• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.09.2020

08:03

ALBANCI UZURPIRALI ONO ZA ŠTA SRBIJA PLAĆA KREDITE U STOTINAMA MILIONA EVRA! Na stolu u Briselu jedna od NAJTEŽIH TEMA - PITANJE IMOVINE!

Politika

ALBANCI UZURPIRALI ONO ZA ŠTA SRBIJA PLAĆA KREDITE U STOTINAMA MILIONA EVRA! Na stolu u Briselu jedna od NAJTEŽIH TEMA - PITANJE IMOVINE!

Podeli vest

Jedna od najtežih tema u pregovorima Beograda i Prištine - pitanje imovine, stigla je na briselski sto, navodi RTS i dodaje da pravo polažu obe strane, ali su materijalni dokazi na strani Srbije


Za ono što je Priština uzurpirala, Beograd i dalje redovno plaća kredite koji se mere stotinama miliona evra, a milionima se meri i vrednost privatne imovine Srba koji bitku za ono što im je oteto vode pred tzv. kosovskim institucijama.


Jezero od kojeg zavisi najveći deo tzv. kosovske privrede i stanovništva - vodu iz Gazivoda pije oko 800.000 stanovnika pokrajine, a gotovo polovina severa struju dobija iz hidroelektrane Gazivode. Bez te vode ne bi mogla da funkcioniše ni termoelektrana Obilić.

(VIDEO) TAČI PUKAO KAO LAJSNA! Gazivode naziva Ujmansko jezero, pokušava da ga predstavi kao prirodnu lepotu LAŽNE DRŽAVE KOSOVO!

RTS navodi da Beograd proizvodi vodu i eneregiju, a Priština je samo isporučuje do potrošača i ubira prihode.

HARADINAJ BESNI U VAŠINGTONU! Ne priznajem dogovor S VUČIĆEM! Zločinac iz OVK preti zbog Gazivoda!

Foto: Tanjug

Gazivode

Ljubiša Mijačić, stručnjak za resurse iz životne sredine, kaže da je jedino pravo rešenje da dođe do podele proizvodnje i distribucije gde bi Beograd apsolutno kontrolisao proizvodnju, a Priština distribuciju.

"I u takvim tržišnim uslovima gde jedna strana kupuje, a druga prodaje, obe strane gube ukoliko nema zajedničkog interesa čak i finansisjkog. To bi na duži rok obezbedilo tržišni mehanizam za pomirenje i stvaranje emonomske sasradnje Prištine i Beograda a samim tim i kreiralo uslove za normalizaciju na drugim poljima", ističe Mijačić za RTS.

(VIDEO) SRAMNA PROVOKACIJA ALBANACA! Vojska Srbije POD PUNOM RATNOM OPREMOM STIGLA NA GAZIVODE!

Normalizacija odnosa cilj je i pregovora u Briselu gde je na dnevni red posle sedam godina stiglo pitanje imovine u pokrajnini. Oko 60 odsto, prema podacima Kancelarije za KiM, pripada Republici Srbiji, njenim građanima i SPC.

Marko Ðurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kaže da se još razmatra koncept razgovora o imovini.

IZ PRIŠTINE SIKĆU ZBOG ISTORIJSKOG SPORAZUMA! Pljušte optužbe na račun Hotija zbog diplomatske pobede Beograda!

A kada se usvoji koncept, pregovaraće se o Brezovici, nacionalnom parku Šar-planina, aerodromu, vlasništvu EPS-a, Pošte, Srbijašuma, Železnica, svemu što je Priština jednostranim potezima od 2008. godine konfiskovala i proglasila svojinom tzv. Kosova.

Foto: Tanjug

Duško Čelić, docent na Pravnom fakultetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, smatra da Srbija mora da insistira na restituciji državne, javne i društvene svojine.

On kaže da mora da se insistira na uvođenju nekog međunarodnog mehanizma kako se bi prepustilo vlastima u Prištini da presuđuju i izvršavaju po tim pitanjima.

PRIŠTINSKI MEDIJI VEĆ 24 SATA VODE KAMPANJU PROTIV SVOJE DELEGACIJE! Stefanović: Mnogi ne shvataju koliki je to NIVO POBEDE koju je Vučić ostvario U NEMOGUĆIM USLOVIMA!

Tačna vrednost srpske imovine na Kosovu i Metohiji nije poznata, ali se meri milijardama evra. Samo imovina EMS-a i EPS-a u pokrajini vredi gotovo tri milijarde, navodi RTS.

BONUS VIDEO:

POSLE 8 DECENIJA PRVI AVION SLETEO NA GORSKI AERODROM GALOVIĆI!

EKSKLUZIVNO! SAMO U INFORMERU! Đani Ćurčić petkom najavljuje fudbalski vikend! SVE ĆE DA GORI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija