• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2021

12:17

VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Si Đinping POZVAO VUČIĆA NA ONALJN SAMIT KINE I CIEZ: Unapred se radujem što ću imati priliku da razgovaram sa Vama!

Politika

VELIKA ČAST ZA SRBIJU! Si Đinping POZVAO VUČIĆA NA ONALJN SAMIT KINE I CIEZ: Unapred se radujem što ću imati priliku da razgovaram sa Vama!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas poziv predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga za učešće na Samitu Kine i CIEZ, koji će putem video linka biti održan 9. februara ove godine

 
U pozivu predsednika Đinpinga se, između ostalog, kaže:
 
"Godina 2020. bila je više nego izazovna. Suočene sa iznenadnim napadom zarazne bolesti KOVID-19, Kina i zemlje Centralne i Istočne Evrope (CIEZ) udružile su se u borbi protiv virusa korona i prevazilaženju izuzetno teškog vremenskog perioda koji je izazvala ova bolest, čime je stvoren novi zamah za saradnju između Kine i CIEZ. 
 
Imajući u vidu ograničenja koja nameće pandemija, saglasili smo se da odložimo samit Kine i CIEZ, koji je prvobitno bio zakazan za april prošle godine i koji je trebalo da bude održan u Pekingu. 

 
Kako stvari stoje, zemlje su ušle u novu fazu odgovora na KOVID i suočavaju se sa velikim izazovima u ekonomskom oporavku i razvoju. Javila se potreba da Kina i CIEZ pojačaju komunikaciju, dođu do konsenzusa i zacrtaju tok buduće saradnje za podršku ekonomskom i socijalnom oporavku i razvoju u post-KOVID eri.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Si Đinping

 
Imajući ovo na umu, Kina će 9. februara 2021. godine održati Samit sa CIEZ putem video linka. Kao domaćin, drago mi je da Vas pozovem da učestvujete na ovom Samitu i unapred se radujem što ću imati priliku da razgovaram sa Vama o načinima za postizanje obostrano korisne saradnje, kao i o unapređenju bilateralnih veza i saradnji Kine i CIEZ. 
 
Zajedno bismo mogli u velikoj meri da doprinesemo obogaćivanju sveukupne saradnje između Kine i Evrope i promociji razvoja koji dele obe strane.
 
Molim Vas da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 3 godine

Naša šansa leži u tome što smo na neki način spona izmedju Kine i ostatka Evrope,i što Kina podržava Srbiju apsolutno u svemu.

Biljana

pre 3 godine

Pre svega mislim da nacionalne manjine imaju izvanredne uslove za život u Srbiji.Dok za ostale zemlje kako u regionu, tako i šire se nebi moglo reći, da je tako.

Tana

pre 3 godine

Kina je prva koja nam je pritekla u pomoc za vreme najjace pandemije korona virusom,a, takodje i sto se njihovih vakcina tice ispostovali su nas maksimalno.

MIRA

pre 3 godine

Kina je više od prijatelja! Si ceni Vučića, to je jako dobro za Srbiju!

Milica

pre 3 godine

Predsednik Kine Si Djiping poslao Aleksandru Vučić poziv da prisustvuje onlajn samitu.Molim Vas da primite izraze mog najdubljeg uvažavanja. Naravno da će Aleksandar Vučić prihvatiti poziv našeg vernog i velikog prijatelja sa velikim zadovoljstvom.

stasa

pre 3 godine

Čen Bo je uvek dobrodošla u našu zemlju. Smatram daće ova saradnja doneti dobre rezultate svima nama.

Ana

pre 3 godine

Iskreno i čelično prijateljstvo ,svaki vid jos jace saradnje nas iskreno raduje.

Petrosijan

pre 3 godine

Velika cast za nasu zemlju i predsednika licno.

Suncica

pre 3 godine

Si Đinping je ukazao veliku cast Srbiji, hvala mu na tome.

Mily

pre 3 godine

Neraskidivo prijateljstvo Srbije i Kine nesto je sto treba da nam bude prioritet u ovako teskim i neizvesnim vremenima. Zajednickim snagama prebrodicemo sve prepreke i probleme sa kojima se budemo suocavali!

Dragana

pre 3 godine

Radom i trudom smo zaslužili da svetski moćnici imaju pozitivno mišljenje o Srbiji i da žele da sarađuju

Joka

pre 3 godine

Kina je azijski zmaj u ekonomskom smislu i kao prijatelj nam moze puno znaciti!Za sada sve pohvale na saradnji

Jeca

pre 3 godine

Kad Vas ceni najmnogoljudnija zemlja i jedna od najvecih ekonomskih sila na svetu, znate da ste na pravom putu.

Vera

pre 3 godine

Kina je jedna veoma korektna drzava, sta god mislili o njima!

Romanija

pre 3 godine

Ovo je veliko priznanje za Srbiju i njenog predsednika.

Nešo N

pre 3 godine

Ovakvi skupovi su za nas od velikog značaja.

Mićaga

pre 3 godine

Ovo je najbolji dokaz koliko predsednik Kine poštuje predsednika Vučića.

Janko

pre 3 godine

Pravi prijatelji koji se medjusobno podrzavaju iz godine u godinu.

Zoran

pre 3 godine

Dokaz da je nasa zemlja cenjena i da se podrzavaju reforme koje sprovodi.

Goran

pre 3 godine

Velika cast za Srbiju, a posebno za predsednika.

Milan

pre 3 godine

Velika cast za nasu drzavu, na opste iznenadjenje interesovanje za kinesku vakcinu je nadmasilo rusku, to je samo odraz poverenja u kineske strucnjake.

Maki

pre 3 godine

Vucic je pravi lider i veliki kosmopolita. Odusevljava me to sto sa svima odrzava dobre odnose

Ivana

pre 3 godine

Ovo je velika zasluga našeg predsednika Vučića. Hvala Kini koja zaista poštuje našeg predsednika,jer svaki projekat sbake invastecija, svaki izgrađen autoput značiće našoj državi.Srbija je na pravom putu razvoja.

ivna

pre 3 godine

ovo za samit je ozbiljna prica, i samim tim je srbija veoma ispostovana

Iva

pre 3 godine

Odnosi Srbije i Kine nikada nisu bili bolji,a ova poseta ce doprineti da se saradnja podigne na jos visi nivo.

Marko

pre 3 godine

Ovaj susret sa Kinom moze da proizvede veoma velike i vredne projekte, i u buducem periodu. Vazan sastanak i podrska Srbiji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija