• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.11.2020

11:42

I ZMIJA IDE U HAG! POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV HAŠIMA TAČIJA ZA RATNE ZLOČINE OVK!

Politika

I ZMIJA IDE U HAG! POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV HAŠIMA TAČIJA ZA RATNE ZLOČINE OVK!

Podeli vest

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu za ratne zločine protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, saopšteno je na konferenciji za novinare

Hašim Tači je na konferenciji za novinare u Prištini saopštio da je Sud za zločine OVK u Hagu potvrdio optužnicu protiv njega i da podnosi ostavku na mesto predsednika privremenih prištinskih institucija.

"Da bih zaštitio integritet Kosova, poštujući partnerstvo sa međunarodnom zajednicom, danas podnosim ostavku na mesto predsednika. Osećam se veoma ponosno na ovu odgovornost koju sam nosio. U ovim novim okolnostima pozivam političke snage da budu oprezne da se ne produbljuju u skupu ili institucionalnu krizu, zemlja nema vremena da izgubi, da održi smirenost", naveo je Tači.

On će u Hag, kako je rekao, otići dobrovoljno.

Ranije danas, optužnica je potvrđena i protiv Kadrija Veseljija, koji je najavio da će se predati istražiteljima. Više pročitajte OVDE.

Podsećanja radi, optužnicu protiv Tačija, Veseljia i devet pripadnika OVK Specijalizovano tužilastvo je podnelo je Specijalizovanim većima takozvanog Kosova 24. aprila, a rok od šest meseci za njenu potvrdu istekao je 24. oktobra.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom iz aprila terete za niz ratnih zločina na tzv. Kosovu, među kojima je i skoro 100 ubistava. Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici, saopštilo je ranije Specijalizovano tužilaštvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija