• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2020

11:46

NIKO NEĆE MOĆI DA SRUŠI JEDINSTVO SRPSKOG NARODA! Vučić: Imaćemo zajednički praznik sa RS, to bi bio praznik U SVIM SRPSKIM SREDINAMA ŠIROM SVETA

Politika

NIKO NEĆE MOĆI DA SRUŠI JEDINSTVO SRPSKOG NARODA! Vučić: Imaćemo zajednički praznik sa RS, to bi bio praznik U SVIM SRPSKIM SREDINAMA ŠIROM SVETA

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa delegacijom BiH saopštio je da će Republika Srbija i Republika Srpska imati zajednički praznik - 15. septembar

Predsednik je istakao da Srbija sa Republikom Srpskom ima najbližu saradnju ida je poštovanje sporazuma najbolja garancaija za sigurnost naroda i u Srbiji i u Republici Srpskoj.

- Nastavićemo našu najbližu saradnju. Dosta pomažemo RS, ali imam obavezu da to kažem. Činimo sve što možemo. Moja molba je da uvek i u svakom trenutku vode računa i o našim interesima, a naš najviši interes je očuvanje mira, kao i očuvanje RS kako je uređena Dejtonom - rekao je Vučić.

RAZGOVARALI SMO O PAPIRIMA KOJE SAM DOBIO! Vučić: Stav Srbije je apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma, OČUVANJE MIRA I STABILNOSTI JE OD PRESUDNOG ZNAČAJA

 

Ističe da će nastaviti da blisko sarađuju, i dodao da su danas doneli odluku koju će sprovesti u delo.

- Imaćemo zajednički praznik, predložili smo datum. To bi bio Dan srpskog jedinstva, 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front. To bi bio praznik u svim srpskim sredinama širom sveta - rekao je Vučić, i rekao da želi da se pošalje poruka da niko neće moći da sruši jedinstvo srpskog naroda.

Vučić dodaje da je dosta bilo muka i ratova, kao i da je vreme mira i svih drugih mogućnosti.

- Pokušaćemo da na bilo koji način sačuvamo i Srbiju i Srpsku, dosta smo imali rata, vreme je mira i razmišljanja o budućnosti. Oni koji misle da pretnjom sukobima i ratovima mogu da ostvare svoje ciljeve, mi ćemo reći da je to opasno, da smo uplašeni tim pretnjama, ali da se zaista nadamo da nikome neće pasti na pamet da ih ostvaruje. Spremni smo da čuvamo i mir i stabilnost i da popuštamo, ali nećemo dozvoliti progon, proterivanje ili pogrom nad srpskim narodom - istakao je Vučić.

BONUS VIDEO:

LEKOVITA VODA SA MALJENA POSTALA PRAVI HIT U SRBIJI!!! Čudotvorna voda rešava bolove i grčeve u mišićima!

Ministarstvo odbrane ponosno na svoje vazduhoplovstvo snažnije nego ikada (Video)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Nas nacionalni identitet ne mogu da uguse niti ce ikada moci.

TM

pre 3 godine

Zajednicki praznik je dokaz jedinstva Srpskog naroda.

Milica

pre 3 godine

To je dobra ideja,treba da čuvamo svoje jedinstvo

TM

pre 3 godine

Mir i stabilnost je preduslov za dalju buducnost kako bi svi zajedno mogli napredovati.

Miki

pre 3 godine

Ostvarenje zajednički ciljeva udruženo i snažnije

Sanja

pre 3 godine

Zajednickim praznikom dodatno ucvrscujemo odnose!

Sandra

pre 3 godine

Obelazavanje proslave zajednickog praznika Srbije i RS bice veoma veliki odraz jakog jedinstva srpskog naroda.

Filip

pre 3 godine

Zajedno smo jači. Praznik je dokaz našeg jedinstva.

Ivana

pre 3 godine

Potpuna podrška našeg predsednika Vučića koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Jedinstvo naroda niko nikada neće da sruši,može samo da ga ojača.Srbija danas ima predsednika kojem je stalo da građani Srbije žive bolje.

Mica

pre 3 godine

Jedinstvo i sloga su najvazniji.Da cuvamo i negujemo dobre odnose i saradnju,mir i stabilnost.

ksenija

pre 3 godine

Vreme je da zajedničkim snagama gradimo svetliju budućnost ove dve države.

ksenija

pre 3 godine

Svaka čast na ovome,jer samo udruženim snagama,složni i jedinstveni, možemo da gradimo svetliju i bolju budućnost za obe države!!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17