• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.01.2021

14:53

STEFANOVIĆ SA AMBASADORIMA EGIPTA I ALŽIRA, jačanje prijateljskih odnosa i saradnje

Politika

STEFANOVIĆ SA AMBASADORIMA EGIPTA I ALŽIRA, jačanje prijateljskih odnosa i saradnje

Podeli vest

Srbija i Egipat zainteresovani su za jačanje prijateljskih odnosa i posebno za proširenje saradnje u oblasti odbrane, konstatovano je danas u razgovoru ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića i ambasadorom Egipta u Srbiji Amr Fatija Mohameda Alguvejlija

Kako se navodi u saopštenju srpskog Ministarstva odbrane, Stefanović je takođe izrazio očekivanje da će u najskorijem roku biti završeno usaglašavanje Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji.

Ministar je podsetio na principijelni stav Srbije u vezi sa jednostranim proglašenjem nezavisnosti takozvanog Kosova i ukazao na neophodnost poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Ambasador Alguvejli čestitao je Stefanoviću stupanje na novu dužnost i naglasio značaj saradnje u oblasti odbrane za unapređenje sveukupnih odnosa dve države.

 

 


On je izrazio očekivanje da će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje 13. zasedanja Mešovitog vojnog komiteta, planirano u Kairu u prvoj polovini 2021. godine, a tokom kojeg bi bila razmatrana pitanja o daljem intenziviranju i unapređenju vojno-ekonomske i naučno-tehničke, vojno-vojne, vojnomedicinske i vojno-obrazovne saradnje Srbije i Egipta.

Ambasador Alguvejli uputio je poziv ministru Stefanoviću da zvanično poseti Egipat, dodaje se u saopštenju.

 

 

Stefanović sa ambasadorom Alžira o KiM

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Alžira u Srbiji Abdelhamidom Šebšubom, kome je zahvalio na principijelnoj podršci po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, te očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Stefanović je istakao spremnost Ministarstva za dalji nastavak strateškog partnerstva u oblasti odbrane, kroz vojnoekonomsku i vojnoobrazovnu saradnju, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa, navodi se u saopštenju.

Ambasador Šebšub čestitao je Stefanoviću stupanje na novu dužnost i preneo zainteresovanost alžirske strane za intenziviranje strateškog partnerstva u domenu vojnoekonomske saradnje i usavršavanja alžirskog kadra u vojnoobrazovnim ustanovama Ministarstva odbrane Srbije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija