• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2021

16:11

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom SAD Godfrijem i izaslanikom odbrane SAD pukovnikom Šejom

Politika

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom SAD Godfrijem i izaslanikom odbrane SAD pukovnikom Šejom

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Entoni Godfrijem i novim izaslanikom odbrane SAD u Beogradu pukovnikom Kori Šejom

 

Ministar Stefanović poželeo je dobrodošlicu novom izaslaniku odbrane i izrazio očekivanje da će mu prethodna iskustva koja je stekao na diplomatskim dužnostima na Zapadnom Balkanu poslužiti i u službovanju u narednom periodu. 
 
Stefanović je upoznao sagovornike da Republika Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države.

Ministar odbrane i ambasador Godfri naglasili su značaj saradnje u brojnim oblastima, kao što je Program državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja, koji je obostrano važan i koristan u svim segmentima bilateralne vojne saradnje, i istakli važne rezultate koje Srbija postiže učešćem u multinacionalnim operacijama.
 
Ministar Stefanović izrazio je zabrinutost zbog učešća takozvanih kosovskih snaga bezbednosti na vežbi „DEFENDER EUROPE 21“, koju organizuju NATO i vojska SAD. On je naveo da cenimo što smo u partnerskom duhu obavešteni o organizaciji i izvođenju vežbe pre nego što je počela, ali da smo duboko zabrinuti jer je učešće takozvanog Kosova u njoj u suprotnosti sa svim međunarodnim aktima.
 
Ambasador Godfri istakao je da razume zabrinutost Srbije, iako dve zemlje imaju različite poglede po ovom pitanju. Ambasador je, takođe, istakao da SAD žele da nastave intenzivnu saradnju sa Vojskom Srbije i izrazio nadu da bi bilateralna vežba dve vojske mogla da se održi već tokom ove godine.  
 
Sagovornici su zaključili da postoji interes da se vojna saradnja dve zemlje nastavi i proširi na nove oblasti i istakli značaj bilateralnih odbrambenih konsultacija, čiji je cilj usaglašavanje strateških smernica za unapređenje saradnje u narednom periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija