• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.01.2021

14:14

ĐURIĆ: Srbija je jedan od evropskih lidera u borbi protiv nasilja nad ženama!

Politika

ĐURIĆ: Srbija je jedan od evropskih lidera u borbi protiv nasilja nad ženama!

Podeli vest

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izrazio je danas, u razgovoru u Vašingtonu s predstavnicama organizacije "Every Woman Treaty", krovne organizacije koja okuplja 840 ženskih organizacija u 128 zemalja, sa 1.700 advokata za ženska prava, podršku u radu na sprečavanju nasilja nad ženama

- Sprovođenjem Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, poznatije kao Istanbulska konvencija, Srbija je postala jedan od evropskih lidera u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja - rekao je Ðurić, saopšteno iz Ambasade Srbije u SAD,

Zaključno sa 2019. godinom, prema rečima ambasadora, Srbija je donela 42.900 hitnih mera kojima su nasilnici izbačeni iz kuća, a izrađeno je i 35.834 plana individualne zaštite.

Ðurić je istakao da srpsko društvo snažno podržava svaku inicijativu koja ima za cilj borbu protiv rodno zasnovanog nasilja.

- Kontinuiranim unapređenjem nacionalnog zakonodavstva u ovoj oblasti za vreme vlada Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, kao i implementacijom relevantne međunarodne regulative, Srbija je pokazala da se odgovorno i ozbiljno suprotstavlja svakom obliku nasilja nad ženama i nasilja u porodici - zaključio je Ðurić, dodaje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija