• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2021

13:45

NI ĐILAS NEĆE DA IDE NA POLIGRAF! Lider SSP odbio da na detektoru laži odgovori da li ima račun na Mauricijusu! /VIDEO/

Politika

NI ĐILAS NEĆE DA IDE NA POLIGRAF! Lider SSP odbio da na detektoru laži odgovori da li ima račun na Mauricijusu! /VIDEO/

Podeli vest

Lider Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da nema nameru da ide na poligraf i da na detektoru laži odgovori sa "da" ili "ne" na pitanje da li ima račun na Mauricijusu...


Na pitanje novinarke TV IN da li bi pristao da ide na poligraf, Đilas je odgovorio:

- Mislite na ovaj Vučićev? Nemojte da gubite vreme!

Prethodno je Ðilas ponovio tvrdnje da ne poseduje račun na Mauricijusu, kao i da će podneti krivične prijave protiv onih koji su, kako kaže, falsifikovali dokumenta koja na tako nešto ukazuju i objavili ih.

Ðilas je na današnjoj pres konferenciji precizirao da će prijave podneti protiv glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Milorada Vučelića, i istraživačkog tima tog lista, kao i Vladanke Malović, šefa informativne službe SNS, za koju kaže da je na nalogu stranke u ponedeljak najavila da će se tekst pojaviti u sredu.

Prijave će, kaže, podneti i protiv ministra finansija Siniše Malog i drugih koji su kako tvrdi iznosili te laži u medijima dva dana, kao i protiv predsednika Aleksandra Vučića.

On je ponovio da je vest da on ima na računu Dojče banke na Mauricijusu netačna, tvrdeći da je Dojče banka na tom ostrvu, po zvaničnoj informaciji njihove Narodne banke, iz decembra 2018. godine, prestala da radi te godine.

Kao potvrdu toga, pustio je audio snimak, na kojem se čuje da ne postoji birani broj, koji je, navodno broj Dojče banke.

 

Foto: Informer/Marko Đoković

Kako je rekao, nakon što se već iste večeri posle objavljivanja teksta u Novostima oko 22 sata utvrdilo da ta banka ne postoji, neko je, kaže, izašao sa tim da je reč o tome da u "Dojče sekjuriti" na Mauricijusu postoji novac koji vezuju sa njim.

Zatim je pokazao dokument u kojem se, kako kaže, nalazi spisak svih banaka koje su registrovane i rade na Mauricijusu, u kojem nema "Dojče sekjuriti Mauricijus", što, dodaje, znači da to i nije banka.

On je dodao i da je firma Ascanius koja je registrovana na Mauricijusu, sa kojom se on dovodi u vezu, u vlasništvu izvesnog Fareda Sobadara, i da postoji od 2011. godine.

Ðilas je ponovio i da je njegova firma "Multikom open" u Švajcarskoj osnovana i posluje legalno, što, kaže, pokazuje i zapisnik NBS o kontroli te firme, te da u toj zemlji nema privatni račun.

Ðilas je poručio i da od danas neće više odgovarati na pitanja koja su, kako kaže, proizašla iz laži "Vučića i svih njegovih Pilji", aludirajući na poslanicu SNS Biljanu Pantić Pilju jer, kako kaže, neće da se brani od nečega što ne postoji.

Novinari pojedinih redakcija, pokušali su Ðilasu da postave dodatna pitanja u vezi sa računima, ali on odbio da odgovara, uz obajašnjenje da prethodno moraju da mu se izvine za, kako je rekao laži koje su objavili o njemu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crna ovca

pre 3 godine

Imate li malo mozga? U tu priču o poligrafu ne veruju ni andertalci

DEDA RAKA

pre 3 godine

Kako se na Kineskom kaže Dragan Djilas : Lo Pu Ža !

Vladimir

pre 3 godine

Znaci sumnjiv je,da ne postoji nesto ne bi se plasio poligrafa i gradjana ove zemlje

Tanjica

pre 3 godine

Potpuno je ocekivano da Djilas odbije poligraf,jer je svestan da poligraf ne moze da slaze.

tomas gustafsson

pre 3 godine

Уффф....добро је! Већ сам се уплашио да ће машина да експлодира од токике количине лажи!

Sasha

pre 3 godine

Jasna je situacija oko Djilasa i verujem da je srpska vlast sve to dobro istrazila, inace ne bi ni poceli ovu kampanju protiv njega. Citam da Djilas nema namere da ide na poligraf i to mi je apsolutno potpuno jasno zasto nece, ali daj da mi stavimo i sve ove ostale na poligraf - i iz opozicije i od pozicije. Daj da vidimo kakve ce svi oni dati odgovore i dali ce proci poligraf? Ljudi, nemojmo se zavaravati, covek ne postaje politicar i funkcioner da bi dao, vec da bi uzeo. Covek koji hoce da da i da ucini nesto korisno za covecanstvo, on se ne bavi politikom, vec radi za dobrobit coveka postenim radom i postenim namerama. Da, vlast, politicari i funkcioneri sprovode i rukovode drustvenim sistemom i rade razne stvari za drzavu i narod koji zivi u toj drzavi, ali ne zato sto to zele, vec zato sto moraju i to da rade da bi ostali na toj vlasti i prigrabili sto vise za sebe i za politicku opciju kojoj pripadaju. Da ljudi koji vode zemlju i narod stvarno zele da urade sve sto mogu za to ne trazeci nista zauzvrat i ne stedeci sebe, onda nase zemlje i nas svet ne bi izgledao ovako kako izgleda danas. Ne bi se ni zvali politicari, vec nekako drugcije. Politika i politicari su zamrsena stvar. Tu covek nikad nije siguran na cemu je i sa kim i kakvim je u drustvu. Jos jednom, pogledajte i razmislite u kakvom svetu mi danas zivimo i koje uopste odgovoran za sve to.....

Lela

pre 3 godine

Nece Djilas na poligraf da se ne otkrije sta jos sve skriva.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija