• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2020

08:43

VAKCINA JE JEDINO REŠENJE, SVE OSTALO MOŽEMO DA ODRŽAVAMO I SPASAVAMO! Ministar Mali: Plate i penzije u javnom sektoru SU SIGURNE!

Politika

VAKCINA JE JEDINO REŠENJE, SVE OSTALO MOŽEMO DA ODRŽAVAMO I SPASAVAMO! Ministar Mali: Plate i penzije u javnom sektoru SU SIGURNE!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu RTS, rekao je da je 2,3 milijarde evra isplaćeno kao podrška pomoći srpskoj privredi.

- Ukupan iznos u gotovini 278 milijardi dinara je isplaćeno u okviru podrške našoj privredi. Naše finansije su bile stabilne da izdrže prvi udar. Broj zaposlenih na 30. juni u odnosu na februar je veći nego u odnosu na prethodnih nekoliko meseci. To je pravi podatak, dosta radnih mesta je otvoreno. Preko 1.100 preduzeća preko Fonda za razvoj i preko poslovnih banaka, preko milijardu evra biće pušteno u okviru seta mera za pomoć preduzećima - rekao je ministar Mali.

- Jedna lepa vest za građane Srbije, penzije su sigurne, plate u javnom sektoru su sigurne - izjavio je Mali.

- Jesu ljudi ostali bez posla u prethodnom periodu, ali ima i novootvorenih radnih mesta. Izbegli smo najcrnji scenario. Sada treba biti pametan - rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Ne očekuju se velike posledice na tržištu rada, upravo zbog mera koje su sprovedene.

- Ukoliko dobijemo vakcinu, kao što je juče najavio predsednik Srbije (Aleksandaar Vučić) to je najvažnije rešenje, sve ostalo možemo da spasavamo, održavamo. Ipak, vakcina je jedino rešenje, i u svetu i kod nas. To je činjenica - istakao je Mali.

Foto: printscreen RTS

Mali je rekao i da se uveliko priprema budžet za sledeću godinu, i da će biti spreman u oktobru.

- Do 1. novembra ne očekujem veće pomake na tržištu rada. Uveliko pripremamo budžet za 2021. godinu - poručio je Mali.

- Trenutno se radi istraživanje sprovedenih mera. Sada znamo kakva su iskustva, videćemo kako je koji sektor pogođen, čujem poslednjih dana "biće ovako, ili onako", ali treba gledati sveoobuhvatno - rekao je Mali i otkrio da su stigli podaci o PDV, i da je njegov ukupan priliv 51 milijardu dinara, "10 odsto više nego što smo očekivali".

- Akcize se plaćaju na vreme, nemamo probleme sa likvidnošću - rekao je.

Na konkretno pitanje da li će onda biti novca za nove mere, ministar je odgovorio da mora da se sačeka da se sagledaju svi aspekti, i da "ćemo naravno podržati našu privredu".

- Želja mi je da pripremimo budžet za sledeću godinu, pitanje da li ću ostati ministar, nije za mene - naveo je na pitanje da li ostaje ministar u novoj vladi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija