• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2020

20:33

GOSPODINE PIVLJANIN, NAŠ RV JE SKINUT GROBARU SA LOPATE, ČIZME SU NAM SE RASPADALE! Penzionisani pilot pukovnik ZAPUŠIO USTA poznatom novinaru zbog teksta o Vulinu!

Politika

GOSPODINE PIVLJANIN, NAŠ RV JE SKINUT GROBARU SA LOPATE, ČIZME SU NAM SE RASPADALE! Penzionisani pilot pukovnik ZAPUŠIO USTA poznatom novinaru zbog teksta o Vulinu!

Podeli vest

Penzionisani pilot pukovnik RV Milivoje Bakić, nosilac zlatnog pilotskog znaka, koji ima 5.000 sati letenja poslao je pismo portalu Nova.rs kao reagovanje na kolumnu Ranka Pivljanina "Ima li Vulina u avionu", a koje taj portal nije hteo da objavi. Isto pismo prosledio je i našoj redakciji, a mi ga prenosimo u celosti

Poštovani gospodine Pivljanin, 


Volim da čitam Vaše tekstove, ima tu ironije bez mržnje, ali ovaj put ste sebi dopustili da mrzite. Da se niste vodili željom da uvredite Vulina, videli bi ste da dodeljeno priznanje nije zlatno, kako ste napisali, već je srebrno, i dodeljuje se za „doprinos razvoju i opremnju i stvaranju uslova za unapređenje operativnih sposobnosti RV i PVO“, ni reči o pilotima i pilotiranju. 


Da se niste emotivno vezali za Vulina, primetili biste, da su na obeležavanju Dana avijacije zlatne pilotske značke dodeljene pukovniku Krnjajiću, pukovniku Pipovskom, pukovniku Luniću, majoru Veselinoviću. Oni su prizananje dobili zato što su piloti. 


Zaboravimo Vulina, hajde da vidimo da li su „unapređene operativne sposobnosti RV i PVO“. Naš RV je skinut grobaru sa lopate. Umesto četiri MiG-29, imamo ih 14, a radi se i modernizacija. I ne samo njih. Modernizuje se i Orao, imamo i Laste za obuku kadeta, pet helikoptera H-145, četiri mi-35, tri nova mi-17, remontovana su i dva mi-8,  imamo bespilotne letelice koje nikada nismo imali, višestruko je povećan nalet, ima i goriva, delova, guma. Pilotima to puno znači, mi volimo da letimo i kada stigne nešto novo i moderno, srećni smo pa i zahvalni. Nikada niko nije umeo da nam objasni zašto u MUP-u piloti helikoptera imaju veće plate od vojnih pilota. Tako je bilo do prošle godine, a sada su izjednačeni, žao mi je što vam je to promaklo. 


Možda niste primetili da smo na aerodromu u Nišu posle dvadeset godina dobili nove hangare, piloti se raduju, a zemaljsko osoblje popravke vrši na toplom. Od prošle godine imamo i pokrivenu stajanku za lovačku paru na Batajnici, decenijama smo je tražili, i MiG-ovi nam više ne kisnu. 


Nema veće radosti nego kada mladi ljude rade na našim aerodromima. Od prošle godine su počeli da nam stižu podoficiri iz najzad obnovljene srednje stručne vojne škole ukinute 2005. U RV nedostaje i mehaničara i pilota i to je najveći problem, ali neka su konačno krenuli da nešto rade. 


Dvadeset jednu godinu od NATO agresije, ubeđivali smo ministre da nam treba svetlosna signalizacija na Batajnici. Vulina smo ubedili, završena je najmodernija signalizacija na jednoj pisti, a rade je i na drugoj, kada letite noću i u uslovima smanjene vidljivosti to je razlika između života i smrti. Na Batajnici se radi vodovod. Glupo je reći da smo pijaću vodu čekali decenijama, ali eto, najzad dolazi. Dugo godina naši piloti nisu imali pravo na oporavak, njihov napor se nije mnogo cenio. Od pre dve godine redovno idu na Kopaonik, plaćen im je i ski pas, nije mnogo nekom sa strane, ali nama menja život. Kada ste bili jedini piloti na svetu koji nose beretku kao pešadinci, kada imate pocepane kožne pilotske rukavice iz vremena JNA, a kombinezoni vam nikada nisu po meri i dužite čizme koje se brzo raspadaju, obradujete se što vas je ministar čuo i naredio da dobijete pilotske kape, aktivni veš, nove rukavice, kombinezone od negorućeg materijala šivene po meri, zimske i letnje čizme od proizvođača koga su piloti izabrali. Nije mnogo, ali pilota raduje. 


Ne poznajem Vulina, kažu mi da ume da sasluša i sprovede ono što čuje, ni to nije mnogo ali je prijatna promena. 

Lepo je što ste se setili naših poginulih drugova. Promaklo Vam je da je aerodrom Batajnica prošle godine, naređenjem ministra Vulina, dobio ime „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“. Bili su prisutni i njegova supruga i dva sina. Lepo je bilo, dirljivo. Moglo je to i pre Vulina, ali eto, izgleda je i to poslušao. 

Niste stigli da obiđete izložbu o NATO agresiji, zove se "Odbrana 78". Po prvi put se kao organizator izložbe potpisalo Ministarstvo odbrane. Nije mnogo, ali menja stvari. 


Sve ovo je trebao da uradi neko pre Vulina, ali kao za inat, nije. Vulinu je bilo lakše, imao je veliku podršku Vučića. Nije on potpisao sporazum sa Putinom već Vučić, nije obezbedio ni novac za nove helikoptere već Vučić, ali se Vulin pobrinuo za male stvari koje menjaju život pilota. Kada se male stvari sakupe bude to puno. 


Gosopodine Pivljaninu, ajmo na terapiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 3 godine

Milivoje Bakić,,,,,,,, bravoooooo,,, živ nam bioooooo ! ! ! ! ! ! !

Pilot

pre 3 godine

Svaka čast na ovakvom odgovoru hejterima Srbije. Da, istina je, da nije izgubio izbore 2014. godine, DS bi sada mogao da se hvali kako je Srbija punopravni član NATO, u to nema nikakve sumnje. Najsposobniji komandanti VS, koji su NATO napravili smešnim 1999. godine, su ili otpremljeni u Hag ili prinudno, prevremeno penzionisani ili bolje rečeno najureni. Oružje i oprema su istopljeni u železari Smederevo, RV i PVO su devastirani potpunim ignorisanjem i zanemarivanjem tako da smo ostali sa 4 (polu-ispravna) MIG-29 i domaćim G4 i Orlovima na izdahu resursa. Sve je bilo spremno da se odbrana zemlje i našeg neba prepusti NATO paktu, baš kao što su to uradili Hrvatska, Crna Gora i Makedonija. Izdajnici Srbije zato ne mogu da oproste Vučiću što im je pokvario planove i onemogućio ih da uzmu ko zna koliko para od Amerike. A to boli, jako boli ...

zora

pre 3 godine

Bravo za svaku napisanu rec. Ima mnogo onih koji vide da se stvari menjaju a i mnogo onih koji to ne zele da priznaju.

Marko

pre 3 godine

Bravo majstore kako si ga spustio. Čovek je napisao pravu razliku izmedju žutih i ovih.

Sremko

pre 3 godine

Dilbere, ove ne smes braniti ni kad su u pravu.To je tako.

Bane

pre 3 godine

Zasto mi ovako javno iznosimo brojke vojno-tehnickih sredstava u Vosci Srbije???

Peric Panto

pre 3 godine

Postoi nesto i sto se ne vidi.Ono stose pise,se i vidi,pa nema potrebe da se krije.

mihailiovic

pre 3 godine

Penzionisani pilot pukovnik RV Milivoje Bakić, nosilac zlatnog pilotskog znaka, koji ima 5.000 sati letenja se obrukao da VREDJA JNA sa "pocepanim pilotskim rukavicama ",LAZE ! . Da pojasnim Titova SFRJ JNA je tada bila cetvrta armija u Evropi po jacini i koja je uvek imala vojnu opremu novu i proverenog vrhunskog kvaliteta. penzionisani oficir SFRJ JNA Pukovnik M.Mihailovic

Dragan

pre 3 godine

Gospodine pukovnice prvo procitajte tekst pa komentarisite ovde se govori od 2000 pa naovamo a ne u Titovo vreme.

Perica

pre 3 godine

Svaka čast na ovim lepim rečima! Samo džabe vi pišete onima kojima je u glavi samo jedno, poniziti Srbiju!

Mita

pre 3 godine

4 Mi-35... a Makedonija ima 12 Mi-24d, hrvati imaju 18 mi-24, bugari 31 mi-24......transportne i ne brojimo.... zasto bre ljude, palite na nesto sto jos nismo postigli , kad budemo imali eskadrilu mi-35 ( 12-16 komada) e tad se hvalite, a ne ovako.......

Plava Ptica

pre 3 godine

Imala je Srbija '99-te,vise od 20-tak aviona MiG29,a znamo kako su prosli!

Beriskav Đurić

pre 3 godine

Заиста не знам ЗАШТО уопште обраћати пажњу на АНТИСРБЕ & АУТОШОВИНИСТЕ по идеолошкој мјери НАТО "комунисте" Бравара Јозе?

Mimi

pre 3 godine

Nemaju oni pojma o mnogim stvarima. Oni zamišljaju novinarstvo kao mržnju, pljuvanje a verovatno nikada nisu ni kročili na Fakultet političkih nauka ili bar išli na neki kurs iz žurnalistike. Za njih je istraživačko novinarstvo misaona imenica ako uopšte znaju značenje reči imenica.

fregos

pre 3 godine

Svaka čast gospodine pukovniče. Dosta je više ovih koji u svemu pokazuju mržnju prema sopstvenoj državi i narodu.Problem je što je ova vlast i sudstvo preblago prema rušiteljima i huliganima koji kada bi ponovo zapucalo sigurno ne bi branili ovu državu,a napadaju je kamineicama, gadjaju pa onda beže, gadjaj pa stani prijatelju ako si baja, nemoj biti .....To su te naše patriote, napadaju vojsku, lekare, vlast, sramota

Maxmen

pre 3 godine

Gospodine pukovnice,odllicno,pardon briljantno odradjen zadatak(tekst u penziji). Niste vi ni blizu starog gvozdja,prokrom bato.?????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija