• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2020

13:55

DO SADA SMO OSVAJALI ZLATNE MEDALJE U KOŠARCI, ODBOJCI I RUKOMETU, A NAREDNE DVE GODINE ĆEMO BITI NAJBOLJI PO RASTU BDP! (Video)

Politika

DO SADA SMO OSVAJALI ZLATNE MEDALJE U KOŠARCI, ODBOJCI I RUKOMETU, A NAREDNE DVE GODINE ĆEMO BITI NAJBOLJI PO RASTU BDP! (Video)

Podeli vest

Predsednik Vučić održao je danas sastanak s ministrima Vlade Srbije i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede

Sastanku sa predsednikom prisustvovali su ministri Siniša Mali, Zorana Mihajlović, Tomislav Momirović, Anđelka Atanasković, kao i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, te predsednik PKS Marko Čadež. Takođe, sastanku su prisustvovali i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je da je ministre i direktore javnih preduzeća iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede informisao o dosadašnjim razgovorima sa predstavnicima EU, Kine, Rusije, SAD i njihovom interesovanju za ekonomsku situaciju u Srbiji.

- Informisao sam ih o razgovorima sa predstavnicima Evropske Unije, Kine, Rusije i SAD po pitanju različitih projekata - rekao je Vučić.

Kako je rekao, izvestio je ministre i direktore, jer je, kaže, njegovo da "iznese" raport o interesovanju spolja za ekonomsku situaciju u Srbiji, te o saradnji ili potencijalnoj saradnji između država.

- Obavestio sam ih o velikim projektima, za koje je zainteresovano više zemalja - rekao je Vučić.

 

O infrastrukturnim projektima

Predsednik je dodao da je bilo reči i o ključnim infrastrukturnim projektima u zemlji.

- Suština i jeste da pokušamo zajedno, kroz aktivnosti predsednika i vlade, da pronađemo najbolje moguće rešenje za ekonomski rast i bolji život građana - rekao je Vučić.

- Važno je da vidimo na koji način u skladu sa programom 2025 da dodatno povećamo standard. Planiranje je u prethodnih 30-ak godina uvek bila naša slabost, rashode smo potcenjivali, a prihode precenjivali, odnosno obmanjivali smo same sebe. Poslednjih godina je nešto bolje stanje, ali još nisam zadovoljan. Zaista sam zadovoljan kako su planirani veliki projekti, ali i tu imamo probleme. Danas smo analizirali te probleme, od političkih do tehničkih. Od rasevljavanja roma do eksproprijacije - rekao je predsednik.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić

 

Vučić je rekao da postoje veliki problemi na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada (gde su angažovani Rusi), ali da veruje da će ta denica biti završena u roku odnosno do kraja sledeće godine, možda eventualno sa zakašnjenjem od nekih mesec dana.

- Imamo i veće probleme, na pruži na delu Stara Pazova - Novi Sad. Gledaćemo da sve to rešimo. Pokušaćemo do kraja godine da vratimo Azerbejdžanu 170 miliona evra duga po kreditu iz 2011, 2012. godine, čime bi spustili javni dug za 0,4 odsto. 

Biće tu muka i tome će govoriti resorni ministar u narednim danima ili neko drugi, ali verujem da ćemo imatti snage i uspeti da rešimo te probleme, naglasio je Vučić posle razgovora sa ministrima i direktorima javnih preduzeća iz oblasti infrastrukture, rudarstva, energetike i privrede.

- Razgovarali smo o tome šta neke kompaija iz pojedinih stranih zemalja koristeći politički bi želeli da učine u našoj zmelji, a šta b trebalo da bude naš najbolji odgovor i kako da se ponašao u uslovima podeljenog sveta, jer kada radite sa jednima kao da ste uradili nešto protiv drugih. Želimo da pokušamo da prevaziđemo sve te političke preke a da za našu zemlju donesemo najbolji reuzltat - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kaže da je zamolio ljude da sa još više energije rade na realizaciji infrastrukturnih projekata kako bi imali još bolji BDP zemlje.

Trenutno se grade četiri auto-puta

Kaže da Azerbejdžanci grade mosta na Savi kod Šapca na autoputu Ruma - Šabac, zatim da se gradi most na Savi na deonici Sremska Rača - Kuzmin, most na Moravi na deonici Moravskog koridora kod Pojata i Ćićevca, kao i da se uveliko radi na autoput od Preljine do Požege koji bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine, to jest 19.decembra 2021. godine.

Vučić dodaje da u energetici treba ubrzati gradnju elektrane u Kostolcu koja bi trebalo da bude završena do druge polovine 2022. godine, umesto do 2023.

Istakao je da je cilj da se sprovedu ozbiljne reforme EPS-a i Srbjagasa, kao i da veruje da ćemo pre kraja godine završiti gasovod Balkanski tok kroz našu zemlju.

Takođe, dodaje da bi trebalo da gradimo i sekundarnu mrežu za gas od Niša do Dimitrovgrada...

Cilj je, ističe, da se poveća životni stadard građana realizacijom programa razvoja Srbija 2025.

Dodao je da nije zadovoljan planiranjem, što nam je boljka u poslednjigh 30 godina i da i sada lokalne samouprave planiraju veće prihode a potcenjuju rashode.

Ipak, Vučić ističe da je zadovoljan kako su planirani veliki projekti.

Ima problema sa eksproprijacijom, na primer, na obilazici oko Beograda i rasejavanju Roma na teritorii Voždovca i Rakovice, zatim u ekspropriajciji na deonici Čačak - Požega...

Kazao je da ćemo sad probati Srbja da vrati azarbejdžanski kredit od 170 miliona evra uzet 2011. godine kada je kamata zbog lošeg rejtinga naše zemlje bila čak četiri odsto.

Istakao je da će to smanjiti javni dug naše zemlje za 0,4 odsto dodajući da naš javni dug sada iznosi oko 57,9 odsto BDP, što je značajno niže nego u zemljama Evrope.

 

 

Vučić je istakao da Srbija sa evropskim kompanijama, Razvojnom bankom Saveta Evrope (CEB) i Nemačkom razvojnom bankom radi na projektu izgradnje fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i obnavljanju kanalizacione mreže u 28 lokalnih samouprava.

Pored toga, naveo je i da će se sa kineskim partnerima raditi na završetku nedostojuće vodovodne i kanalizacione mreže i prečišćavanje otpadnih voda u oko 65 ili 70 lokalnih samouprava u centralnoj Srbiji.

Tema razgovora sa ministrima i direktorima javnih preduzeća, dodaje Vučić, bila je i restrukturiranje bitnih preduzeća, među kojima su, dodaje Petrohemija, Simpo, Jumko, Lasta...

Vučić: Kupovaćemo zlato iz Čukaru Peki za naše rezerve

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Kinezi rudnik zlata Čukaru Peki otvoriti u aprilu ili maju sledeće godine, a da će država najveći deo proizvodnje tog zlata kupovati za svoje rezerve.

Ističe da se kupovina zlata pokazala kao dobra strategija naročito u vreme krize izazvane pandemijom virusa korona.

- Danas imamo najveće rezerve zlata u istoriji. Mi ćemo te rezerve zlata da povećavamo i u narednom periodu - rekao je Vučić.

Za Petrohemiju, kaže Vučić, i dalje je važan međunarodni faktor, i da ne mogu da nađu partnera, a da to nisu Rusi.

Istakao je da je jako bitno restrukturirati ta državana preduzeća, kako država zbog njih ne bi "krvarila", odnosno gubila novac, već da kako bi od tih preduzeća obezbedila više prihoda.

Vučić navodi da su razgovarali i o rudarstvu, sa posebnim akcentom na Jadar i dodao da bi proizvodnja litijumskih baterija za našu zemlju značila "milijarde više na godišnjem nivou".

- Time bismo napravili ogromnu razliku u odnosu na sve druge zemlje u regionu - kaže Vučić.

- Do sada smo osvajali zlatne medalje u košarci, odbojci i rukometu, a naredne dve godine ćemo biti najbolji po rastu BDP u Evropi - istakao je Vučić. 

 
O zahtevima Komiteta za spoljne poslove američkog kongresa

Predsedavajući Odboru za spoljne poslove američkog Kongresa Eliot Engel poručio je da je vreme da Srbija nastavi dalje i da je Kosovo nezavisno i nikada se neće vratiti, a Vučić je, komentarišući ovu izjavu, rekao da ga brine to što se u Srbiji mnogi raduju ovakvim rečima.

- Nije samo Engel, svi su to rekli. Sada se vidi koliko sam bio u pravu, kada sam pre nekoliko nedelja govorio, ne skrivajući ništa, bez ličnih simpatija (o izborima u SAD). Ovakvi stavovi nisu nešto što ide na ruku Srbiji - rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija mora da vodi računa, jer su to važni ljudi u SAD i da na odgovoran i ozbiljan način mora da odgovori.

- Suočavaćmo se sa najtežim mogućim pritiscima, bićemo u teškoj poziciji, u to nema sumnje i to nikada nisam krio. Posle debate u kongresu, nema sumnje da nam neće biti lako, mada se nadam da administracija u Vašingtonu neće imati iste stavove, mada se neki u Srbiji raduju tome - rekao je Vučić.

 

- Misle da su ovakve izjave uperene protiv mene, ali su uperene protiv cele Srbije. Srbija mnogima u regionu odgovara kad je slaba i ponižena. Svi bi voleli da je Srbija ponovo slaba, razorena i nemoćna, da se vrati u period kada je imala funkciju samo da se izvinjava, da ponižava sopstvene građane, da nema ekonomiju i fabriku... Zato vodimo računa da se niko u regionu ne oseća ugroženim od Srbije, ali ne želimo da dozvolimo da Srbija ne sme da govori o svojim žrtvama, poštujući njihove. Jeste li primetili da nigde ne možete da pročitate tabelu rasta BDP, jer bi onda morali da stave Srbiju na broj jedan. Morali bi da kažu tamo je onaj blentavi diktator Vučić i oni su najbolji u svemu.

- Srećan sam jer razmišljamo o tome koje nove fabrike ćemo da otvaramo i očekujemo otvaranje korejske u Smederevskoj Palanci, Ling Long u Zrenjaninu, otvaranje fabrike čokolade u Novom Sadu, Toyo Tires u Inđiji... - najavio je Vučić.

Srbija, kako kaže, mnogima u regionu odgovara samo slaba i ponižena, pa se zato vodi računa da se niko ne oseća ugroženim, ali i da nismo slabi.

- Želimo najbolje moguće odnose sa svima, ali ne želimo da se naše žrtve ne poštuju, da se menja istorija, da se priča da smo bili okupatori 1918. u Crnoj Gori, da Jasenovac nije postojao i da smo bili zlikovci u Drugom svetskom ratu. S druge strane, nećemo da budemo neuspešni i slabi u ekonomiji jer nekome to ne odgovara - kaže Vučić.

Ističe da mnogi u regionu ne smeju da izbace tabele sa BDP-om, jer bi morali da napišu da je Srbija prva. Kaže da će pritisci na našu zemlju biti još veći i teži, ali da će se Srbija boriti i to istinom.

- Ni o Olbrajt, ni o Engelu neću reći ni jednu ružnu reč. Neka oni meni govore, ali moja je obaveza da čuvam ovu zemlju - kaže Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić
 
Vučić:Kramon najostrašćenija u borbi za nezavisno Kosovo

Izvestilac EP za Kosovo Viola fon Kramon je najostrašćenija u borbi za nezavisno Kosovo, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom njenih izjava, ali i njenog nacrta izveštaja o Kosovu.

- Reč je o rezoluciji u kojoj se traži od pet zemalja koje nisu priznale Kosovo da to učine, i da se tako izvrši dodatni pristisk na Srbiju. A, o ličnim napadima neću da govorim - rekao je Vučić.

Komentarišući njenu ocenu da vlast u Srbiji ugrožava demokratiju, Vučić je rekao da i Aljbin Kurti kaže da u Srbiji nema demokratije, te ironično dodao "neka je u Prišini mnogo demokratije, važno da je u Beogadu nema."

On je istakao da je Srbija krenula u ozbiljne reforme u oblasti vladavine prava i uveren je da će svi morati da priznaju rezultate, jer su postavljene konkretne stvari i kriterijumi, koje će, napominje, Srbija u kratkom roku da ispuni.

- Videćemo reakciju. Ali, to je postalo političko sredstvo za razne pritiske - rekao je Vučić.

U tom smislu, primetio da je da bi, kada bi kao predsednik, bez saglasnosti vlade i skupštine, potpisao nezavisnost Kosova, dobio "Nobela" za mir i postao najveći demokrata u ovom delu sveta.

- Ili da kažem da RS nema podršku Srbije i da neće dobiti finansijsku injekciju iz Srbije, tek bih tada bio poštovan, demokrata najveći na svetu. Nemojte da imate zabluda da politički interesi nisu povezani i sa tim kriterijumima - rekao je Vučić.

On je upitao i da li je možda bilo više demokratije 2012. godine, kada, kaže, ni u jednom mediju opozicija nije mogla da se pojavi, a sada je nema.

- Nema odgovora na sva pitanja i zato će ljudi razumeti zašto ovoliki pristici i zašto se sve ovo radi - rekao je Vučić.

O Er Srbiji

Ne razumem zašto je problem kad Srbija pomaže svoju aviokompaniju u korona krizi, a nije kad to čini Nemačka i spasava Lufthanzu - kaže predsednik Aleksandar Vučić i poručuje da će država ne samo pomoći Er Srbiji u ovim kriznim vremenima, već, ako bude potrebno, i dokapitalizovati nacionalnu avio kompaniju.

- Što se tiče Er Srbije, ne samo da će da opstane, nego ćemo imati dovoljno snage i znanja, ako bude potrebno da mi dokapitalizujemo i preuzimemo veći procenat (vlasništva). To nije nikakav problem. Er Srbija će biti uspešna aviokompanija i ponos Srbije na svakom mestu u svetu - istakao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

U Er Srbiji 51 odsto je vlasnik država, a 49 odsto kompanija Etihad iz UAE.

- Slušam danima napada oko Er Srbje i to uglavnom dolazi iz naše zemlje. Meni nije jasna mržnja prema svemu što je naše - istakao je Vučić i podsetio da Nemačka pomaže svoju Lufthanzu sa devet miljardi evra i to uz uslov da otpuste 25.000 ljudi.

- Odakle potreba tih ljudi da budu protiv svega što je naše, zapitao je Vučić.

O bolnici u Batajnici

- Ne valja kada se izgradi bolnica za četiri meseca. Bolnica u Batajnici spasla je stotine života. Imamo 9.000 ljudi u bolnicama, a pogledajte koliko ih ima u najrazvijenijim zemljama sveta, proporcionalno broju stanovnika - istakao je predsednik.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić

- Kaže sinoć ona gospođa što je promenila šest stranaka, i sve su bile na vlasti, da na Infektivnoj nema grejanja. Ima! A i da nema, da niste možda vi ostavili to grejanje. Kažite mi koju su bolnicu oni izgradili. Pa nijednu - istakao je Vučić.

O koronavirusu

"Korona" brojevi ne padaju, ali uspevamo da držimo pod kontrolom, koliko je to moguće, zdravstvenu negu i zaštitu, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, zdravstveni sistem pomaže svima kojima je pomoć potrebna, uz zahvalnost svim lekarima, zdravstvenim radnicima, koji, kaže, trpe ogromne pritiske, "ni krivi, ni dužni".

- Svaka im čast na tome što rade - rekao je Vučić.

On je podsetio da će 17. decembra biti otvorena nova kovid bolnica u Kruševcu, što će dodatno da osnaži zdravstvene kapacitete i da pomogne ljudima.

Vučić je primetio i da, kada vidi brojke u Kraljevu, gde je svakog dana 220-250 zaraženih, to izgleda kao da je "svako u Kravljevu imao koronu".

Zato će ta bolnica u Kruševcu znatno pomoći i Rasinskom, ali i Raški, Nišavski, Šumadijski, Moravički...

Kampanja protiv predsednika Vučića

Kada je reč o kampanji koja se vodi protiv njega i njegove dece, Vučić kaže da nema baš puno ukusa kada neko kaže da će dete od tri godine odgovarati, kao ni to da drugo dete bude stavljeno u isti koš sa kriminalcima.

- Izgleda da se očekuje da se predsednik napada, što je donekle i normalno, na najvišoj sam državnoj funkciji - kaže Vučić. Podseća da nije podneo nijednu tužbu, ali da je odgovarao na laži. Ocenjuje da svako bira svoj put i da nije zainteresovan da bude milijarder kao drugi. Njima je mnogo stalo do para, a ja se politikom bavim iz drugih razloga. To je legitimno, možda nije moralno - kaže Vučić.

Kada je reč o vesti da je infektolog Nenad Ristović vratio dodeljeno odlikovanje, Vučić kaže da se tokom dodele nije rukovodio partijskom pripadnošću, već radom za koje je zaslužio poštovanje.

- Onda neko kaže da mu to nije važno, već napada vlast na lokalu za objavljivanje nekih bizarnih fotografija. Mislite da je to opravdanje i da treba da se osećam bolje? Ne mislite valjda da ću da zovem predsednika lokalnog SNS da pitam šta misli o tome? - zašitao je Vučić. Ističe da ga zbog toga nije sramota, da je ponosan, i zamolio je da se predsednik ne uvlači u lokalne političke bitke, koje ga ne interesuju.

- Njima je mnogo stalo do para, a ja se politikom bavim iz drugih razloga. To je legitimno, možda nije moralno - kaže Vučić.

O lekaru koji je vratio dodeljeno odlikovanje

Kada je reč o vesti da je infektolog Nenad Ristović vratio dodeljeno odlikovanje, Vučić kaže da se tokom dodele nije rukovodio partijskom pripadnošću, već radom za koje je zaslužio poštovanje.

- Onda neko kaže da mu to nije važno, već napada vlast na lokalu za objavljivanje nekih bizarnih fotografija. Mislite da je to opravdanje i da treba da se osećam bolje? Ne mislite valjda da ću da zovem predsednika lokalnog SNS da pitam šta misli o tome? - zašitao je Vučić. Ističe da ga zbog toga nije sramota, da je ponosan, i zamolio je da se predsednik ne uvlači u lokalne političke bitke, koje ga ne interesuju.

O kritikama bivšeg guvernera NBS Dejana Škoškića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kritike bivšeg guvernera NBS Dejana Škoškića i istakao da je siguran da će stopa rasta sledeće godine u Srbiji biti između pet i šest odsto.

Komentarišući ocenu bivšeg guvernera NBS Dejana Šoškića da ne postoje uslovi da stopa privrednog rasta sledeće godine dostigne šest odsto i da neće preći preko tri odsto, Vučić je naveo da plus tri jeste nedostižna brojka ali za Šoškića i njegovo vreme i vlast.

Kako je rekao, Šoškić je postao guverner NBS kada je evro bio 75 dinara, a kada je otišao, posle samo tri godine, evro je bio 118 dinara, dok je dinar od 2012. godine, kada je doslo do promene vlasti, do danas stabilan, na 117 dinara za evro.

- Plus tri je nedostižna brojka za Šoškuća i njegovo vreme i vlast, a siguran sam da će biti između pet i šest. To samo od nas zavisi, koliko vredno budemo radili i energično pristupili svim projektima - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Kaže da je Šoškić bio guverner zemlje koja je imala najnižu stopu privrednog rasta od minus 3,1 do plus 1,6, što je bio maksimum.

Vučić je rekao da su MMF i Svetska banka rekle da će Srbija završiti ovu godinu na minus 3 odsto, pa popravile na -2,5 odsto, a da će, kako je rekao, Srbija godinu završiti bolje od minus jedan.

- Na kraju se rezultati mere, rezultati se vide. To samo govori da im nikada struka nije bila važna, već politika i ostrašćenost i mržnja.... Onda će da kukaju za 2022. godinu, onda će reći neće biti plus pet nego plus tri. Gubitnici će uvek da pronalaze izgovore i stvari predstavljaju lošim i ružnijim - rekao je Vučić.
 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 3 godine

Srbija ce da ima najmodernije puteve u regionu.

Mily

pre 3 godine

Privredno- ekonomski, tehnoloski i svaki drugi razvojni proces u Srbiji nesmetano se obavlja i kontrolise od strane nadleznih institucija, ne ostavljajuci mesta ostvarenju gubitaka i dugova u drzavnoj kasi, sto direktno povecava BDP i sam trzisni potencijal nase zemlje.

Brana

pre 3 godine

Važno je da na svim poljima idemo putem prosperiteta i napretka, jedino tako medalje su dostižne, naravno za sve to je neophodna volja, trud, napor i velika doza odricanja, a to naša vlada čini svakim danom!

Zlatko

pre 3 godine

Jasno je da moćne zemlje EU vrše pritisak na Srbiju i pokušavaju da smanje uticaj drugih. Ali, plivamo mi u svemu tome, gledamo naš interes.

Milja R

pre 3 godine

Zlatko: Srbija vodi politiku u interesu svojih građana i to treba pozdraviti.

Tijana

pre 3 godine

To je zaista realno stanje jer Srbija abs napreduje u svakom segmentu

Eva

pre 3 godine

Svaka cast za napore koje ulze Vucic da bi u Srbiji bilo bolje

Ivana

pre 3 godine

Srbija ce biti zaista vodeca zamlja u rastu i razvoju

Lazni Bot

pre 3 godine

Sad kad Švabe nagrnu ovde da motaju kablove 6 dana u nedelji za 300€.

Aleksandar

pre 3 godine

Od medalja žive samo sportisti, a od BDP-a cela država!

Aleksandar

pre 3 godine

Zbog auto-puteva Beograd nije toliko daleko gde god da živiš!

Kole

pre 3 godine

DO SADA SMO OSVAJALI ZLATNE MEDALJE U KOŠARCI, ODBOJCI I RUKOMETU, A NAREDNE DVE GODINE ĆEMO BITI NAJBOLJI PO RASTU BDP!

Lovac

pre 3 godine

Zahvaljujuci direktnim stranim investicijama, dodatnim ulaganjima u infrastrukturu i privredu, jacamo svoju ekonomiju sto direktno utice i na povecanje samog zivotnog standarda.

Sanja

pre 3 godine

Predsednik se zalaze za bolju buducnost Srbije.

Ana Stanic

pre 3 godine

Rezultati dolaze sami po sebi i oni su plodovi rada čestitam vladi i napred sa vizijom i u narednoj godini

Julija

pre 3 godine

Srbija se trudi da i pored teske situacije neprekine nijedan projekad i da nastavi sa izgradnjom puteva.

Miki

pre 3 godine

Toliko se nije gradilo u proteklih 30 godina, mrzitelji mogu samo da puknu posto nista drugo ne znaju da ponude.

Julija

pre 3 godine

Nikada se ovoliko nije gradilo u nasoj zemlji, a za sve to je zasluzna odgovorna politika koju vodi Vucic.

Nikola

pre 3 godine

Saradnja sa EBRD u velikoj meri može doprineti realizaciji svih planova.

Ivana

pre 3 godine

ovo je najve'e bogatstvo hvala Vučiću koji se trudi na sve moguće načine da ekonomski osnaži našu državu.

Petar

pre 3 godine

U Srbiji se nastavlja sa izgradnjom svih vaznih infrastrukturnih projekata uprkos krizi.

Mima

pre 3 godine

U Srbiji se izgradnjom autoputeva poboljsao privredni ambijent i povecao broj investicija.

Opa djidji

pre 3 godine

Mislim da je zaista doslo vreme da budemo rekorderi i kada je ekonomija u pitanju!!!! Da se i time pohvalimo!!! Uz dobru vladu sve se moze ostvariti!!!

Sara

pre 3 godine

Drago mi je što se nastavlja sa svim započetim investicijama i projektima, i da se njihova realizacija takoreći neometano odvija. Svaka čast na upornosti i borbenosti.

Mica

pre 3 godine

Srbija ce imati uspehe i samo uspehe.Izgradnja puteva koji ce biti najbolji.

Željko

pre 3 godine

Isplatilo se to što smo gradili dobre odnose sa vodećim svetskim silama. To nam obezbeđuje nove investicije i nove projekte za privredni rast i bolji kvalitet života građana.

Saša

pre 3 godine

Investicije u putnu infrastrukturu višestruko vraćaju uloženo. Ne samo da omogućuju brže i sigurnije putovanje i transport robe, dobri putevi imaju veliki značaj u privlačenju stranih investicija.

Dejan

pre 3 godine

Uprkos pandemiji, privredni život u Srbiji nije stao. Realizujemo postojeće projekte i planiramo nove, za brži i veći privredni rast, bolji standard i kvalitet života građana.

Nešo N

pre 3 godine

To je potvrda da se vodi ispravna ekonomska politika.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija