• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2020

12:40

DRŽAVNI VRH SRBIJE PRIDAJE VELIKI ZNAČAJ RAZVOJU ODNOSA SA KINOM! Brnabić: Nova vlada će biti posvećena daljem razvoju čeličnog prijateljstva naše dve zemlje

Politika

DRŽAVNI VRH SRBIJE PRIDAJE VELIKI ZNAČAJ RAZVOJU ODNOSA SA KINOM! Brnabić: Nova vlada će biti posvećena daljem razvoju čeličnog prijateljstva naše dve zemlje

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru sa visokim zvaničnikom Kine Jangom Ðiečijem da će i nova vlada nastaviti da razvija strateško partnerstvo sa Kinom, dok je Jang čestitao Srbiji na uspesima, pre svega, u ekonomskom razvoju


"Srbija će u narednom periodu, u najkraćem mogućem roku, a svakako do 3. novembra, dobiti novu vladu, ali mogu da garantujem da me će nova vlada jednako kao i ova biti posvećena strateškom partnerstvu i daljem razvoju čeličnog prijateljstva naše dve zemlje", rekla je Brnabić.


Podsetila je da kineski partneri rade u Srbiji na projektima izgradnje puteva, mostova i drugih, uz zahvalnost kineskim kompanijama koje su investirale u Srbiju, jer su, kako je rekla, zahvaljujući tome sačuvane desetine hiljada radnih mesta i otvoreno još nekoliko hiljada novih.

"Hvala vam što ste zamolili da danas nemamo samo protokolarni, već suštinski sastanak, da prođemo kroz sve zajedničke projekte i planove za budućnost", rekla je Brnabić.

Član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktor Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Ðiječi istakao je da su poslednjih godina Srbija i Beograd postigli napredak i uspeh u društvenom i ekonomskom razvoju, na čemu je čestitao premijerki.

"Vi se dugo zalažete za unapređenje praktične saradnje Srbije i Kine. Nedavno ste sa sa predsednikom Srbije i ministrima, u kineskoj Ambasadi u Beogradu obeležili 71. godišnjicu osnivanja NR Kine. To pokazuje da državni vrh Srbije pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Kinom i na tome se iskreno zahvaljujemo", rekao je Jang.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija