• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2021

13:04

VULIN: Politika predsednika Vučića je samostalno donošenje odluka, briga o ekonomiji, ali i o bezbednosti

Politika

VULIN: Politika predsednika Vučića je samostalno donošenje odluka, briga o ekonomiji, ali i o bezbednosti

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Skupštini da je politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića samostalno donošenje odluka, briga o ekonomiji, ali i o bezbednosti

Obrazlažući poslanicima Sporazum između Vlade Srbije i Vlade države Palestine u oblasti bezbednosne saradnje i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o trgovini žitaricama, Vulin je istakao da ti predlozi govore u prilog politici slobodne, samostalne Srbije, koja sama donosi odluke i traži prijatelje u čitavom svetu.

Ministar je posebno naglasio, obrazlažući Sporazum u oblasti bezbednosne saradnje između Srbije i Palestine, da ta zemlja ima principijelni stav kada je u pitanju lažna država Kosovo.

- I to treba ceniti i poštovati. Nećemo i nikada nismo u ovom Domu delili zemlje na velike i male, one koje su nam blizu ili geografski udaljene. Svaka zemlja koja hoće da sarađuje sa nama treba da ima priliku i mogućnost. Svaki alat koji možemo da iskoristimo u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, krijumčarenja, terorizma treba da bude iskorišćen i na raspolaganju državnim organima Republike Srbije - poručio je Vulin.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Palestine, kako je precizirao, omogućiće ispunjavanje zajedničkih interesa dve zemlje u unapređenju saradnje u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, terorizma, finansiranja terorizma, nezakonite trgovine oružjem i opasnim materijama.

Dodao je da će njim biti unapređena i saradnja u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, krijumčarenja, krivičnih dela protiv intelektualne svojine, visokotehnološkog kriminala, falsifikovanja, posedovanja i upotrebe falsifikovanih isprava i novca, nezakonite trgovine narkoticima i psihotropnim supstancama.

Vulin je ukazao da je Sporazumom predviđena i oblast civilne odbrane i spasavanja, kao aspekta bezbednosne saradnje.

Govoreći o Predlogu zakona o potvrđivanju konvencije o trgovini žitaricama iz 1995, ministar Vulin je objasnio da je reč o velikoj žitarskoj organizaciji, koja ima 56 članica, koje su veliki uvoznici i izvoznici žita i koji međusobno razmenjuju informacije i podatke.

Ministar je istakao da je interes svake zemlje koja ima razvijenu privredu, što Srbija svakako ima, da bude član Svetske žitarske organizacije i da saznaje iz prve ruke trendove u svetu, da im se na vreme prilagodi i predvidi promene na svetskom tržištu kako bi našoj poljoprivredi bilo lakše.

- Srbija je samostalna, donosi svoje odluke slobodno i ima interes da bude član Svetske žitarske organizacije - poručio je ministar Vulin i pozvao poslanike da u danu za glasanje podrže predložene zakone.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera Savic

pre 3 godine

Jedini predsednik koji su uhvatio u kostac sa mafijom,stavice je tamo gde joj mesto a to je zatvor.

Sanja

pre 3 godine

Predsednikova sposobnost, politika koju vodi i mudrost, su za divljenje! On je covek koji puno radi i belezi rezultate svakodnevno! Vucic nista ne prepusta slucaju!

Tika

pre 3 godine

Hvala predsedniku i ministru sto obavljaju valjano i pozrtvovano svoj posao!

Eka

pre 3 godine

Kako god, birno je da zemlja Srbija napreduje i da je vode izvrsni predsednici i ministri...

Misss

pre 3 godine

Svaka odluka koja je do sada doneta je na mestu i treba je postovati...

Bubi

pre 3 godine

Na predsednika Aleksandara Vučića trebaju mnogi da se ugledaju.

Miloš

pre 3 godine

Politika predsednika Vučića je primer odgovornog odnosa prema državi i ekonomiji.

Ivana

pre 3 godine

Najvažnije od svega da Vučić bude bezbedan ima tim ljudi sa kojim može da sarađuje, hvala našem predsedniku na svemu što čini za ekonomski oporavak i razvoj.

Kristina

pre 3 godine

Vučić se na sve moguće načine bori da stvori Srbiju boljim mestom za život Srbija je danas ekonomski izrazito jaka država koja parira i većim Evropskim državama

Draško

pre 3 godine

Predsednik Vučić je uradio mnogo po pitanju međunarodnog pitanja Srbije svet uviđa stav Srbije i ceni to

Borka

pre 3 godine

Srbija ima veoma samostalnu politiku nakon dugo godina to prepoznaju i države sveta i Evrope i poštuju

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija