• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2021

13:12

VUČIĆ ZAHVALIO SIJU NA BRIZI I SOLIDARNOSTI DA ŠTO PRE DOBIJEMO VAKCINE: Građani naše zemlje pokazuju duboko poverenje u kinesko cepivo!

Politika

VUČIĆ ZAHVALIO SIJU NA BRIZI I SOLIDARNOSTI DA ŠTO PRE DOBIJEMO VAKCINE: Građani naše zemlje pokazuju duboko poverenje u kinesko cepivo!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Narodne Republike Kine Čen Bo i zamolio je da prenese zahvalnost predsedniku Si Ðinpingu na ljudskoj i državničkoj brizi i solidarnosti i pomoći da kineske vakcine što pre i u velikim količinama stignu do građana naše zemlje

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što je Srbija prva od evropskih država dobila kinesku vakcinu.

On je ambasadorki Čen ukazao na to da građani naše zemlje pokazuju duboko poverenje u kinesku vakcinu, a time i u kinesku državu i kineske stručnjake. Stoga je zamolio ambasadorku Čen da predsedniku Siju i kineskom rukovodstvu prenese molbu da što pre stignu i preostale naručene količine vakcina.

Predsednik Vučić je rekao da se raduje učešću na Samitu Kina-CIEZ, koji će, putem video-linka, biti održan sledeće sedmice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.


On je ovom prilikom naglasio da za format saradnje 1+17, kao i inicijativu „Pojas i put“, smatra da su među najznačajnijim ikad.

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici nadležnih ministarstava i javnih preduzeća, razmatrani su tekući i budući zajednički infrastrukturni i drugi projekti.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Sastanak s kineskom ambasadorkom

Ovom prilikom je konstatovano da projekti prate predviđenu dinamiku. Do kraja godine biće završena dva ključna infrastrukturna projekta - auto-put Preljina-Požega i brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 km na sat.

Tokom ove godine planiran je početak radova na brzoj pruzi od Novog Sada do granice sa Mađarskom, na Fruškogorskom putnom koridoru i na auto-putu Beograd-Zrenjanin.

Intenzivno se radi i na pripremi projektne dokumentacije za prvu fazu auto-puta od Beograda preko Duge Poljane do granice sa Crnom Gorom.

Između ostalih, po vrednosti se izdvaja i projekat regulacije otpadnih voda u 65 gradova i mesta u Srbiji, kao i devet deponija, koji će trajno rešiti to pitanje i doprineti zaštiti životne sredine po važećim evropskim standardima, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bilja

pre 3 godine

Gradjani Srbije pokazuju duboko poverenje u kineske vakcine i kineske strucnjake.Hvala im na brizi i solidarnosti.

Savka

pre 3 godine

Kina je i na pocetku pandemije kod nas, onda kada su se i sami borili sa tim, pokazala koliki nam je prijatelj, tako sto su nam slali pakete pomoci u vidu opreme i svoje strucnjake. Vakcine koje se dopremaju Srbiji pre nego drugim zemljama, pokazuju samo koliko je nase prijateljstvo, postovanje veliko.

vera

pre 3 godine

Kina je pokazala veliku solidarnost prema građanima Srbije.

Ivona

pre 3 godine

Mnogo nam znaci podrska jakih zemalja, duboko smo zahvalni nasim prijateljima Kinezima.

Devla

pre 3 godine

Ni u jednom trenutku se nisam dvoumio da li da prihvatim kinesku vakcinu, hvala Kini na svemu sto je dosad ucinila za Srbiju.

M Novosel

pre 3 godine

Ubeđen sam da će nam Kina isporučiti dovoljno vakcina protiv korona virusa.

Nešo N

pre 3 godine

Šta znači imati Kinu za iskrenog prijatelja.

Marko

pre 3 godine

Verujem da je svima drago sto smo uspeli da nabavimo vakcine i sto se i dalje radi na tome.

Goran

pre 3 godine

Za svaku vakcinu je zasluzan predsednik Srbije, jer vredno radi na tome da ih nabavi u sto vecem broju.

Vladan

pre 3 godine

Neizmerno hvala nasim kineskim prijateljima koji su nam pomogli kad je bilo najteze. Verujemo da ce nam i ovaj put izaci u susret.

Mira

pre 3 godine

Kina je pokazala veliko i iskreno prijateljstvo Srbiji i njenim narodu.

Toma

pre 3 godine

Zahvalni smo Kineskom predsedniku sto nam je poslao vakcine i time pokazao da je veliki prijatelji nase zemlje!

Milica8

pre 3 godine

Velika je nasa zahvalnost kineskim prijateljima! Nastavljamo zajedničku saradnju u borbi protiv kovida-19!

Milica9999

pre 3 godine

Mozemo samo beskrajno biti zahvalni na milionskoj dozi cepiva koju nam Kina daje.

Bojana

pre 3 godine

Zdravlje našeg naroda će biti sačuvano zahvaljujući Vucicu i njegovoj dobroj saradnji sa Kinom. Cilj je ocuvati ovako dobar odnos izmedju dveju zemalja

Milaa

pre 3 godine

Hvala na svakoj obezbedjenoj vakcini, jer ona znaci spas i pokazatelj odlicnog odnosa Srbije sa NR Kinom.

Ana

pre 3 godine

Gradjani Srbije su zahvalni na solidarnosti ,pruzenoj podrsci tokom pandemije koronavirusa ,kao i na svakoj isporučenoj dozi kineskih vakcina.

Petar

pre 3 godine

Srbija je zemlja sa najintenzivnijom saradnjom sa Kinom od svih balkanskih drzava i trebamo se truditi da tako i ostane.

Stefan

pre 3 godine

Nije ni prvi ni poslednji put da nam Kina priskace u pomoc. Veliki smo duznici nasim prijateljima, koji su nam se uvek nasli kada nam je najpotrebnije.

Marko

pre 3 godine

Hvala nasim prijateljima Kinezima, mnogo ce nam znaciti vakcine da ne bi doslo do novog nepredvidjenog talasa korone.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku na svemu što čini za našu državu. Aleksandar Vučić je jedini koji zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje.Srbija se danas cela razvija i gradi.

petaktrinesti

pre 3 godine

ko bi rekao da ce brat Si da nam pomogne

petar

pre 3 godine

Da me je neko pre 2 godine pitao sta mislim o kinezima, rekao bih nista, a danas im kazem HVALA BRACO

Zarko

pre 3 godine

Kina, zemlja koja ce postati vodeca zemlja u Svetu

Vlado

pre 3 godine

Imunizacija je definitivno jedino resenje da se izborimo sa ovim zlom od virusa.

Ristan

pre 3 godine

Ogromna saradnja izmedju dve zemlje, hvala im na svemu sto cine za nas.

Rasa

pre 3 godine

Hvala Kinezima na svakoj pomoci koju su nam pruzili.

Boris

pre 3 godine

Malo je reći kako su kineske vakcine spasile Srbiju od ponovnog sunovrata u Kovid tunel

tale

pre 3 godine

ako je vakcina dobra za njihovo milionsko stanovništvo, zašto ne bi bila dobra i za nas?

tale

pre 3 godine

oni su se dokazali kao naši prijatelji, nema razloga da im ne verujemo

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija