• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

03.12.2020

14:42

ĐILAS I DALJE ĆUTI! Objavljen KLJUČNI DOKUMENT koji dokazuje TAJKUNSKE MALVERZACIJE oko izgradnje Mosta na Adi! (FOTO)

Politika

ĐILAS I DALJE ĆUTI! Objavljen KLJUČNI DOKUMENT koji dokazuje TAJKUNSKE MALVERZACIJE oko izgradnje Mosta na Adi! (FOTO)

Podeli vest

Portal Objektiv.rs otkrio je nove detalje afere veka. Prema njihovim saznanjima i dokumentima do kojih su došli, Dragan Đilas i njemu bliski ljudi uzeli su milione prilikom izgradnje Mosta na Adi

Ovaj portal došao je do krunskih dokaza da je Dragan Đilas, u vreme kada je bio gradonačelnik Beograda, iznudio reket od izvođača radova na Mostu na Adi. Reč je o dva dokumenta koji nedvosmisleno ukazuju na to da je Đilas u svoje džepove slio milionske iznose u evrima od konzorcijuma koji je izgradio most!

Prvi dokument je ugovor između dve kompanije koje su činile tročlani graditeljski konzorcijum, austrijske “Porr” i slovenačke “SCT Evropa”, kojim se garantuje da će grčkoj firmi “Seal commercials”, blisko povezanoj sa Draganom Đilasom, biti isplaćena provizija (ne navodi se iznos) ukoliko konzorcijum dobije posao izgradnje Mosta na Adi. A dobio je!

U ugovoru doslovce piše: “Ovaj ugovor predviđa isplatu provizije kompaniji Seal u slučaju da građevinski ugovor za izgradnju mosta na Savi bude dodeljen konzorcijumu”.

Pogledajte kako izgleda taj ugovor:

Foto: Objektiv.rs

Ovde je važno napomenuti da je, osim ove provizije, firmi “Seal commercials” uplaćeno i blizu 2,5 miliona evra na ime navodnih “konsultantskih usluga” za izgradnju mosta, o čemu svedoči i faktura za tu transakciju:

Foto: Objektiv.rs

Podsetimo, portal Objektiv.rs je već pisao da je vlasnik “Seal commercials” kontroverzni biznismen i srpski državljanin Rajan Rajičić, koji je u bliskim vezama sa ljudima od najvećeg poverenja Dragana Đilasa, između ostalih i sa Đilasovim kumom Draganom Ješićem, sa kojim se intenzivno viđao u vreme realizacije ovog koruptivnog aranžmana.

Ovde dolazimo do drugog krunskog dokaza ove korupcije, koji svedoči o povezanosti Đilasa sa tokovima novca u celom poslu, a to je dokument iz kog se vidi da Rajičić ima zajedničku firmu sa Borisom Rankovićem, jednim od najbližih Đilasovih saradnika i tadašnjim direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i uređenje Beograda, koji se pitao za sve u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi, piše portal Objektiv!

Ova veza Rajičića i Đilasa, odnosno njegovog saradnika Rankovića, vidi se iz zvaničnih i javno dostupnih podataka Agencije za privredne registre (APR). Reč je o registracionoj prijavi iz maja 2012. godine u kojoj piše da su Rajičić i Ranković vlasnici po 50 odsto kapitala firme “Real Motorsport d.o.o.” iz Beograda.

Pogledajte kako izgleda taj dokument:

Foto: Objektiv.rs

Podsetimo, ovaj portal je prethodnih dana razotkrio i šemu po kojoj je Đilas iznudio od izvođača radova reket u milionima evra prilikom izgradnje Mosta na Adi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crna ovca

pre 3 godine

A kome i gde treba da odgovori? Koliko vidim nije pokrenut ni istražni postupak a kamoli krivični, tužila#tvo ćuti

Mily

pre 3 godine

Djilas je unistio svu infrastrukturu i ekonomiju Beograda, a i sire, tako da bi trebalo da cuti i ne oglasava se, umesto sto izmislja nebuloze i preti okolo SNSovcima.

Julija

pre 3 godine

Posle ovih dokaza, nista mu drugo nije ni ostalo, osim da cuti! U lazima su kratke noge!

Julija

pre 3 godine

Tajkun Djilas, naravno da nema sta da kaze, zato sto ovde sve pise crno na belo! Pa nisu silni milioni nastali od postenog rada, vec od kradja !

Aleksandar

pre 3 godine

Posle svega dotični ima smelosti da daje izjave!

Mirjana

pre 3 godine

Kad treba nešto da kaže on ćuti. A zato samo priča na raznorazne teme.

Dada

pre 3 godine

Nema ga sada se brani, pljuje i okrivljuje druge za svoje kradje?! Sakrij se bolje.

Slavisa

pre 3 godine

Možda će sad malo da plače i misli da može i dalje da pravi narod budalama.

Dada

pre 3 godine

Neka sada gradjani vide ko je i sta je, i koliko je samo pokrao.Ovo je delic!

Dušan

pre 3 godine

Nema šta da kaže. Sve je već rečeno i dokumentovano. Sramota.

Jasmina

pre 3 godine

Nema ni jedan argument, jer je istina sve sto je izneseno.

Biljana

pre 3 godine

Lopovluk, sramota, sakrio se u misju rupu i cuti.

Partizan

pre 3 godine

I dalje niko nije uhapse???? Pametnome dosta...

relja

pre 3 godine

Zna da drzi predavanja o politickom koncentracionom logoru,a sta cemo sa dokazima o tajkunskim malverzacijama koje je pocinio?!

Mica

pre 3 godine

Sada je nem a kad treba druge da pljuje i napada tu je pr i.Kukavica je to.

Bojan

pre 3 godine

Tek će da se otkrivaju sumnjiva poslovanja Djilasa.

Boris

pre 3 godine

Ko zna koliko toga ima, što se ne zna, ali isplivace i to zato i cuti

Dusica

pre 3 godine

Šta očekivati od Djilasa nego ovakve stvari, nemam reci vise!

Nikolina

pre 3 godine

Pa mora da cuti kad ni sam ne zna sta je vise pokrao.

Marija

pre 3 godine

Šta ćemo uraditi sa ovim dokazima, da li ćemo ih samo pročitati i odmahivati glavom u ne verici ili će neko da predvostruči tabak i stane na put ovom Đilasu.

Damir

pre 3 godine

Pametnije mu je da se pokrije usima i da cuti.

ROSULJAC

pre 3 godine

Alo bre... pa što do sada nisu uhapšena žuta goveda sa ridjom bojom kose... ako su činila ovo što je napisano..... Zato što su oni sproveli reformu sudstva i za sudije i tužioce postavili svoje ljude, koji to ne zaboravljaju ...aaaaaa.. Ma hapsite bre i te žute pravosudioce i tužioce, jer je ovo kvazi stanje pravne države postalo nepodnošljivo.... Daj da se to učini jer nam fali radna snaga za berbu paprika, paradajza, zelene salate, kornišona i ostalog voća i povrća a to sigurno mogu kvalitetno i kvantitetno da rade "kvantitetni" sa radnim iskustvom u pravosudju Srbije.... redom, od korumpiranih sudskih zapisničara do sudija.....

Riki

pre 3 godine

Djolas vidi totalno drugacijim ocima od cele Srbije.

Ivanka

pre 3 godine

Istina je jedno a ono sto ovaj lopov zeli je drugo.

Julija

pre 3 godine

I treba da cuti, od sramote! Sta ima vise da kaze, ovde sve lepo pise, pokraden je veliki novac!

Suzi

pre 3 godine

Sve je jasno, dokazi postoje da je Dragan Đilas za vreme svoje vladavine mislio samo o sebi a ne kao sto prica da je mislio o drzavi.

Marko

pre 3 godine

Đilasov most košta tri puita više od dogovorene cene.

MarkoniM

pre 3 godine

A šta očekujete da kaže žuta lopina, uskoro će se ispovedati istražnim organima, pa pravac Zabela..

Rudinac

pre 3 godine

Zacudio bih se da je drugacije, pa nisu mu stotine miliona pale s neba niti izgleda kao neki genijalac.

Milan

pre 3 godine

Strašno je koliko je para Đilas uzeo za sebe!!! I naravno da će sada samo da ćuti!

Nikola

pre 3 godine

Bruka i sramota! Ništa dobro nije uradio za građane ali svoje džepove je napunio!

TM

pre 3 godine

Djilas je unistio ekonomiju i privredu Srbije. Narod je ostavio bez posla. Bavio se samo licnom koristi i sada te plodove mozemo da vidimo.

Sara

pre 3 godine

Počele su da se okrivaju Đilaseve pronevere gradskih novaca, tek će ih biti.

Micojka

pre 3 godine

Polako ce javnost biti upoznata sa nacinima kako je doticni stekao svoje bogatstvo.

Dragan R

pre 3 godine

Ako do sada nije bilo jasno da je u srži ovih interesnih grupa ništa drugo do političko šibicarenje i tajkunizacija svega u ovoj državi, onda valjda sad nema dileme.

Filip

pre 3 godine

A ja se ponadao na ce da odgovori sa jos nekom lazi,a on cuti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija