• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2020

13:16

GRADNJA METROA KRAJEM 2021! Vesić: Korak po korak dolazimo do željenog cilja, na ovaj projekat se čekalo POLA VEKA!

Politika

GRADNJA METROA KRAJEM 2021! Vesić: Korak po korak dolazimo do željenog cilja, na ovaj projekat se čekalo POLA VEKA!

Podeli vest

Komercijalni ugovor za izradu studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa potpisan je danas, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat izgradnje metroa potpisan je između Grada Beograda, JKP "Beogradski metro" i kompanije "Ežis".

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da se na ovaj projekat čeka pola veka.

"Korak po korak dolazimo do željenog cilja, a krajem sledeće godine započeće izgradnja beogradskog metroa, zahvaljujući zajedničkoj saradnji sa Vladom Srbije", rekao je on.

Dodao je da je metro projekat od nacionalnog značaja, čija realizacija ne bi bila moguća bez podrške predsednika i Vlade

"Nema rukovodeće garniture koja nije obećavala metro, ali ova vlast će ga završiti“, rekao je on.

Foto: Goran Vesić

Ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni rekao je da je beogradski metro primer dobre saradnje i snažnih odnosa dve države i rekao da će Vlada Francuske nastaviti da pruža finansijsku, tehničku i političku podršku Srbiji.

"Za Francusku ovo je jedan od najvećih i najvažnijih projekata koje ćemo sprovesti nakon posete predsednika Makrona Srbiji. Zajedno, francuski i srpski eksperti činiće tim koji će realizovati ovu investiciju, uz ogromnu podršku Vlade Srbije i grada Beograda", rekao je on.

Generalni direktor "Ežisa" Olivije Bovar rekao je da je ova kompanija snažno posvećena uspešnoj realizaciji projekta.

Foto: Goran Vesić

"Ponosni smo što učestvujemo u realizaciji ovako važnog projekta za Srbiju. Uveravam vas da ćemo dati sve od sebe da se on uspešno sprovede, na dobrobit građana Beograda i Srbije", rekao je Bovar.

"Danas smo svedoci potpisivanja komercijalnog ugovora za izradu studije izvodljivosti za izgradnju beogradskog metroa, kojim realizujemo donaciju vlade Francuske i započinjemo realizaciju najveće infrastrukturne investicije u ovom delu Evrope, vredne šest milijardi evra", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako je saopšteno, ona je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i ambasadorom Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkonijem prisustvovala potpisivanju ugovora.

Dodala je da će studija izvodljivosti biti gotova za godinu i po dana, kada će započeti izgradnja metroa dugog 60 km, sa 60 stanica.

Foto: Goran Vesić

"Beogradski metro jedan je od najzahtevnijih projekata kojem pristupamo i ne bi bio moguć da nema dobrih odnosa između Srbije i Francuske, zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Emanuelu Makronu", rekla je ona.

Dodala je da ovaj projekat zahteva najbolje kompanije i stabilnu vladu koja će ga realizovati.

"U pitanju je investicija značajna za dalji razvoj naše zemlje, jer kriza će proći, a ekonomija i investicije moraju da idu napred“, rekla je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija