• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2020

09:30

VUČIĆ NE PRISTAJE NA ULTIMATUME, NIKADA NEĆE ISPUNITI NJIHOVE ŽELJE! Vesić: Predsednik je uspeo nešto što njegovi prethodnici nisu - stavio je pitanje KiM na dnevni red najvećih svetskih sila

Politika

VUČIĆ NE PRISTAJE NA ULTIMATUME, NIKADA NEĆE ISPUNITI NJIHOVE ŽELJE! Vesić: Predsednik je uspeo nešto što njegovi prethodnici nisu - stavio je pitanje KiM na dnevni red najvećih svetskih sila

Podeli vest

Beograd je pokazao da je spreman za razgovor sa Prištinom, spreman za normalizaciju života, ali nije spreman da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, kaže funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić


On je za TV Pink naglasio da predsednik Aleksandar Vučić ne pristaje na ultimatume, da se uvek bori za interese Srbije i da će znati da odgovori na ovaj, kao i na sve druge predloge koji stižu iz Brisela.


"Sa Vučićem su probali 2013. godine da samo postave papir da se potpiše. Većina srpske delegacije je bila za to da se prihvati, Vučić je odbio. Ako hoće da se prizna Kosovo neka Tanja Fajon nametne Srbima Ðilasa (Dragana) i Tadića (Borisa). To su političari koji će ispuniti njihove želje, njihove želje Vučić nikada neće ispuniti", rekao je Vesić.

Kako kaže, projekat nezavisnog Kosova je propao, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome već bi bili članica UN i drugih međunarodnih organizacija.

Foto: printscreen RTV Pink

Posle 12 godina, kako je rekao, vrši se pritisak na Srbiju ne da prizna, već da omogući da lažna država uđe u međunarodne institucije.

"Ovo je pokušaj da projekat koji je doživeo fijasko sačuvaju. Predsednik Vučić je uspeo nešto što njegovi prethodnici ne da nisu uspeli, već nisu ni pokušavali a to je da pitanje KiM stavi na dnevni red najvećih svetskih sila, ne samo u Moskvi i Pekingu koji nisu priznali Kosovo, već u Briselu, Vašingtonu, Berlinu, tamo gde su priznali nezavisnost", naveo je on.

Dodaje da je Vučić uspeo da promeni stav kod vodecćih sila da se moraju poštovati srpski interesi i da je to istorijska promena, jer predsednik Vučić nije startovao od nule, već je to problem koji postoji 100 godina i nisu ga rešili ni kralj Aleksandar, Tito, Ðinđić, Koštunica, Tadić, već je bio samo gore.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Nije im Vucic kao nekada Tadic pa da se s njim igraju.

Sandra

pre 3 godine

Nikad necemo odustati od KiM i prihvatiti sve njihove uslove.

TM

pre 3 godine

Na provokacije Srpski narod i drzava nije duzna da pristaje. Cilj su mir i stabilnost i jacanje ekonomije regiona kao i kompromis za KiM.

kristinad

pre 3 godine

Srbija nikada neće odustati od Kosova, kao ni predsednik Vučić!

Marijana

pre 3 godine

Koliko-toliko predsednik je barem napravio neki pomak u odnosima Beograda i Prištine, za razliku od njegovih prethodnika.

Lazar

pre 3 godine

Predsednik stiti interese srpskog naroda! Ne pristajemo na ucene!

petra

pre 3 godine

Verovatno po pitanju uslovljavanja da priznamo Kosovo.Nećemo podleći pritiscima.

Filip

pre 3 godine

Srbija neće pristaji na pritiske i ucene. Branićemo interese Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija