• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.01.2021

14:26

SRBIJA SVAKIM DANOM SVE JAČA! 10 MOĆNIH "MILOŠA 4X4" PREDATO jednoj od NAJELITNIJIH JEDINICA SVETA! Foto/Video

Politika

SRBIJA SVAKIM DANOM SVE JAČA! 10 MOĆNIH "MILOŠA 4X4" PREDATO jednoj od NAJELITNIJIH JEDINICA SVETA! Foto/Video

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Milanom Mojsilovićem, prijemu deset oklopno borbenih vozila "Miloš 4x4" namenjenih pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije

- Reč je o savremenim borbeno oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i naše domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta. Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije rekao je Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska dobila borbena vozila

Ministar je istakao da će ova vozila znato doprineti jačanju naših jedinica i da one i  dalje budu najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska dobila borbena vozila

- Mi nastavljamo sa opremanjem Vojske Srbije i hoćemo da naša vojska bude, ne samo najsnažnija u region, već da bude jedna od najmoćnijih u skladu sa svojom veličinom. Ulagaćemo u vozila poput "Lazara", "Miloša" i "Malog Miloša", a tokom godine očekujemo i nove "Nore" – rekao je Stefanović, koji je izrazio zadovoljstvo što se domaće komanije, poput "Jugoimport SDPR", trude da vozila koja proizvode budu u rangu sa najboljim svetskim vozilima.

Ministar Stefanović poručio je i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska dobila borbena vozila

- Hoćemo da pripadnici naše vojske imaju bolje plate, da imaju pravo na subvencionisane stanove i da svi zaposleni u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane osete podršku svoje države. Oni to zaslužuju jer rade važan i odgovoran posao i danonoćno se bore da zaštite svoju zemlju i osiguraju njenu stabilnost – naglasio je ministar Stefanović.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska dobila borbena vozila

Major Aleksandar Milovanović višenamensko borbeno oklopno vozilo "Miloš 4x4" opisuje kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava i ističe da je zadovoljstvo imati ga u svom sastavu, jer omogućava mobilnost, efikasnost, zaštitu i u rangu je sa vozilima savremenih specijalnih jedinica u svetu.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska dobila borbena vozila

- Uvođenjem u naoružanje višenamenskog oklopnog borbenog vozila "Miloš", značajno su unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije "Sokolovi" i 72. brigada za specijalne operacije. Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse ovog borbenog vozila i da se uvere u vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima – objašanjava major Stefanović i dodaje da je to vozilo namenjeno za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59