• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

04.01.2021

17:34

NIŠTA IM NIJE SVETO! EPARHIJA BAČKA OGORČENA: N1 vodi trajnu hajku protiv Srpske pravoslavne crkve!

Politika

NIŠTA IM NIJE SVETO! EPARHIJA BAČKA OGORČENA: N1 vodi trajnu hajku protiv Srpske pravoslavne crkve!

Podeli vest

Iz Eparhije bačke verčeras su se oglasili o današnjim događajima kada je Eparhija bačka, u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu, u saradnji sa zvaničnim državnim organima, organizovala pomen žrtvama zloglasne Racije i kada se , kako navode, dogodio s nemio i neprijatan događaj, koji je izazvala ekipa Televizije N1

- Naime, pre samog početka ovog molitvenog čina, a bez neophodne prethodne najave ili poziva od strane organizatora (Srpske Pravoslavne Crkve), članovi novinarske ekipe Televizije N1 pokušali su da samovlasno uđu u hram i rade šta im se prohte, u okviru njihove trajne hajke protiv Srpske Pravoslavne Crkve. I pored pristojnih molbi službenog lica Eparhije bačke da poštuju svetinju hrama i molitve žrtvama fašizma, da ugase kamere i ne zloupotrebljavaju razgovor, ekipa Televizije N1 to nije učinila. Verujemo da će ova moćna medijska kuća nedozvoljeno snimljeni materijal zloupotrebiti i prilagoditi svojoj osnovnoj konstrukciji, a to je da Srpska Pravoslavna Crkva ne dozvoljava medijima da „rade svoj posao” i da tako „uskraćuju svim građanima Srbije pravo na blagovremeno informisanje - navode iz Eparhije bačke SPC.

Oni dalje kažu da je takva teza  neistinita, jer su mnoge televizijske ekipe koje su do sada izveštavale o događajima u organizaciji Srpske Pravoslavne Crkve bile su i biće dočekivane dobrodošlicom. I ubuduće će im biti omogućeno da profesionalno, poštujući novinarsku i ljudsku etiku, rade svoj posao, odnosno da obaveštavaju javnost.

- Televizijski prenos centralnog pomena žrtvama Racije realizovala je Radio-televizija Vojvodine i time su građani Srbije blagovremeno obavešteni o ovom događaju.Nadamo se da će Televizija N1, kao i njene podružne medijske ustanove, promeniti dosadašnji neprimereni način rada i prethodno pribaviti potrebne dozvole ili akreditacije za obaveštavanje o događajima u organizaciji Srpske Pravoslavne Crkve, kao što to svakodnevno čine kad izveštavaju iz drugih ustanova i ulaze sa kamerama u prostorije tih ustanova. To je najosnovnije u novinarskom poslu – imati poziv i akreditaciju. Nadamo se da će Televizija N1 poštovati pravo nepovredivosti nečijeg vlasništva i da je Crkva vlasna da u svoj prostor pozove onoga za koga smatra da ga treba pozvati. Kako bi bilo, na primer, da bilo ko iz Srpske Pravoslavne Crkve uđe u kancelarije i studio N1 kada i kad hoće. Bilo bi to nečuveno, zar ne – zaključuju u Eparhiji bačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 3 godine

Bravo SPC. Neka idu iz naše zemlje,oči ih moje nevidele nikad.Srbijo šta si dozvolila. Otrezni se majko zemljo, vreme ti je. Dokle će da nas blate ta šakica jada.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17