• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

23.12.2020

09:49

VAKCINACIJA U STARAČKIM DOMOVIMA KREĆE SUTRA, vakcinisaće se NEKO I IZ VRHA DRŽAVE /Video/

Politika

VAKCINACIJA U STARAČKIM DOMOVIMA KREĆE SUTRA, vakcinisaće se NEKO I IZ VRHA DRŽAVE /Video/

Podeli vest

​Sezona berbe duvana u Sremu uspešno je završena, ostvareni su rekordni prinosi, a tim povodom predsednik Aleksandar Vučić posetio je jutros selo Golubinci, kako bi razgovarao sa lokalnim proizvođačima koji imaju ugovor sa kompanijom Japan Tobačo International (JTI)


Većina proizvodaca su izbeglice, koji su u proizvodnji duvana pronašli priliku za "novi život", a domaćin predsedniku je Sava Matić, koji je izbegao iz Orahovca, na Kosovu i Metohiji.

 

 

Porodica Matić je srdačno dočekala predsednika Vučića. Vučić je upitao Matića koliko hektara obrađuje, koliko je rada potrebno u sezoni i ulaganja u opremu.

 

Na njegovom gazdinstvu Vučić je razgovarao i sa Slobodankom i Daliborom Stevanovicem iz Hrtkovaca, izbeglicama iz Hrvatske, takođe proizvodačima duvana, kao i starosedeocem Nebojšom Tubićem.

 

Tokom obilaska jedna gospođa je pitala predsednika kako su mu deca, na šta je on prijatno odgovorio kako je lepo što gospođa na sve misli.

- Deca su mi dobro, slušaju, a i ja slušam njih, Danila, Milicu i Vukana - rekao je predsednik.

Posle razgovora sa domaćinima predsednik je održao sastanak sa rukovodstvom kompanije JTI i proizvođacima duvana.
 

 

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić

Obraćanje predsednika Vučića

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije JTI i proizvođacima duvana.

- Imali smo odličnu saradnju sa njima uvek, uvek su radili na najbolji mogući način na širenju svoje mreže proizvođača duvana. Zahvalan sam Japancima jer su nekako počeli da stižu izraženo i naglašeno u Vojvodinu, posebno u Srem i Bačku - rekao je Vučić.

Kako kaže, Japan Tobacco je napravio ogroman posao za nas. Predsednik Vučić je zatim najavio najveću japansku investiciju u Novom Sadu.

Vakcinacija protiv koronavirusa

Vučić je rekao da će vakcinacija najstarijih građana u staračkim domovima početi najverovatnije sutra.

- Krećemo odmah. ALIMS je dobila uzorke drugih vakcina, oni će da nastave da rade svoj posao, a onda očekujemo veće količine. Vakcina je spas, vakcina je spasila čovečanstvo, da ne njema neke druge bolesti ne bi bile iskorenjene - rekao je Vučić.

Važno je, ponavlja, da se vakcinacijom zaštiti veći broj ljudi.

- Sutra će to krenuti u staračkim domovima, jer je važno da te ljude zaštitimo. Kada se pogledaju svi brojevi i procenti, ima i mlađih ljudi koji su čeklali dugo, naročito muškaraca, ali ubeljivo najveći broj je onih straijih od 80 godina, koji su stradali. Oni su najugroženiji i zato treba od njih da počne - rekao je Vučić.

On je rekao da će se i neko iz vrha države vakcinisati, kao signal da je vakcina potrebna i dobra.

- Da li će Ana Brnabić, ja, Darija Kisić... Videćemo. Nekoga ćemo ''da ostavimo''i za neku drugu, da pružimo podršku svakoj vakcini, da je svaka dobra - rekao je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

Aleksandar Vučić
Masovna vakcinacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da bi Srbija, sredinom januara, mogla da krene u masovniju vakcinaciju, ako sve bude u redu sa isporukom vakcina.

- Možda ćemo krenuti sa vakcinacijom više stotina hiljada ljudi, možda milion. Ako uspemo da završimo do kraja januara da vakcinišemo prvom dozom milion ljudi, to bi bilo važno - naglasio je Vučić u izjavi novinarima na pitanje kako je mala zemlja poput Srbije bila među prvima u nabavci vakcine.

On je istakao da ne možemo da se merimo sa zemljama EU, koja, kada nabavlja, nabavlja 300 miliona vakcina.

Zbog toga, kako je kazao, mi smo deo Kovax programa EU, i dali smo donaciju za izradu vakcina dva miliona evra, a I prvi iz regiona za program Kovax - četiri miliona evra.

Istakao je da računa da ćemo kroz Kovax progam dobiti značajan broj vakcina, ali I da se snalazimo sami. Kazao je da će Srbija ići konzervativnim putem, i da će odvojiti dve doze za svakog čoveka unapred.

- Neke zemlje rade drugačije, daju jednu dozu, a za 85 slučajeva potrebna je samo jedna. Mi nećemo da rizikujemo pa ćemo da odvojimo po dve. Da se ne dogodi da neko ne može prime drugu dozu - objasnio je on.

Ponovio je da će neko od predstavnika države primiti prve vakcine, i da će to i on uraditi.

Kazao je da je njemu svejedno koju će primiti, iako neki “stručnjaci” sa kontradiktornim stavovima tvrde da neke nisu dobre.

- Ja ću da primim najlošiju. Šalim se, sve su vakcine dobre koje naša agencija za lekove odobri - naglasio je on.

Zdravstveno stanje Milorada Dodika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da se predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je zaražen koronavirusom, dobro drži, da njegovo stanje nije idealno, ali nije ni užasno.

Vučić je rekao da se Dodik nalazi u Banjaluci, a da može svakog trenutka, ukoliko bude potrebe, da bude prebačen u Beograd.

- Mi smo juče poslali ekipu naših lekara tamo, bio je i Goran Stevanović, na konsultacije sa tamošnjim lekarima. Dodiku želim mu dobro zdrvalje. Nisam lekar, za stručne analize... On se dobro drži, ali nije stanje idealno, nije onako kako bismo mi voleli, ali nije ni užasno - rekao je Vučić.

- Pratimo njegovo stanje, ja se čujem sa njim tri puta dnevno...On će imati najbolju negu i sve što budemo mogli da uradimo, uradićemo. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu - rekao je Vučić.

O Izborima

- Pročitao sam svako istraživanje, mogu reći da su moji politički neistomišljenici sve u pravu. Sve su to bolji kandidati od mene, za mene je mnogo važnije šta mi ostavljamo iza sebe, fabrike, puteve, rekao je predsednik Srbije.

Borba protiv kriminala

Odgovarajući na pitanja novinara o hapšenju Darka Eleza i borbi Srbije sa kriminalom Vučić je rekao da država nastavlja svoju borbu.

- Srbija će biti sigurna i bezbedna za svoje građane - rekao je Vučić.

Vučić čestitao građanima katolički Božić i predstojeće praznike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije, koji slave po gregorijanskom kalendaru, Badnji dan i Božić.

- Svim ljudima koji slave po gregorijanskom kalendaru poželeo bih srećan sutrašnji Badnji dan i Božić, da ga u zdravlju i veselju provedete sa svojim porodicama - rekao je Vučić.

Predsednik je pravoslavnim vernicima, ali i onima koji nisu vernici, poželeo srećne predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

JTI 

JTI je, inače, kako navode u kompaniji, jedini strani investitor koji finansira proizvodnjju i otkupljuje domaći duvan. Ove godine ostvaruje rekordne rezultate - rasadi duvana obuhvataju površinu od čak 1.700 hektara zemlje, dok su prinosi viši od 2.000 kilograma po hektaru.

Kompanija JTI nalazi se u Senti, odakle duvanske proizvode zemljama u okviru CEFTA sporazuma.

- U ulozi predsednika Japanske poslovne alijanse u Srbiji, ponosan sam što su japanske investicije sve prisutnije i sve veće jer slede dobre primere i uspehe nas koji smo već tu. Nadam se da ćemo uskoro imati još lepih vesti od japanskih investitora i još mnogo novih radnih mesta za Srbiju - rekao je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija za JTI, a ujedno i predsednik JBAS-a u Srbiji.

Kompanija, direktno ili indirektno, angažuje oko 3.000 radnika, a od kupovine Duvanske industrije Senta 2006. godine, JTI je uložio više od 181 milion dolara u Srbiju, utrostručio udeo na tržištu i pokrenuo proizvodnju i izvoz u Crnu Goru, BiH, Severnu Makedoniju i Albaniju, kao i izvoz u EU.

U poseti Sremu sa Vučićem je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 3 godine

Predsednik podjednako ulaze u svaki deo zemlje.

Mily

pre 3 godine

Privredne delatnosti nastavljaju da se razvijaju u Srbiji, uprkos pandemiji korona virusa, sto jasno govori o organizaciji i odgovornosti Vlade i same drzave.

Snezana Stevic

pre 3 godine

Kompanija je niz godina prisutna na nasim prostorima koja uspesno posluje i vredna paznje i podrske

Srx

pre 3 godine

Duvanska industrija je lepo razvijena i treba ulagati u nju.

NikolicDimitrije

pre 3 godine

Svesni smo da je duvan stetan medjutim duvanska industrija je opsteprihvacena industrija koja je u porastu i uvek je bila pri vrhu tako da je ulaganje u duvansku industriju svakako bitno.

Nena

pre 3 godine

JTI kompanija i poljoprivredno gazdinstvo imaju vrhunsku saradnju...

sm897

pre 3 godine

Borben i odgovoran marljiv vredan radan covek iz naroda za narod nas predsednik Vucic jedinstven u tome koliko je tu uvek za svoju Srbiju

Jovanka

pre 3 godine

Svaka cast predsednice,znacice domacinima obilazak!

Marko

pre 3 godine

Uvek smo kao zemlja bili poznati po duvanu, treba ulagati u duvansku industriju.

Aleksandar

pre 3 godine

Srbija bi mogla velike prihode da ima od duvana.

Dragana

pre 3 godine

Vučić se trudi da gradjani znaju da brine o njima

Lole

pre 3 godine

Kompanija JTI je ulozila do sada preko 180 miliona sto ima znacajan uticaj na dodatno jacanje i stabilnost nase privrede ali to predstavlja znacajan podsticaj za razvoj malih preduzeca.

Nikola

pre 3 godine

Ovo je primer dobre saradnje izmedju stranog investitora i domaceg proizvodjaca.

Petar

pre 3 godine

Povezivanje poljoprivrede sa jakim kompanijama, planska poizvodnja, donose dobrobit i našim poljoprivrednicima.

Kole

pre 3 godine

Mislim da Srbija mora mnogo vise da ulaze i razvija oblast poljoprivrede jer u tome je nasa buducnost.

Mily

pre 3 godine

Privredne delatnosti nastavljaju da se razvijaju u Srbiji, uprkos pandemiji korona virusa, sto jasno govori o organizaciji i odgovornosti Vlade i same drzave.

Ana

pre 3 godine

Strane kompanije pomažu našim proizvođačima da dođu do zarade! Berba duvana je uspešno završena na obostrano zadovoljstvo - JTI i porodice Matić

Mitar

pre 3 godine

Srbija danas ulaze u svog seljaka a proizvodi koje on proizvede cenjeniji su nego ikada pre sto govori o kvalitetu istih.

Zoran

pre 3 godine

Srbija sve vise razvija poljporivredu to je dokaz i saradanje porodice Matic sa japan tobakom

Mitar

pre 3 godine

Srbija danas ulaze u svog seljaka a proizvodi koje on proizvede cenjeniji su nego ikada pre sto govori o kvalitetu istih.

Lena

pre 3 godine

JTI kompanija ulaze resurse u nasu zemlju, jer je prepoznat trzisni potencijal i uslovi koje nudimo stranim investitorima, a koji donose dobrobit svim ukljucenim stranama, sto je i poenta ulaganja u privredne delatnosti.

Jovana

pre 3 godine

JTI kompanija ulaze resurse u nasu zemlju,jer je prepoznat trzisni potencijal i uslovi koje nudimo stranim investitorima,a koji donose dobrobit svim ukljucenim stranama sto je i poenta ulaganja u privredne delatnosti!

Milica

pre 3 godine

Veoma vazna investicija je stigla iz Japana! Nova fabrika koja ce biti izgradjena u Sremu, ojacace ekonomiju,ali i ucvrstice temelje saradnje sa Japanom-zemljom koja je jedna od vodecih svetskih ekonomskih sila!!!

Vlajko77

pre 3 godine

Vazni sastanci naseg predsednika Vucica danas !

Sofija

pre 3 godine

Да имамо још овакивих инвестиција у Србији

Natasa

pre 3 godine

Srbija razvija privredne delatnosti u najrazlicitijim domenima,ostvarujuci dobit i omogucavajuci domacinstvima da privredjuju za sebe i svoju porodicu,cime se ostvaruje ekonomsko blagostanje cele nacije.Ni pandemija korona virusa nece nas zaustaviti u obnovi i razvoju!

Jeca

pre 3 godine

Raduju me nove investicije i posao za nase ljude, na kraju krajeva, to je ono sto direktno utice na zivot gradjana

Dragana

pre 3 godine

Najvažnije je da se naša poljoprivreda razvija, i da dolaze strane investicije u Srbiju. To će obezbediti nova radna mesta i prihod i za državu.

Coa

pre 3 godine

Japan je poznat kao drzava koja drzi do dogovora koje napravi, i tako ce biti i sa Srbijom.

Bojana

pre 3 godine

Evo primera dobrog što radi g. Vučić, što obilazi svoj narod i sve ono što se radi u Srbiji, a pritom i pomaže svojim građanima koji su to zaslužili, e tako treba da radi pravi Predsednik.

TM

pre 3 godine

Japanska kompanija dobro posluje i to je sjajan pokazatelj razvoja Srbije.

Relja

pre 3 godine

Naša privreda je podignuta na jedan viši nivo

Dejan Miljakovac

pre 3 godine

Duvanska industrija predstavlja veoma bitan faktor kada je u pitanju učešće u BDP-u naše države. Naravno, i državni podsticaji umnogome su doprineli tom pozitivnom ekonomskom trendu.

Slavica

pre 3 godine

Hvala Japanskim investitorima što investiraju u našu Srbiju, mnogo nam znači otvaranje novih radnih mesta.

Ivana

pre 3 godine

Samo neka se prvo zaštiti starija lica, jer oni trebaju prvo da prime. To je jedini spas da nemamo više žrtve starije od 70 godina.

Sanja

pre 3 godine

Raduju me nove investicije i posao za nas narod, svaka cast!

Sanja

pre 3 godine

Japanske investicije su dobro došle u Srbiju!

Marko

pre 3 godine

Vakcinacija je veoma važna a posebno za starije građane.

Dragan

pre 3 godine

Na vreme se radilo i osmisljalo isto tako i realizovalo na primer u infrastrukturi, tako da danas investicije mogu samo da nicu iz dana u dan.

Dragan

pre 3 godine

Dolazak Japanaca nesumnjivo je dobra stvar generalno za Srbiju, posebno za razvoj privrede i ekonomskog prosperiteta

Dragan

pre 3 godine

Japanske kompanije posluju kvalitetno a japanski narod je odgovoran, vredan i precizan i ta saradnja sa njima je produktivna i značajna za Srbiju.

Una

pre 3 godine

Oblast poljoprivrede je ono sto Srbiju moze da ojaca i na to bi trebalo da se baziramo.

Bojana

pre 3 godine

Nove investicije - nova radna mesta, jos manje nezaposlenih u Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija