIZNAVANJE KOSOVA NITI ĆE BITI TEMA U VAŠINGTONU, NITI ĆEMO DOZVOLITI DA BUDE! Vučić: Važno je da "u tuči slonova" ostanemo NEPOVREĐENI

Podeli vest

Priznavanje Kosova neće biti tema u Vašingtonu, niti ćemo dozvoliti da bude, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na komentare u opozicionim medijima.


Vučić je rekao da očekuje dobar razgovor i sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i odličnu posetu Ruskoj Federaciji.

- Ja sam u kontaktu i sad Putinom, sinoć smo vodili dug telefonski razgovor, i sa Amerikom, i sa Lajčakom. Pred nama je težak period, moramo da štitimo naše državne interese. Očekujem dobar razgovor sa Lajčakom, očekujem dobru posetu Rusiji. Četiri godine sam ja insistirao, četiri godine sam nudio razgovor ali Albanci nikada to nisu hteli da prihvate, i sada su prihvatili. Ne znam šta da kažem, videćemo - rekao je predsednik.

- Videćemo da li će Albanci poštovati što je Ričard Grenel rekao oko nekandidovanja u međunarodnim organizacijama. To Hašim Tači nije hteo. Četiri godine sam o tome govorio, a sada je ođednom prihvatio - kazao je on.

Vučić je rekao da je bitno da u "tuči slonova" prođemo nepovređeni.

- Mi treba da gledamo kako da se izmigoljimo. Ne treba da otkrivamo kako ćemo to da uradimo. Ne možemo da se bijemo sa Nemačkom i Amerikom. Pustite nas da radimo naš posao - rekao je Vučić.

Kako kaže, najviše na svetu voli svoju otadžbinu, dodaje da nam svi trebaju kao saveznici, ali da ga zanimaju samo interesi Srbije.

- Mi ćemo da razgovaramo, od razgovora nikada nismo bežali, ali ćemo da čuvamo svoje interese i da volimo Srbiju najviše na svetu - rekao je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

- Kako god da se priča oko Kosova završi, mi ćemo gledati da prođemo što bolje, a kako, to nas pustite da radimo svoj posao. Najbolje da im kažemo i nacrtamo, pa da nam kažu da ne možemo, hajde pustite nekoga da malo pametno vodi politiku... Što, ja volim neku drugu državu više, Nemačku više od Amerike, Rusiju. Ne, ja volim samo našu otadžbinu, našu Srbiju. Mi ćemo da čuvamo naš interes, da razgovaramo i da volimo našu Srbiju najviše na svetu - rekao je Vučić.

- Da vam kažem, ne znam koga ćemo mi da kandidujemo za par godina na izborima. Hajde onda ljudi, kandidujte se ako imate bolje odgovore na ovo pitanje, ja vas stvarno cenim i poštujem, ali treba nam malo poverenja, pustite nas da radimo kako mislimo da treba, dajte da probamo da pokažemo poštovanje. Ja sam se ti "junaka" nagledao, i za to imam i svedoke. Ispred ekrana kažu svašta, a onda, ajde Vučiću ti idi na te razgovore. To je šah ljudi, to je igra, sačuvati svoju zemlju je igra i mora se pametno igrati i ljudi to moraju da razumeju, tu nema velike filozofiju - rekao je Vučić.

- Za sve one koji govore te laži o Kosovu, ljudi, molim vas, pustite nas da radimo svoj posao i dosta je više sa tim lažima - dodao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Pa ne zovu ih siguno na piće...ako ih baš Trump zove i bude sam prisutan - biće crvena linija, jako bolna.

Srecko

pre 3 godine

Pa ako je dosta,neka tuzilastvo radi svoj posao.

sanja

pre 3 godine

Srbija je drzava koja stiti svoje interese i drzi do sebe!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija