• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

23.02.2021

23:00

ZAPAD ĆE DOBITI OSPICE, REPUBLIKA SRPSKA ĆE BITI SAMOSTALNA! Srbi i Bošnjaci će se tako lakše izmiriti! DODIK BAŠ NERVIRA MOĆNIKE?!

Politika

ZAPAD ĆE DOBITI OSPICE, REPUBLIKA SRPSKA ĆE BITI SAMOSTALNA! Srbi i Bošnjaci će se tako lakše izmiriti! DODIK BAŠ NERVIRA MOĆNIKE?!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da Srbi nikad nisu bili svesniji svog identiteta i da to uverenje zasniva na zajedničkim stavovima većine po pitanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Dodik je za MIS televiziju iz Australije, koju prenosi RTRS, rekao da je uveren da će Republika Srpska biti samostalna i da ima snage da izdrži sva politička i ekonomska uslovljavanja u tom procesu.

Dodik kaže da Srbi svoj snažan identitet grade na svesti o velikoj žrtvi predaka u Drugom svetskom ratu, što je prikazano i u filmu "Dara iz Jasenovca", kao i na 28.000 Srba poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Kaže da nacionalno jedinstvo jača i odbacivanjem pokušaja nametanja kolektivne krivice za ratove i svešću o neprikosnovenosti Republike Srpske.

- Možda bismo se mi lakše pomirili da imamo svoju državu Republiku Srpsku i da oni imaju svoju. Verovatno bi se lakše pomirili. Strpani smo u Bosnu i Hercegovinu i ovde stalno pokušava da se obezbedi dominacija. Srbi ne žele dominaciju. Žele samo Republiku Srpsku i ništa više - kaže Dodik za autralijsku televiziju.

SRBIJO, ČERČIL I ENGLEZI SU NAS PRODALI, PAZI DA TE OPET NAMAGARČE! Sprema se "Nova Jalta", svetu bez pravila prete brutalni ratovi!

Dodik naglašava da stabilnosti RS doprinosi i odličan odnos njenog rukovodstva sa funkcionerima Srbije predvođenim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Vučić je imao najvidljivije korake praktične pomoći Republici Srpskoj koja se ogledala i kroz podršku projektima lokalnog razvoja, ali i kroz podršku saniranju posledica pandemije, a evo sada i pri nabavci vakcina i u tome da naši lekari idu u Srbiju da se vakcinišu - naveo je Dodik.

On ističe da je Republika Srpska jedina u BiH stabilna i da iz te snage proizlazi i mogućnost da odbija povoljene kredite MMF-a kad ti aranžmani sadrže političke ucene.

SRBIJA JE OVO I OČEKIVALA! SUD ZA OVK IZ HAGA PREBACIJU U PRIŠTINU, opasan plan sa skrivenim namerama, EU MORA DA KAŽE NE, ili će biti...

Poručuje da će se Srpska odupreti i pritiscima koje Bošnjaci "prizivaju" od američkog predsednika Džoa Bajdena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srbo

pre 3 godine

Složni možemo sve,narod neće više da trpi izdajnike i strane špijune. Strane službe su iskoristile 90tih poražene ustaše i balije da bi ostvarili svoje ciljeve,tako da hrvati i bošnjaci su taoci svojih marionetskih vlada i stranaca.Srbi su ih ispoštovali dva puta na zahtev svetskih sila i to im neće niko osporiti,tako da argumente za neutralnu politiku i vanblokovski status će biti i ispoštovan. Pritisci loje vrše zapadne službe idu u prilog tome i iskušenja pred nama će nas još više ujediniti,zato treba biti i prkosan,politika i diplomatija je isto vid borbe i zato otvoreno tražiti sve što nam pripada i što je izvojevano u krvi i žrtvama.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija