• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

25.02.2021

18:10

SRBIJA NEMA IZBORA OSIM DA KAŽE NE! Brisel i Vašington spremaju "dokument" sa samo jednom tačkom - BEOGRAD MORA DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU! Ovo je najbrutalnija ucena do sada!

Politika

SRBIJA NEMA IZBORA OSIM DA KAŽE NE! Brisel i Vašington spremaju "dokument" sa samo jednom tačkom - BEOGRAD MORA DA PRIZNA LAŽNU DRŽAVU! Ovo je najbrutalnija ucena do sada!

Podeli vest

Brisel i Vašington, u koordinaciji, pripremaju najverovatnije, u vidu non-pejpera, niz zahteva koje će dostaviti državnom vrhu Srbije

U tom dokumentu naći će se konkretna očekivanja od Beograda u procesu rešavanja pitanja KiM, otkrivaju Novosti.

Kako dalje navode, u tom neformalnom dokumentu, koji se pominje u diplomatskim krugovima, Srbiji će se staviti do znanja da mora da se obaveže da prizna Kosovo, što će biti svojevrstan drugi deo "čestitke" koju je za Dan državnosti našoj zemlji uputio predsednik SAD Džozef Bajden.

Nagoveštaj ove združene akcije biće poseta Srbiji u veoma kratkom periodu - posrednika u dijalogu sa Prištinom Miroslava Lajčaka i zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metju Palmera.

SI ĐINPING ŠALJE SRBIJI JOŠ 500.000 VAKCINA! Stižu baš za rođendan predsednika Vučića!

Novi šef Bele kuće, Džozef Bajden, podsetimo, još dok nije bio inaugurisan, poručio je da je „jasno da nije završen posao na uspostavljanju pravde, pomirenja i funkcionalne multietničke BiH", a kada je zvanično preuzeo dužnost, Beogradu je bez diplomatskog ustezanja ukazao da trajni sporazum sa Kosovom treba da bude „fokusiran na međusobno priznavanje". 

HVALA VUČIĆU I SRBIJI! Željko Komšić zahvalio na 5.000 vakcina protiv korona virusa koje je naša zemlja ponudila BiH!

Da našoj zemlji u narednom periodu po pitanju KiM i Republike Srpske, sledi koncentrisan pritisak EU i SAD, ukazao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je u sredu izjavio i da "sve što nam predstoji nije jednostavno, niti nešto čemu možemo da se radujemo":

- Da razumemo u kakvoj smo poziciji, samo treba pročitati pismo predsednika Bajdena upućeno i nama i Prištini. Najveće evropske sile u potpunosti dele stavove nove američke administracije i razume se da ćemo biti pod pritiskom. Ostaje nam da vodimo dijalog pod pokroviteljstvom Lajčaka, a ako oni misle da ćemo se mi lako odreći onoga što mi mislimo da je naše, a oni ne misle da je naše, moj odgovor je: prevarili ste se - rekao je predsednik.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 3 godine

Ako je ovo tačno, a verujem da jeste, Srbija treba konačno da se ratosilja EU, a i njenog gazde SAD. Preživećemo i bez njih. Širok je svet, pogotovo na istoku. Verujem da to isto misli bar 60% građana Srbije.

Miro

pre 3 godine

Ne treba ih udostojiti odgovora. Sta mogu, da nas nece bombardovati?

deda Raša

pre 3 godine

Oteti nam deo teritorije i još nas prisiljavati da ih priznamo kao državu je krajnje bezobrazno. Ko god vrši takav pritisak, odmah sa njima prekinuti diplomatske odnose. Nema drugog odgovore sem NE.

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 3 godine

REFERENDUM Jedino 'oruzje' za neprijatelje sa zapada . Srbija MORA sprovesti referendum o ne priznanju Kosova i Metohije odnosno cjelovitosti Srbije ukljucujuci KiM. Mene cudi zasto to vec nije ucinjeno. Crno na bjelo dokaz Zapadu sta gradjani Srbije zele, skinuti teret sa bilo koga tko predstavlja Srbiju danas i u buduce u borbi za Kosovo. Osim toga ako su Brritanci mogli odluciti o izlasku iz EU zasto na ro demokratsko pravo nemaju i gradjani Srbije . AMIN. KRAJ.

zasto

pre 3 godine

vise ne oterate te idiote u materinu... morate da postujete volju naroda i ne interesuje nas sta ti bolesnici zele... ako ih odmah ne spustite na zemlju nemojte vise ocekivati podrsku naroda... mi ne dozvoljavamo da nas belosvetski lopovi ucenjuju...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17