• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2021

19:37

/FOTO/VIDEO/ PREDSEDNIK VUČIĆ ZA DNEVNIK RTS: Trudimo se da nabavimo i najskuplje lekove, izdvojićemo za to 40 miliona evra!

Politika

/FOTO/VIDEO/ PREDSEDNIK VUČIĆ ZA DNEVNIK RTS: Trudimo se da nabavimo i najskuplje lekove, izdvojićemo za to 40 miliona evra!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u Dnevniku na RTS!

- Vakcinisano je 319.504 ljudim evo do ulaska u vaš studio. Znači to je poslednji podatak. Posebno sam srećan kada pročitam da ovo ni Nemci u Nemačkoj ne bi uradili i napravili što je napravila Srbija. Ono što je problem što je vakcine teško nabaviti, nema ih - rekao je predsednik na samom početku gostovanja.

 

 

- Očekujemo da ćemo uskoro dobiti još jedan paket vakcina. Znajući predsednika Sija verujem da ćemo do maja dobiti određenu količinu vakcina, ali neka ne budu iznenađeni ako se to dogodi i u februaru - dodao je predsednik.

Vučić je dodao da Srbija hoće da pomogne i donira vakcine u regionu, ali još nismo dobili dozvolu od proizvođača.

- Videli ste da smo uspeli da budemo najbolji u regionu. Crna Gora nula vakcina, Makedonija isto, takođe i u Bosni i Hercegovini je tako. Mi hoćemo da pomognemo prijateljima u regionu, ali još nismo dobili dozvolu od proizvođača da možemo da im doniramo - istakao je Vučić.

- Danas smo ušli u proceduru najskupljih lekova u borbi protiv korone. Naručili smo doze za 40 miliona evra. Da probamo da nabavimo do maja, pošto će Nemci to dsa nabave do aprila.

Predsednik je najavio i nove mere pomoći privredi.

- Biće to tri puta po 50 odsto minimalne zarade, jedan i po minimalac u tri meseca raspoređen. Druga mera je pomoć autobuskim prevoznicima, po 600 evra u narednih šest meseci po autobusu, jer su oni najugriženiji. Treća je mera za očuvanje likvidnosti, odnosno da se prošili šema, a četvrta pomoć svim građanima -  rekao je Vučić.

SVI PUNOLETNI GRAĐANI SRBIJE U MAJU I NOVEMBRU DOBIJAJU PO 30 EVRA! Vučić o novim merama pomoći privredi!

On je dodao da će i svi punoletni građani Srbije dobiti u maju i novembru po 30 evra, dok će penzioneri dobiti pomoć od 50 evra, što će sa dve pomoći od po 30 evra iznositi 110 evra za njih - dodao je Vučić.

Predsednik je dodao da razmišlja o vakcinaciji.

- Razmišljam da primim kinesku vakcinu. Nema smisla da je primim ja, a da drugi ne prime kojima je potrebnija. Ne želim da imam više prava. Ljudi treba da prime vakcinu, znaju da su one odlične.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kole

pre 3 godine

Borba za svaku vakcinu,tako treba pomoc za svoj narod.

Boka

pre 3 godine

Odgovorno ponašanje, trud i zalaganje, konstantan rad i rezultati su tu. Svaka čast, država uvek brine o svom narodu.

nedeljko

pre 3 godine

Srbija je u ekonomskom rastu i ekonomski stabilna ako ima novca za ponovnu pomoc nasim gradjanima. Svaka cast ljudima koji vode nasu zemlju!

Boka

pre 3 godine

Vest koja uliva nadu da zajedno možemo sve. Svaka čast na ogromnom zalaganju i brizi o svom narodu.

Tanja

pre 3 godine

Zdravlje građana je na prvom mestu, i briga o njima.

Goran

pre 3 godine

Zdravstveni sistem Srbije je na prvom mestu, i uz vašu pomoć dosta je ojačalo.

Tina

pre 3 godine

Dobra vest za korisnike medikamenata koji su im preko potrebni.

Nale

pre 3 godine

Drzava brine o svojim gradjanima, njihovo zdravlje joj je na prvom mestu.

Dragana

pre 3 godine

Gospodine Predsednice, ova obećanja iz garantnih šema za održanje tekuće likvidnosti privrednika su isto kao i likvidacioni krediti za očuvanje likvidnosti iz aprila i maja meseca koje ste pred izbore podelili preduzećima koja su bliska režimu, a evo mi ostali smrtnici još uvek ni odgovor nismo dobili od Fonda za Razvoj u vezi zahteva koji smo poslali. Kada pozovemo oni kažu na cekanju ste nema para. I tako od aprila. Nije samo prvoaprilska šala - šala, to teče i nastavlja se opet u predizbornoj godini i opet sada vidi fazon - sredstva za likvidnost preko garantnih šema ( država će garantovati za kredite privrednika) onim istima kojima su krediti dati a sada nemaju više imovine kojom bi garantovale za tražena sredstva. P.S- Molim uredništvo da objavi ovaj komentar

Nale

pre 3 godine

Zdravlje nema cenu, to i predsednim zna, zato radi sve sto je u njegovoj mogucnosti da spase njihove zivote.

Laza

pre 3 godine

Kao i uvek, predsedniku je zdravlje na prvom mestu.

Zvezdica

pre 3 godine

Predseednik vodi odgovornu i politiku budućnosti.

Mila

pre 3 godine

Predsedniku je interes građana na prvom mestu.

Romanija

pre 3 godine

Ceo svet bije bitku da nabavi dovoljno vakcine za svoje građane. To isto radi i Srbija.

Milja R

pre 3 godine

Verujem da će Srbija uspeti da nabavi dovoljno vakcina za sve zaimteresovane.

Radojičić

pre 3 godine

Svi se trude da pribave što više vakcina, važno je da vakcine pristižu i samo strpljenja za građane,primiće je svi.

Mily

pre 3 godine

Uprkos svim tekucim problemima koje uzrokuje pandemija korona virusa, nase gradjane ocekuje novi paket pomoci na prolece i jesen od strane drzave, sto nase mladje sugradjane, sto penzionere, sto ce znacajno uticati na oporavak srpske ekonomije i privrednog sektora.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija