• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2020

13:12

PRIMEDBA ZBOG 3.000 ZA GOSPOĐU! Palma u Skupštini o DRI, ali i o Zaštitniku građana: GDE JE REAKCIJA NA NAPADE NA DECU PREDSEDNIKA?!

Politika

PRIMEDBA ZBOG 3.000 ZA GOSPOĐU! Palma u Skupštini o DRI, ali i o Zaštitniku građana: GDE JE REAKCIJA NA NAPADE NA DECU PREDSEDNIKA?!

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma govorio je o Državnoj revizorskoj instituciji u Skupštini i objasnio koji su najveći nedostaci zakona o toj instituciji, a komentarisao je i izostanak reakcije Zaštitnika građana Zorana Pašalića na napade na decu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

- Mi veoma poštujemo instituciju Državne revizije. Oni su veoma bitni jer usmeravaju privredne subjekte kako treba da rade. Dva puta su bili u Gradu Jagodini. Ostalo je nedorečeno šta sa onim firmama koje su propale, bile u restrukturiranju, pa posle neke pretekle, neke likvidirane, a vodite potraživanja za cifru koja nije baš mala. Šta ćemo kada je u pitanju viša sila, poplava, korona... Da li tada može da pomogne lokalna samouprava? Tada mora tender, a da li će stići da im se pomogne na vreme ako čekamo tender? Meni je rečeno: "Takav je zakon". Zato ja očekujem izmene i dopune ovog zakona. Na primer, za vreme poplava nismo naveli vrstu glodara i to je bila primedba. 

Takođe, za decu koju vodimo na more, stavljena je primedba što nije raspisan tender za učitelja koji će da vodi tu decu na more. Onda učitelj iz Beograda vodi decu iz Jagodine. I kako ja roditeljima da objasnim da im decu vodi učitelj iz Beograda na more u Buljarice. Mi smo imali problem i zbog one pomoći "3.000 za gospođu, 4.000 za gospodina". Pitali ste me odakle to, ko je određivao ko će koliko da dobije. Pa komisija je to odredila.

Drugo, javne nabavke su najveća rupa u zakonu. Mi očekujemo da vi vodite računa i o javnim nabavkama. Vi treba da stavite primedbu na taj zakon. Retko koja lokalna samouprava može sama da vodi velike projekte. Treba dati saglasnost na sve što lokalne samouprave čine da pomognu ljudima. 

Nije isto nenamensko trošenje novca i greška koja se može ispraviti. Ne može se na to isto gledati. Veoma je važno kada Državna revizija daje izveštaj da se napiše lepo o čemu se radi, jer mediji taj vaš izveštaj zloupotrebljavaju. Takođe, mora da se jasno odredi ko daje saglasnost za hitne postupke. Šta da radimo, da čekamo saglasnost, a u školi prokišnjava krov? Leskovac na primer nije mogao da asfaltira puteve dok ne dobije saglasnost - rekao je Palma. 

Šta radi gospodin Pašalić i zašto se ne osude napadi na decu predsednika?

Lider Jednistvene Srbije obratio se i Zaštitniku građana Zoranu Pašaliću u vezi sa napadima na decu predsednika Srbije.

- Želim da mi objasni Zaštitnik građana da li se oni bave zaštitom svih ljudi?! Pogledajte šta radi opozicija, kako vređa ljude iz vlasti, šta govore o deci predsednika Srbije, šta su govorili o deci Ivice Dačića... Šta radite vi, ja nisam video da ste izdali bilo kakvo saopštenje o tome kako se vređaju deca predsednika države?! Nas je narod ovde poslao da nas sluša, da donosimo zakone, a vi treba da nam date preporuku za donošenje zakona - rekao je Palma. 

Ovo izlaganje lidera Jedinstvene Srbije pogledajte u ovom video snimku.

 

Palma je nastavio raspravu sa Pašalićem objasnivši mu da u Srbiji niko nikome ne sme da preti.

- Koga vi predstavljate? Koga štitite? Vi ste bili na toj poziciji kada je onaj kome ne želim da spominjem ime čupao zastavu. Koga ste štitili u RTS-u? I tamo su građani. Treba da štitite one koji tamo rade, oni su ugroženi, a ne onaj ko je upao na njihovo radno mesto. Da li je nasilje kada napadnu Marijana Rističevića i pocepaju mu sako? I mi smo građani koji ovde sedimo. Podignite malo glas, zbog vas nas upozoravaju da su ovde povređena ljudska prava - zaključio je Palma.

Pogledajte šta je još rekao u ovom video snimku.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Neklepanko

pre 3 godine

"... Nas je narod ovde poslao da nas sluša,...". Nije vas narod poslao da vas slusa, kako se svadjate i vredjate, vec da vi cujete glas, potrebe, a ponekad i vapaj naroda. Koliko socijalno ugrozenih, gladnih, nezaposlenih u Srbiji, a Srbija gradi najmodernije puteve, pruge, mostove,... Da li ce od toga skociti standard gradjana Srbije ili od pokretanja firmi un Srbiji, koje jos mogu da ozive, od ulaganja u proizvodnju hrane, poljoprivredu, stocarstvo, vocarstvo, pa izvoz tih proizvoda, pa turizam.... Pametnom, dovoljno.

zzz

pre 3 godine

sta ce ovaj neotesani grmalj u skupstini uopste?

Pera

pre 3 godine

Bravo Gospodine Palma, tako se govori. Ako mogu nešto još da dodam, ne zaboravite, Parlament je ZAKONODAVNI Organ, pa neka donese adekvatne zakone, nemojte čekati da neki slabići na položaju pokrenu bilo kakvo pitanje o ljudskim pravima. Nema veze što će Pravosuđe da se "gnuša" zbog napada, oni su partijski obojeni DS-ovci. Onaj ko ih plaća mora da ima i kontrolu nad njima.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17