• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večerenje Novosti

16.03.2021

22:49

/FOTO/ KOMPLETAN DOKAZ O ĐILASOVIM LAŽIMA! Od muljanja sa Šolakom do 52 miliona evra na računima u 15 država sveta, MEĐU KOJIMA I NA MAURICIJUSU I ŠVAJCARSKOJ!

Politika

/FOTO/ KOMPLETAN DOKAZ O ĐILASOVIM LAŽIMA! Od muljanja sa Šolakom do 52 miliona evra na računima u 15 država sveta, MEĐU KOJIMA I NA MAURICIJUSU I ŠVAJCARSKOJ!

Podeli vest

Sve što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prethodnih dana govorio o svojim računima u inosrtranstvu pada u vodu

Dokazi do kojih su došle "Novosti" potvrđuju da se njegovo poslovanje proteže sve do poreskog raja na Mauricijusu, kao i da ima pozamašnu sumu na kontu u Švajcarskoj.

Prema dokumentaciji do koje je došao tim "Večernjih Novosti" na dan 12. decembra 2020. godine, Đilas je na dva računa u ove dve zemlje imao skoro 6,4 miliona evra.

Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u okrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transkacija koje su se godinama odvijale između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka. Takođe, dalja istraga mogla bi da dovede do šokantnih saznanja da su stotine miliona evra narodnih para izvlačili iz zemlje i da je taj novac završio, kako postoje naznake, na mnogim računima u još najmanje 15 država širom sveta. 

Uprkos tome što javno tvrdi da je njegova jedina veza sa Mauricijusom njegovo letovanje sa porodicom pre 25 godina, Novosti su objavile dokumenta koja potvrđuju sledeće.

- Na računu "Dojče banke" u ovoj ostrvskoj zemlji, čiji je Đilas formalni holder (vlasnik), krajem prošle godine, nalazilo se 5.741.025 evra! 

Foto: Večernje Novosti

- Kompanija na koju se vodi račun je "Askanijus"

Drugi dokument, koji su objavili, odnosi se na račun u Sosijete banci u Švajcarskoj, koja se vodi na firmu "Multikom open AG". Tu firmu zvanično predstavlja Gojko Đilas, ali su kao potpisnici navedeni Dragan Đilas i izvesni Šmit Paskal. U decembru prošle godine na kontu je bilo 612.147,20 evra.

Iza naizgled komplikovanog "bankarskog vokabulara" krije se jednostavno otrkiće: Lider SSP itekkako ima poslovne veze sa mauricijusom, a koje u javnosti hoće da predstavi kao daleku turističku destinaciju. U ovom trenutku postoje i pouzdane informacije da Đilas, osim u evrima, u egzotičnoj zemlji ima i račun na kojoj je suma u domaćoj valuti.

Foto: Večernje Novosti

Kada je reč o Švajcarskoj postoje razne naznake da se, osim oko 620.000 evra, koliko ima na računu do kog su Novosti došle, nalaze mnogo ozbiljnije svote novca na još četiri konta. Dva su, takođe u Sosijete ženeral banci (jedan u dolarima, drugi u švajcarskim francima), a još dva u Unikredit banci (jedan u evrima, drugi u francima).

Ova dokumenta mogla bi konačno da razotkriju i konkretnu Đilasovu imovisnku kartu i kako je novac do kog je došao dok je bio na vlasti, prodavajući minute i sekunde reklamnog prostora u medijima, završio izvan Srbije. Takođe, raluni pokazuju i da postoji osnovana sumnja da je finansijskom akrobatikom i, očigledno, fiktivnom prodajom svojih firmi, izbegao da plati porez našoj zemlji. Ali krenimo redimo...

Kum Đorđević

Prema nezvaničnim podacima vlasništvo nad firmom "Dajrekt medija" sakriveno je iza osam kompanija registrovanih u više ofšor lokacija - holandiji, Luksemburgu, Samko i Hong Kongu.

Dajrekt medija su zvanično osnovali Đilasov kum Mlađan Đorđević i još dva saradnika.

naime, vlasnik 95 odsto "Dajrekt medije", sa kojom je Đilas započeo biznis i za koju tvrdi da ju je u aprilu 2014. godine prodao bugarskom biznismenu Krasimiru Gergovu i njegovoj SEE Medija - zapravo je firma Asca medija - zapravo je firma Aska-nijus ntherlandas BV. To jasno pokazuje zahtev komisiji za zaštitu konkurencije koju je Dajrekt medija podnela 21. avgusta 2018. godine prilikom kupovine Pink M u Podgorici i Pink BiH u Sarajevu. Rešenje kojim se komisija izjasnila u ovom slučaju je - javni dokument.

Takođe, prema do sada dostupnim informacijama za kupovinu "Dajrekt medije" Gergovu je dao upravo Dragan Šolak i to u iznosu od 17,7 miliona evra. U Avgustu 2015, dakle godinu dana pošto je Dajret medija navodno prodata bugarskom medijskom magnatu, ona se ponovo, i to bez ikakvih troškova, prenosi kompaniji Ascanijus - Herlans BV, koja je osnovana 17. marta 2015. godine. A sada se pojavljuju dokazi da ta firma, odnosno Đilas, imaju račun na mauricijusu što ukazuje na nekolimko stvari:

Foto: Večernje Novosti

- Da je Đilas "Dajrekt mediju" samo fiktivno prodao:

- Da sa šolakom ima duogorčne poslovne odnose koji datiraju još od 2014, iako u javnosti negira da sa nijim imao bilo kakve poslovne povezanost

- Da je Šolak finanasirao fiktivnu kupovinu "Dajrekt medija"

Tu nije kraj finansijskih lupinga Đilasa i Šolaka: U avgustu 2018. godine Šolakova "Junajted grupa" je javno kupila "Dajrekt mediju".

Od tog trenutka u bilansima preduzeća Ascanijus LTD, odnosno u prihodima i profitima pojavljuje se više od 52 miliona evra!T Taj novac je očigledno vlasnicima, odnosno Đilasu, raspoređen na račune širom sveta, od čega je jedan konto na Mauricijusu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 3 godine

Đilas počeo od pranje prozora, a završio na pranju novca.

Zvezdica

pre 3 godine

Što je krio, krio je ... Sad je sve javno i nema više tajni.

Brankica

pre 3 godine

Lukavo, nema šta! Ko bi pohvatao sve te puteve novca, prodaje, pa kupovine sopstvenih firmi... Zbog toga se Djilas sve vreme šepuri, izigrava žrtvu, napada, preti tužbama, kuka zbog uvrede časti... Ipak, istina uvek ispliva na površinu!

Da je to tacno bio bi u zatvor

pre 3 godine

Da je to tacno bio bi u zatvoru, umesto toga Vi gubite sudske sporove protiv Djilasa, k'o Vucic beogradske izbore. Ziveo Djilas!

vuk

pre 3 godine

gde je smesteno 600,miliona evra,ovo je namerno pokazao,da bi platio porezmna 5 umesto na 600,miliona.d je u italiji,drzava ,prvo oduzme sve,pa nek on dokazuje ,poreklo.

Dragan

pre 3 godine

Dragan Đilas ima 619 miliona razloga da izmišlja.

Dragan

pre 3 godine

Pravda uvek pobedi na kraju a svakako su ga građani već prozreli, i nakon iznošenje istine moraće i sam Djilas da prizna i snosi sankcije svojih mutnih radnji.

Dragan

pre 3 godine

Pošteno Đilas nije stekao toliku svotu novca već ga je stekao kriminalnimm radnjama za koje se nadam da će odgovarati.

Dane

pre 3 godine

Znaci Djilas je lazirao sve kada se obracao javnosti pre neki dan i to je uradio ne trepnuvsi.

Riki

pre 3 godine

Pitam se, zasto Djilas krije racune ako je, sve to legalno?! Zaradio covek posteno novac, pranjem prozora. Zbog cega bi lagao?!

Bane

pre 3 godine

Drugo ime Đilasa je finansijer sa Mauricijusa, finansir sve nerede i nasilje da bi uveo nestabilnost i nered u državu kako bi mogao da radi opet šta hoće

Marko

pre 3 godine

Ovo dokazuje ko finansira sve ove urušivače države, demonstracije i nerede, treba utvrditi od kud mu toliki novac ovo je zaista velika suma

Mira

pre 3 godine

Đilas je i sad po ko zna koji put uhvaćen u lažima i dokazano je da vodi jedino politiku laži i obmane naroda

Dragi

pre 3 godine

Da li će Tužilaštvo reagovati? Pa neće. Sve ovo je uzalud. Srbija je banana država. Za Ameriku i EU, Đilas je ugledan građanin i niko ne sme da ga procesuira i ... tačka.

latinka22

pre 3 godine

Zanimljiva prica o svemu sto se desava Djilasu, konacno otkrivena istina....

Perica

pre 3 godine

Tuzilastvo mora da reaguje ovde nema sta vise da se ceka.

Petar

pre 3 godine

Mauricijus bi imao fabriku vakcina da je Đilas predsednik!

Bobana

pre 3 godine

Svi dobro znamo da je Dragan Đilas lažov i prevarant, ali bojim se da je ovo samo početak i da nas čeka još mnogo šokantnih otkrića. Ali to smo negde i priželjkivali, godinama. Bolje ikad nego nikad, pravda jeste spora ali dostižna.

Dragan

pre 3 godine

Novobeogradski Belvil niko više ni da spomene onako usput. Sagrađeno bez dinara plaćenog komunalnog opremanja građeviskog zemljišta. To pojela maca i sad zadovoljna prede.

Čiča Avalski

pre 3 godine

Ništa od toga, samo popunjavate prostor. Do sada NIKO nije osuđen, a razvlačili ste ih najstrašnije...

Jovana

pre 3 godine

Pošten narod godinama radi, pa ne moze da ustedi ni par hiljada eura, a Djilas skladisti milione na stranim racunima, strasno!

Jasmina

pre 3 godine

Može Djilas da negira koliko hoce, ali istina uvek nadje put i izadje na videlo. Bas kao sto je u slučaju Mauricijusa.

Julija

pre 3 godine

Pa on je mislio da dokazi neće isplivati i da će i dalje moći da izigrava ucveljenu opoziciju.

Tata

pre 3 godine

Pokrao ovom poštenom narodu toliko para. Mora da odgovara!

Jovana

pre 3 godine

Ne bi Đilas priznao da ima velike pare na računima - pa makar ga naterali da sve do centa mora da podigne sa tih računa. I tada bi negirao.

paki

pre 3 godine

mislim da ni solak ni djilas ne znaju tacno sta su sve muljali

Jana

pre 3 godine

Ove persone ne bi trebalo da izlaze iz svojih mišijih rupa koliko su ljage nabacali na svoja imena. Njih Dunav ne može da opere!

Divna

pre 3 godine

Sta god trezven covek da kaze, neugledno je, osim da je ovo od DJilasove strane skandalozno.

Branka

pre 3 godine

To jos nijedan Srbin nije uradio, kriminalac pareksalans. Zato smo mi gradjani Srbije morali da stedimo i izvlacimo drzavu iz go.... Sram ga bilo, lopuza jedna, u zatvor i sve pare vratiti u Srbiju i podeliti siromasnima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17