• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2021

11:03

POTPISAN UGOVOR O ISPORUCI 2 MILIONA KINESKIH VAKCINA! Vučić razgovarao s predstavnicima Sinofarma! /Foto/

Politika

POTPISAN UGOVOR O ISPORUCI 2 MILIONA KINESKIH VAKCINA! Vučić razgovarao s predstavnicima Sinofarma! /Foto/

Podeli vest

Srbija je danas sa Sinofarmom potpisala Ugovor za nabavku novih dva miliona doza vakcina te kompanije, a potpisvanju su prisutvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo

Vučić je u razgovoru sa rukovodstvom kompanije Sinofarm putem video linka istakao da je najveći broj građana u Srbiji vakcinisan upravo ovom vakcinom i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za novih 2 miliona vakcina, saopštila je pres služba predsednika.

On je istakao da su srpski strucnjaci dali veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine.

Vučić je zahvalio predsedniku Narodne Republike Kine Si Ðinpingu, rukovodstvu Komunističke partije i predstavnicima Sinofarma na pomoći u snabdevanju vakcinama u najtežem trenutku, saopštila je pres služba predsednika.

 

Predsednik Sinofarm Grupe Liu Ðingžen je zahvalio predsedniku i građanima Srbije na poverenju ukazanom kompaniji Sinofarm i dodao da je od početka pandemije 2020. godine upravo Sinofarm, kao najveća farmaceutska kompanija u Kini, preuzela odgovornost za borbu protiv ove bolesti.

"Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih 2 miliona doza. Cenimo poverenje građana u naš proizvod i srećni smo što možemo da pružimo neophodnu podršku ljudima u Srbiji u borbi protiv virusa", rekao je predsednik Sinofarm Grupe Liu Ðingžen.

Tema razgovora, bila je i izgradnja, rekonstrukcija i opremanje bolnica u Srbiji, a ovom prilikom potpisan je i Ugovor sa Sinofarmom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 3 godine

Predsednik Vucic se bori za nasu zemlju svaki dan.

Jelica

pre 3 godine

Nastavak uspesne saradnje sa Kinezima se nastavlja.

Valerija

pre 3 godine

U momentu kada neke zemlje nisu ni počele vakcinaciju, Srbija je skoro na pola vakcinisanog stanovništva i taj trend ce se nastaviti.

Mily

pre 3 godine

Kina nam je vecni prijatelj i neizmerni smo joj zahvalni na pomoci tokom pandemije korona virusa. Novih 2 miliona doza vakcina znacice mnogo nasem narodu u borbi protiv posasti i rasteretice zdravstveni sistem u velikoj meri!

Vlajko77

pre 3 godine

Od nasih prijatelja kupicemo jos vakcina bravo !

Viktorija

pre 3 godine

Sve je drzava ucinila kako bi nabavila sto veci broj vakcina i to cine svakog dana a na nama je da se vakcinisemo u sto vecem broju.

Marijana

pre 3 godine

Srećna sam što imamo prijatelje kakva je Kina i Vučića na čelu države, koji se stvarno bori da se što pre vratimo normalnom životu i sačuvamo ljudske živote.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija