• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

16.03.2021

19:56

TURSKA OSVETA LAŽNOJ DRŽAVI! ANKARI PUKAO FILM ZBOG JERUSALIMA, Priština ostaje bez podrške za formiranje vojske Kosova?! SRBIJIO, SAMO POLAKO!

Politika

TURSKA OSVETA LAŽNOJ DRŽAVI! ANKARI PUKAO FILM ZBOG JERUSALIMA, Priština ostaje bez podrške za formiranje vojske Kosova?! SRBIJIO, SAMO POLAKO!

Podeli vest

Priština bi mogla da oseti negativne reakcije zbog otvaranja ambasade Prištine u Jerusalimu, pre svega od Turske, države koja je glavna podrška Prištini u formiranju tzv Vojske Kosova, mišljenje je Milovana Drecuna, predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije

Tursko neslaganje  može da prouzrokuje i neslaganje mnogih muslimanskih država što bi Prištini moglo da šteti.

- Ali, da li će iz tog neslaganja proisteći i neke direktne sankcije ili možda povlačenja nekih priznanja Kosova među muslimanskim zemljama to je teško proceniti. Dakle, teška je situacija da bi mogli da se predvide i potezi Prištine i svih država koje se protive ovoj odluci - naglašava Drecun.

Turska bi, među prvima, veruje Drecun, ako to bude htela, mogla umesto retoričkog neslaganja da preduzme praktične korake.

- Ankara bi mogla da sprovede određene aktivnosti na međunarodnom planu, a posebno među islamskim državama, tražeći sankcionisanje ponašanja Prištine. Ali, ne mislim da bi te sankcije mogle da budu usmerene na povlačenja priznanja Kosova - veruje naš sagovornik. 

Tursko otkazivanje podrške za Vojsku Kosova?

Ono na šta Drecun stavlja akcenat je promena koja bi mogla da usledi, s obzirom na bliske odnose Turske i Prištine u bitnoj temi - formiranju Vojske Kosova.

- Mnogo važnije od mogućeg ponašanja Turske na međunarodnom planu je njeno ponašanje na terenu. Turska pruža snažnu podršku Prištini u svemu i sa njom radi na pripremi takozvane Vojske Kosova već duže vreme - naoružava ih, skladišti teško naoružanje i mehanizovano oklopnu komponentu u magacinima albanske armije na teritoriji Albanije koja je namenjena budućoj vojsci Kosova. Turci obučavaju i deo budućeg oficirskog kadra te tzv. Vojske… Dakle, bilo bi bitno ako bi Turska prestala sa tim - navodi Drecun.

SRBI, EVO GDE NA MORE! BOLJE JE OD GRČKE, CRNE GORE, HRVATSKE, MANJE KOŠTA! I NE TREBA VAM KOVID PASOŠ, NITI SERTIFKAT O VAKCINACIJI!!

Po njegovim rečima, jasno je da formiranje vojske Kosova destabilizuje ceo region i da bi tursko obustavljanje pomoći Prištini u tom delu, bio udarni potez Prištini.       

Priština između EU i SAD

Drecun priznaje da je teško proceniti da li bi neka praktična reakcija mogla da se očekuje i iz EU i Palestine koje su takođe žestoko zamerile Prištini na ovom potezu.

- Evropska inija je reagovala, jer smatra da potez Prištine nije u skladu sa politikom koju oni vode i sa pokušajima da taj problem razreše. Pitanje je kakvo će dalje ponašanje Brisela biti jer v.d. predsednica Kosova  Vljosa Osmani već se ogradila od ove odluke o otvaranju ambasade. Kakav stav će o ovome imati većina koja će formirati vladu u Prištini, ostaje takođe da se vidi - navodi Drecun.

SRBIJO, NE MEŠAJ SE! ARAPSKA LIGA SE DIŽE PROTIV LAŽNE DRŽAVE! Prištinu čeka žestoko šamaranje, na žulj su stali i Hamasu, a to se plaća i...

On dodaje da će Priština biti izložena s jedne strane pritisku Amerike da ostane pri odluci, jer je ona deo „Vašingtonskog sporazuma" dok će sa druge strane imati pritisak iz EU da odluku povuče.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fedja

pre 3 godine

Turska bi mogla ali sigurno nece.To su samo price jer se nece odreci silnih para koje ce dobiti prodajom naoruzanja. Prosto i jednostavno a pored toga tu je i religija kao jedan od faktora.

DEDA RAKA

pre 3 godine

Otrgli se Arnauti - a EU samo ćuti. Ma ona je mnogo fina jer ima da aršina !

Nijazi Kuqi

pre 3 godine

Ako Turska nece, hoce Izrael, SAD, Nemacka... Ima ko hoce, ne brinite za to. Cuvajte vase zdravlje.

Boris

pre 3 godine

Kako nasa pokrajina moze imati ambasade o cemu vi pisete jeste li normalni i drugo kakvi pregovori izmedju Beograda i Pristine zar to nisu obadva Srpski gradovi i trece zasto se ne koristi termin pregovori izmedju Srbije i Kosmetskih Albanaca

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija