• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2021

08:41

HVALA KRALJEVINI BAHREIN NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI! Brnabić: Ovo je najveća pojedinačna donacija /Video/

Politika

HVALA KRALJEVINI BAHREIN NA VELIKODUŠNOJ DONACIJI! Brnabić: Ovo je najveća pojedinačna donacija /Video/

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić dočekala je na aerodromu Nikola Tesla avion sa donacijom Bahreina za borbu protiv korona virusa

 

 

Avion sa medicinskom opremom, koju je Bahrein donirao Srbiji za borbu protiv kovida-19, sleteo je jutros u Beograd.

Avion Er Srbija na aerodromu Nikola Tesla dočekala je premijerka Ana Brnabić.

Bahrein je donirao medicinsku zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona i to je jedna od najvećih pojedinačnih donacija od početka pandemije. 

Foto: printscreen

Brnabić je novinarima rekla da je tokom januara stiglo pet aviona iz Bahreina i navela da je u kontingentu koji je danas stigao avionom iz Bahreina i 20 respiratora.

Premijerka je rekla da će ova pomoć biti raspoređena prema potrebama kovid bolnica i ambulanti u Srbiji, odnosno potrebama zdravstvenog sistema.

"Ova pomoć je rezultat telefonskog razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i bahreinskog kralja 24. novembra prošle godine. Oni su razgovarali o unapređenju političkih i ekonomskih odnosa, a kralj Al Kalif je tada ponudio pomoć Srbiji u borbi protiv pandemije", rekla je Brnabić.

Zahvalila je kralju Bahreina Hamadu bin Isi Al Kalifu na donaciji i navela da je Bahrein veoma ugledna zemlja u arapskom i muslimanskom svetu.

Naglasila je da će Vlada Srbije predano raditi na unapređenju odnosa sa Bahreinom, te da je isporuka pomoći veliki korak ka tome.

Premijerka je rekla da pomoć Bahreina Srbiji dovoljno govori o ugledu predsednika Vučića i Srbije u svetu i svemu onome dobrom što je Srbija radila od 2014. godine.

"Do sada nismo imali naročito bliske veze, ali zato je važan razgovor koji su imali predsednik Vičić i kralj Bahreina i trudićemo se da razvijamo što bolje odnose", navela je ona.

Branbić je zahvalila i Er Srbiji na svemu što je učinila od početka epidemije na dopremanju medicinske opreme sa raznih strana.

"Sva ova pomoć i donacija ne bi tako brzo i efikasno stizala da nemamo kompaniju kao što je Er Srbija", rekla je Brnabić.

U ime kralja Bahreina video porukom se prisutnima na aerodromu obratio predsedavajući Vrhovnog veća za omladinu i sport i savetnik za nacionalnu bezbednost, šeik Naser bin Hamad Al Kalif.

Foto: printscreen


On je zahvalio svim medicinskim radnicima koji se bore protiv kovida-19 kao globalne pošasti i poručio da će Bahrein nastaviti da pomaže svojim prijateljima.

"U ime kralja želim najbolje za napredak i prosperitet Srbije", rekao je šeik Al Kalif.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija