• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/objektiv

25.11.2020

20:57

ĐILASOV BRAT OPASAN TAJKUN! Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda, OVO JE KOMPLETAN SPISAK!

Politika

ĐILASOV BRAT OPASAN TAJKUN! Gojko ima 29 nekretnina u centru Beograda, OVO JE KOMPLETAN SPISAK!

Podeli vest

Povika na zeca dok lisica meso jede. Ovom narodnom poslovicom možda se najbolje opisuje razlog zbog kog Dragan Đilas i njegovi politički i medijski udarnici iz dana u dan satanizuju porodicu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Naime, Đilas, Marinka Čobanu, Miroslav Aleksić i drugi uporno optužuju Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, da je vlasnik maltene polovine nekretnina u Vojvodini i Beogradu, iako je jsano da on ne poseduje ni njivu ili baraku, a kamoli hektare, vile i stanove.

S druge strane, rođeni brat Dragana Đilasa – Gojko Đilas, poseduje skupocene nekretnine u elitnim delovima srpske prestonice. Njegova imovina samo u skupocenim nekretninama meri se hiljadama kvadrata.

Istovremeno, Gojko Đilas ima upravljačka prava u četiri kompanije u Beogradu, a vlasnik je i firme “Comodos corporation” registrovane u američkoj državi Delaver. Zanimljivo je da se upravo na fiktivnim adresama u Delaveru registruju kompanije stranih državljana čiji je jedini cilj pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza u zemljama odakle potiču vlasnici.

Objektiv.rs je došao do ekskluzivnih podatataka o nekretninama koje u elitnim delovima Beograda poseduje tajkun Gojko Đilas. Sledi spisak tih nekretnina koje se vode na tajkuna Gojka Đilasa ili na firme u kojima on ima upravljačke funkcije:

1. Stan u Siminoj ulici od 91m2
2. Stan u Gramšijevoj 56 m2
3. Stan u Dušana Radovića 48m2
4. Stan u Beogradskoj 91m2
5. Stan u Borislava Pekića 43 m2
6. Lokal u Požarevačkoj 15m2
7. Stan u Gospodar Jovanovoj 55m2
8. Stan u Dimitrija Tucovića 67 m
9.-14. Pet stanova u zgradi u ulici Velisava Vujovića od po 127 m2 svaki stan
15.-16. Dva stana u Velisava Vujovića od po 25m2
17.-23. Sedam garaža u V. Vujovića od po 12 m2
24. Stan u Gospodar Jevremovoj 143 m2
25. Stan u Kornelija Stankovića od 61 m2
26. Stan u Svetozara Markovića od 105 m2
27. Stan u Jevrema Grujića 160 m2
28-29. Dve garaže u Đorđa Stanojevića od 11 m2

Ovo je spisak samo onih nekretnina koje poseduje brat Dragana Đilasa, a do kojih je Objektiv.rs uspeo da dođe. Nije isključeno da Gojko Đilas ima još stanova i lokala.

Foto: printscreen

Podsetimo, mediji su danas razotkrili i veliku aferu iz koje se vidi da je Gojko Đilas prodao vilu na Dedinju nekadašnjem direktoru Krušika Mladenu Petkoviću za 700.000 evra, iako je njena tržišna vrednost barem pet puta veća.

Zanimljivo je da su upravo u tom periodu Đilas i njegova medijska mašinerija vodili prljavu kampanju protiv pokojnog oca aktuelnog ministra odbrane Nebojše Stefanovića optužujući ga da je on sumnjivim poslovima oštetio Krušik.

Nakon što je isplivala istina o kupovini vile na Dedinju sasvim je jasno ko je oštetio Krušik i po čijem nalogu, a i zašto je vođena prljava hajka protiv pokojnog Branka Stefanovića.

Ipak, pravda je spora ali dostižna, pa će svakako stići i Dragana Đilasa i njegovog brata, tajkuna Gojka Đilasa.

Očekujemo da će se nadležni organi u narednom periodu pozabaviti načinom na koji je tajkun Gojko Đilas stekao pomenutih 29 nekretnina u Beogradu, ali i da će proveriti poslovanje njegovih firmi, kao i transfere novca sa fantomskim preduzećima iz of šor zona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 3 godine

Kako je moguće da Gojko Đilas sa svega 29 godina života poseduje imovinu vrednu ko zna koliko stotina miliona EUR? Običan mlad čovek, zaposlen u dobroj firmi, za nekoliko godina rada teško da je mogao da uštedi pare da bi kupio i bolji BMW ili Audi džip a ne stan od 100 kvadrata. Pod hitno da se utvrdi poreklo imovine i sve za šta nema dokaz porekla para nacionalizovati i oduzeti.

Vanja

pre 3 godine

Svi imaju isto toliko,nego informer samo na Djilasa misli!!!kao tek sad otkrili...Nekad bolje da nista ne pisete.Blam

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Holandija je u polufinalu! Turci pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Holandija je u polufinalu! Turci pakuju kofere! (FOTO/VIDEO)

Reprezentacija Holandije poslednji je polufinalista na Evropskom šampionatu u Nemačkoj, pošto je na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu savladala selekciju Turske sa 2:1 nakon preokreta! Za svoj drugi plasman u finale EP u istoriji, popularno "oranje" igraće protiv Engleske 10. jula (21.00) u Dortmundu!

06.07.2024

22:55

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija