• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2020

12:47 >> 13:04

SRBIJA JE NAJBOLJA U EVROPI! MMF i Evropska komisija objavili spektakularne podatke za naš BDP

Politika

SRBIJA JE NAJBOLJA U EVROPI! MMF i Evropska komisija objavili spektakularne podatke za naš BDP

Podeli vest

Srbija ove godine ima najmanji pad BDP-a u čitavoj Evropi, i to prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske komisije.

Prema projekcijama MMF-a Srbija ima pad od 1,5 odsto, dok se za narednu godinu predviđa rast od 5 odsto a 2022. od 6 odsto.

Što se tiče Evropske komisije, njihovo predviđanje je da će pad BDP-a biti 1,8 odsto, ali će zato naredne godine naša zemlja imati rast od 4,8 a 2022. godine od 3,8 odsto.

Prema podacima MMF, odmah iza Srbije se nalaze Litvanija, Norveška. 

Foto: Printscreen

Podaci MMF

Slično je i sa podacima EK, gde se na trećem mestu nalazi Irska umesto Norveške.

Međutim, daleko iza Srbije su se našle mnoge velike i jake države poput Rusije, Turske, Nemačke, Španije i Velike Britanije.

Foto: Printscreen

Podaci Evropske komisije

Zanimljivo je da će Srbija imato više nego duplo bolji skor u odnosu na svet, gde se predviđa da će globalni pad BDP-a biti preko 4 odsto i to prema podacima obe institucije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Ok..to je za pohvalu..ali koliki je BDP Srbije? Kako se živi u Srbiji? Običnom čoveku ovo ništa ne znači..

Gordana

pre 3 godine

Zasto ne napisete da je laz da su na prolece podigli zdravstvenim radnicima plate za 10 posto? Istina je da nisu, i da su stavili pod rubriku vanredno stanje.I dan danas se hvale sa tim.Zasto ne napisete kako su nama zdravstvenim radnicima uskracena prava na isplatu prekovremenih sati na primer na jednom institutu u Novom Sadu? A kao apeluju stalno da se pomogne zdravstvu jer smo mi na prvoj liniji odbrane.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija