• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

09.02.2021

20:59

SRBIJO, SJAJNA VEST IZ TURSKE! ERDOGANA RAZBESNELI TAČI, HOTI I EKIPA, OVO IM NEĆE OPROSTITI! Otvaranjem ambasade u Jerusalimu izdali su ključnog saveznika uz SAD!

Politika

SRBIJO, SJAJNA VEST IZ TURSKE! ERDOGANA RAZBESNELI TAČI, HOTI I EKIPA, OVO IM NEĆE OPROSTITI! Otvaranjem ambasade u Jerusalimu izdali su ključnog saveznika uz SAD!

Podeli vest

Obećanje Prištine Izraelu da će otvoriti ambasadu u Jerusalimu naišlo je na žestoke kritike u Turskoj, a predsednik Redžep Tajip Erdogan veruje da je tzv. Kosovo izdalo i njega i muslimanski svet, navodi švedski list "Dagens Niheter"

Na nedavno uspostavljanje diplomatskih odnosa Izraela i tzv. Kosova i otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu takođe je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova Palestine, ocenivši taj čin kao razočaravajući i pozivajući Prištini da poništi odluku o otvaranju ambasade u Jerusalimu.

"Sporazum koji je Kosovo potpisalo sa okupatorskom državom (Izrael) i izjava o nameri da otvori ambasadu u okupiranom Jerusalimu korak je koji je u suprotnosti sa svim onim što Kosovo pokušava da učini da bi ubedilo svet da ga prizna", navodi se u saopštenju palestinskog ministarstva, prenosi Ekonomija onlajn.

(VIDEO) ŠAH-MAT! SRBIJA ZAKUCALA LAŽNU DRŽAVU, KAPITALNI PROJEKAT URAĐEN U TAJNOSTI! Svet će videti srpsko pravoslavno nasleđe na KiM! ALBANCI SAD MOGU DA SE...

Izrael i Kosovo su zvanično uspostavili diplomatske odnose 1. februara na onlajn svečanosti.

Izraelski ministar spoljnih poslova Gabrijel Aškenazi je taj dan nazvao istorijskim i zahvalio SAD na njemu, a zatim otkrio ploču sa natpisom "Ambasada Republike Kosovo u Jerusalimu, Izrael".

Priznanje Kosova od strane Izraela je deo sporazuma između Prištine i Beograda u čemu je posredovala administracija Donalda Trampa u septembru prošle godine.

MILO, ŠTA ĆEŠ SAD! APELACIONI SUD SRUŠIO "DRŽAVNI UDAR": Veće sutkinje Suzane Mugoše menjalo je i činjenični deo optužnice! SKNADAL NEVIĐENIH RAZMERA!

Sporazum je takođe obuhvatio uzajamno priznanje između tzv. Kosova i Izraela, kao i posvećenost Beograda i Prištine da uspostave svoje ambasade u Jerusalimu.

Tzv. Kosovo je prva država s većinskim muslimanskim stanovništvom koja je otvorila ambasadu u Jerusalimu, prenosi Kosovo onlajn.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sss divizion

pre 3 godine

ko muslimanski svjet kakav korist su imali Kosovari od muslimanskog svjeta NIKAKAV vise su imali losotije ad nivne strane nego neku dobroti

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija