• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2021

17:39

I CNN BRUJI O SRBIJI! "ONI IMAJU FANTASTIČAN REZULTAT"! Još jedan svetski medij hvali našu zemlju, u program uživo se uključila i premijerka Brnabić! /VIDEO/

Politika

I CNN BRUJI O SRBIJI! "ONI IMAJU FANTASTIČAN REZULTAT"! Još jedan svetski medij hvali našu zemlju, u program uživo se uključila i premijerka Brnabić! /VIDEO/

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je danas intervju, putem video-poziva, za CNN u kojem je govorila o odlučnoj borbi Srbije protiv koronavirusa i nabavci vakcina

Voditeljka CNN istakla je da je Srbija druga u Evropi, odmah posle Velike Britanije, po broju vakcinisanih građana, a da je Vlada obezbedila čak tri vrste vakcina kako bi građani imali izbor koju vakcinu da prime.

Navela je i da Srbija beleži fantastične rezultate, a na samom početku razgovora, voditeljka je i čestitala premijerki Ani Brnabić na sjajnim uspesima koje beleži Srbija kada je reč o nabavci vakcina.

- Hvala vam, moram da kažem da smo odmah doneli odluku da krenemo u nabavku vakcina koje su odobrene za upotrebu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao veliku podršku Vlade i mene. Počeli smo da pregovaramo sa različitim proizvođačima i da probamo da nabavimo veliku količinu vakcina što pre je moguće. Mi smo jedna od prvih zemalja, posle Velike Britanije, koja je potpisala ugovor sa Fajzerom, i koja je prvu količiunu dobila u decembru. Takođe, jedan od prvih zemalja koja je potpisala ugovor sa Sinofarmom. Vakcinacija nam je prioritet i građani su nam prioritet - rekla je premijerka.

Ona je dodala da je i digitalni sistem prijave urađen jednostavno, kako bi olakšao sam proces prijavljivanja građana za vakcinaciju.

- Odlučili smo se za onlajn prijavu, koja je pojednostavljena kako bi građani što pre mogli da se prijave i nakon toga da prime vakicnu.

Premijerka Brnabić je podvukla to da je vakcinacija prva mera u spašavanju ljudskih života.

- Vakcinacija je broj jedan kada je reč o spašavanju ljudskih života, i to nema veze sa politikimo. Zato smo počeli da pregovaramo sa svim proizvođačima, Kovaks, Fajzerom, Sinofarmom. Vakcine su bezbedne i efikasne, a to nam je jedino bitno, da naši građani budu sigurni. Radimo sve što je u našoj moći kako bi građani stekli imunitet i da bi ekonomija i život što pre mogli da se vrate u normalu - dodala je Brnabić.

Za kraj je istakla da je sinoć stiglo još 500.000 doza ruske vakcine i da uskoro stiže i Astra Zeneka.

- Trudimo se da što pre pobedimo koronu. Sinoć nam je stigao avion iz Rusije sa 500.000 doza kineske vakcine, a uskoro nam stiže i Astra Zeneka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kasandra

pre 3 godine

Kad te CNN pohvali, onda znaš da si postigao sve u životu.

Sumadinac

pre 3 godine

Sta reci Kompliment Vucicu i vladi zivim na zapadu ovde nase EU vlade nemaju jos pravo resenje o nabavci Vakcina a kamoli o ponovnoj normalizaciji zivota . Pitpuno zakazali svaca izmecu Drzava bolje receno totalni haos u EU.

koki

pre 3 godine

Je l' moze neko da joj objasni da se ne snima nikada odozdo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija