• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.08.2020

19:40 >> 21:00

MIR UVEK, POMIRENJE DA, PONIŽENJE NIKADA! Vučić na sećanju stradalih i prognanih u "Oluji": SRBIJA VIŠE NIKADA NEĆE DOZVOLITI DA NEKO NEKAŽNJENO UBIJA NJENE LJUDE! (VIDEO)

Politika

MIR UVEK, POMIRENJE DA, PONIŽENJE NIKADA! Vučić na sećanju stradalih i prognanih u "Oluji": SRBIJA VIŠE NIKADA NEĆE DOZVOLITI DA NEKO NEKAŽNJENO UBIJA NJENE LJUDE! (VIDEO)

Podeli vest

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja" obeležen je u Rači u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović

 

 

20:50 - Vučić: Ponosan sam jer srpska suza ima roditelja, jer nismo slabi kao 1995. godine

- Srbija i Republika Srpska od 2014. godine zajedno obeležavaju ovaj dan. Ponosan sam što Srbija više nije slaba kao te 1995. godine, što srpska suza ima roditelja, što genocid više ne nazivamo intervencijama. Matrica "Srbi su krivi za sve" je postavljena, ali mi moramo da otkrijemo sve užase koje su Srbi iskusili. Samo mala i slaba Srbija bila je prihvatljiva svima oko nas. Moramo da im pokažemo da u tome nisu uspeli. Srbija živi, neće nestati i neće imati žig sramote koji su joj stavljali. Mi mir želimo uvek, pomirenje da, ali poniženje nikad. Recite da je u Jasenovcu stradao jedan ceo narod samo zato što je nosio pogrešno ime i prezime. Nemojte da nas terate da slavimo zajedno sa vama, jer ova izbeglička kolona iza mene svedoči o tome kroz šta je prošao naš narod. Nikada niko više neće moći nekažnjeno da ubija naš narod. Zato oni mogu da slave, vi slavite, a mi žemo da tugujemo, da žalimo - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

 

20:12 - Srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik: Naša osveta su mir i sloboda!

- Pesma Branka Ćopića bila je pesma za nacističke zločine, a posle 1995. godine odnosi se na ustaška nedela. Svi stradali su nas zavetovali da ne dozvolimo da se zločin ponovi bilo kojem srpskom detetu. Naša osveta je mir, sloboda, što i danas postojimo i što srpski narod ima svoju slobodu u RS i u jednoj i jedinoj državi Srbiji. Naša osveta je i što postoje Srbi, jer da se ostvario plan onih koji su nas progonili, Srbi više ne bi postojali. Oluja je za svakog od nas deo plana koji je sprovodila NDH. Hrvati danas slave "domovinsku zahvalnost". Za šta im je ta zahvalnost?! Zato što su spalili 20.000 kuća?! Ubili 1.500 žena i dece?! Proterali 250.000 ljudi?! Niko do sada nije uspeo da ponizi Srbe jer nas nisu porazili. To im je bila želja, da nas poraze i da nestanemo - rekao je Dodik.

 

19:30 - Patrijarh Irinej sa sveštenstvom SPC služio je parastos za sve žrtve zločinačke akcije Oluja.

Foto: Printscreen You Tube

- Okupili smo se da obeležimo jedan tragičan događaj koji je zadesio naš narod. I taj događaj nije došao od nekog nepoznatog naroda, već od naroda sa kojim delimo isti jezik i sa kojim smo godinama delili i dobro i zlo. Jedina krivica našeg naroda je što su bili etnički Srbi. To su platili hiljadama žrtava. Ova krivica plaća se životom od 1941. godine do dan danas. Ovaj događaj doživljavamo kao najtragičniji u istoriji, a naša braća Hrvati ga slave kao najveseliji. Naša snaga i naša moć je samo u jedinstvu, molimo se Gospodu da primi molbu našu - rekao je patrijarh Irinej.

https://www.instagram.com/p/CDepRRYJ4j2/

Vučić i Dodik su otkrili spomen ploču i položili vence u znak sećanja na stradanja i progon Srba iz Hrvatske.

Foto: printscreen

Foto: Printscreen You Tube

Pored državnog vrha Srbije i Republike Srpske, obeležavanju u Rači kao predstavnici Srba u Hrvatskoj, prisustvovuju deca iz kolone koja su pre 25 godina prešla u toj koloni u Srbiju, a onda su se, nakon nekoliko godina, u želji i čežnji za zavičajem, vratili i počeli da obnavljaju svoj život i život svog naroda u Hrvatskoj i sada tamo žive.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tanja

pre 3 godine

Prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića današnjem obeležavanju sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" šalje snažnu patriotsku poruku.

OM

pre 3 godine

Večna slava poginulima,ovaj dan nikada ne treba da zaboravimo!

Rade

pre 3 godine

E ovako se obeleža stradanje, mirno, dostojanstveno! Ovo je nešto što nikog normalnog ne vređa! To su Srbi!

petra

pre 3 godine

Možda ćemo jednog dana i uspeti da oprostimo kao što to hrišćani čine ali zaboraviti nećemo niti možemo sve one postradale za vreme "Oluje" jer takvi ožiljci nikada ne zacele

Lazar

pre 3 godine

Predsednik se poneo kao veliki patriota ovim gestom! Ovaj dogadjaj se mora obelezavati svake godine u cast poginulih, nevinih, zrtava!

BozaB

pre 3 godine

Vecna slava poginulima, zlocinacku akciju ne zaboravljamo i ne oprastamo.

lak

pre 3 godine

Prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića današnjem obeležavanju sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" šalje jaku patriotsku poruku.....

Jelena

pre 3 godine

Najveća osveta za "Oluju" biće zajedništvo svih Srba koji nikada neće zaboraviti šta je učinjeno!

Filip

pre 3 godine

Nikada nećemo zaboraviti nevine žrtve. Čuvaćemo ir i stabilnost i nećemo dozvoliti da se ovakvi događaji ponove.

Mila

pre 3 godine

Period koji je vrlo tezak za moju porodicu, svake suze zasuze oci. Moji roditelji i ostala rodibina su morali da napuste svoj dom, a ja sam se rodila 7. avgusta iste godine. Mozda sam im bila mala radost u tim teskim vremenima!

Marija

pre 3 godine

Treba čuvati sećanje na sve nevine žrtve i stradanja.

nikica

pre 3 godine

Srpski narod je uvek ponosno nosio svoje ime i nikad se nije stideo svojih korena,iako smo vekovima u raznoraznim ratovima stradali od raznih okupatora...Srbija ce sigurno uvek stititi svoj narod ma gde se on nalazio jer je sada mnogo jaca nego sto je bila u tim trenucima ratovanja...

Ivana

pre 3 godine

Kada je reč o Hrvatskoj nikada neće Srbi biti bezbedni u Srbiji ni u Hrvatskoj. Hrvatska je fašistička država,koja je uspela da se oslobodi Srba Krajišnika,koja je proterala,jer su njima smetali.

zoran

pre 3 godine

Živela Srbija - najdemokratskija država na svetu sa nebeskim narodom.

Dunja

pre 3 godine

Mir ne znaci zaborav onoga sto nam je ucinjeno. On znaci da mu treba teziti upravo da ovakvih progona i zlocina vise ne bude!

Tijana

pre 3 godine

Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, Stara Gradiška.. logori smrti za Srbe u Drugom svetskom ratu. Jedina krivica je bila što su bili Srbi. Istu stvar su ustaše ponovile 1995. Samo zato što su Srbi, bili su ubijani i proterivani. NDH nikad nije nestala, samo je promenila ime.

cika pera

pre 3 godine

Ovo sto je uradila pre 25 godina Hrvatska i Tudjman nasem narodu - NEMAMO pravo na zaborav a boga mi ni na oprost! Hrvatskoj NISTA nije sveto! Svoju srecu i prosperitet NE treba gradititi na tudjoj nesreci jer NIKADA i NIKADA NECE biti srecni!!!!!

Tisa

pre 3 godine

Necemo vise nikada dozvoliti takvo stradanje, kao sto je oluja bila...

Mara

pre 3 godine

Srbija je sada i vise nego dovoljno mocna i jaka da odbrani svoj narod, ma gde on bio...

Vesna

pre 3 godine

Slava nastradalima u Oluji, najvećem zločinu Hrvatske nad srpskim narodom !

Ksenci

pre 3 godine

Ni Srbija ni Srbi ne smeju da zaborave "Oluju"

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija