• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2021

20:13

OVO SU SVE MERE ZA POMOĆ SRPSKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA! Minimalac, 600 evra za prevoznike, a svim građanima po 60 evra! /VIDEO/

Politika

OVO SU SVE MERE ZA POMOĆ SRPSKOJ PRIVREDI I GRAĐANIMA! Minimalac, 600 evra za prevoznike, a svim građanima po 60 evra! /VIDEO/

Podeli vest

Slede četiri mere za privredu, najavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Srbije rekao je da nove mere predviđaju direktnu podrška privatnom sektoru i da je doneta odluka da se da tri puta po pedest odsto minimalne zarade koja će biti isplaćivana od 1. aprila

Ovo obuhvata preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća, a kako je naveo, još se odlučuje o velikim preduzećima.

SVI PUNOLETNI GRAĐANI SRBIJE U MAJU I NOVEMBRU DOBIJAJU PO 30 EVRA! Vučić o novim merama pomoći privredi!

- Biće to tri puta po 50 odsto minimalne zarade, jedan i po minimalac u tri meseca raspoređen. Druga mera je pomoć autobuskim prevoznicima, po 600 evra u narednih šest meseci po autobusu, jer su oni najugriženiji. Treća je mera za očuvanje likvidnosti, odnosno da se prošili šema, a četvrta pomoć svim građanima -  rekao je Vučić.

Mera za očuvanje likvidnosti privatnog sektora, kako je najavio, znači za još 500 miliona evra da se proširi garantna šema gde će država da prihvati dodatni rizik.

 

 

- Mera koje će se odnositi na povećanje potrošnje, odnosno, doneli smo odluku da svim građanima Srbije u maju damo 30 evra u dinarskoj protivvrednosti, 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra, dakle oni će mimo penzija dobiti 110 evra - najavio je Vučić.

/FOTO/ PREDSEDNIK VUČIĆ ZA DNEVNIK RTS: Trudimo se da nabavimo i najskuplje lekove, izdvojićemo za to 40 miliona evra!

- Ukupan paket mera je dve i po milijarde evra - rekao je on.

"Neki ministri nisu potrošili to što su tražili. Ljut sam"

Nezadovoljan sam radom pojedinih ministara koji nisu potrošili novac koji su tražili, a što utiče na BDP, naveo je predsednik Srbije.

- Ne možemo da bacamo novac kao iz ćupa, a da nemamo rast. Ljut sam malo po tom pitanju, i zamoliću premijerku da se time pozabavi - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 3 godine

Ma extra svi dobijaju penzioneri uz penziju zaposleni minimalce samo nezaposleni na biorou a kazu nema nas mnogo jedno veliko nista !

Duboko sam zamisljen

pre 3 godine

Duboko sam zamisljen, kako da potrosim u Maju 30, (eee trideset) evrica, pa posle u Novembru jos toliko. Zaista sam zbunjen i tesko da cu moci taj novac na nesto pametno da potrosim. Dajte, kolika je potrosacka korpa i sta je sve projektovano u njoj, mozda ce mi pomoci. Napominjem, ja radim za minimalac, zena i jedno dete na birou, drugo u zatvoru (2 puta mesecno saljem paket sa hranom, da moze da jede normalno). Kako to sve izdrzavam, ni sam ne znam. Verujem da ce mi pomoci ovaj poklon. Ne rekoste samo, da li ce se oporezovati ti iznosi, kao sto se oporezuje u Americi, mada tamo pomazu, vise?

Milena

pre 3 godine

Ovako se brine o svojim građanima u doba krize.

JecA

pre 3 godine

Vlada ne prestaje prijatno da iznenadjuje odlukama. Jos jednom ste dokazali da su gradjani na prvom mestu!

uredno obrijani jež

pre 3 godine

Jel' rekao odakle nama tolike milijarde? Ne bih voleo da moja deca i unuci plaćaju tuđe kredite!

Nina

pre 3 godine

Vredna pomoć za svakoga u sred pandemije. Hvala vam.

Mina

pre 3 godine

Dobra vest za sve građane Srbije. Penzionerima je najpotrebnija.

Slavica

pre 3 godine

I u najtežim trenucima mislite na građane, vi ste prvo veliki čovek pa tek onda predsednik.

Nikica

pre 3 godine

Lepa vest od velikog značaja za sve građane Srbije.

Marija

pre 3 godine

Predsednik još jednom dokazao da mu je interes građana na prvom mestu.

Mila

pre 3 godine

Posebno mi je drago što će naši najstariji sugrađani dobiti pomoć.

Barbara

pre 3 godine

Svaka cast! Svaka pomoc znaci, pogotovo penzionerima i onima koji imaju mala primanja ili uopste nemaju. Niko do sada nije ucinio ovoliko za gradjane!

minja

pre 3 godine

Pomoc ce dobro doci pojedinima..drzava misli na svoje gradjane

minja

pre 3 godine

jos jedna dobra vest za privredu i nase sugradjane

Nešo N

pre 3 godine

Ovo je dokaz da država vodi računa o svojim građanima.

Mićaga

pre 3 godine

Ovo mnogo znači za građani i treba da budu zahvalni.

Sanja

pre 3 godine

Prva tura pomoci drzave privrednicima je sprecila masovnija otpustanja radnika u Srbiji. Drago mi je da drzava ima uvid u to i da se trudi na raznorazne nacine da pomogne svom narodu da prevazidje ovu krizu!

Bole

pre 3 godine

Držsva i u ovoj teškoj situaciji brine za svoj narod i trudi se da sačuva privredu, svaka čast.

Milovan

pre 3 godine

Samo stabilne drzave imaju mogucnost da pomazu svoje gradjane i privredi uprkos epidemiji. Srbija to uspeva u kontinuitetu!

Rajko

pre 3 godine

Svima će značiti ova novčana sredstva koje će dobiti, i građanima i privredi.Dobro je što država ima dovoljno novca da pomogne.

Radojičić

pre 3 godine

Penzionerima ova pomoć najviše znači,nebitno je kolika je penzija,velika ili mala.Njih nikada nećete čuti da kažu mala mi je penzija.Oni su naš oslonac tako da su oni najviše zahvalni.

Neven

pre 3 godine

Pomoc drzave ce doprineti bolji privredni razvoj i podsticaj,a mnogima ce omoguciti dodatne prihode

Bo

pre 3 godine

Dobra najava, jer za one koje je pogodila kriza zbog pandemije, i te kako ce im dobro doci!!!

Ema

pre 3 godine

Ovo je rezultat odgovorne ekonomske politike i stabilne države u najvećoj krizi.

Andjela

pre 3 godine

Ovo je vredno svake pohvale. Odgovorno rukovodstvo dopire do svakog pojedinca kada je najpotrebnije.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija