• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.04.2021

12:04

MINISTARKA KISIĆ DEMANTOVALA MARINIKINE OPTUŽBE: Moj brat nije sklopio posao sa EPS-om vredan tri miliona evra!

Politika

MINISTARKA KISIĆ DEMANTOVALA MARINIKINE OPTUŽBE: Moj brat nije sklopio posao sa EPS-om vredan tri miliona evra!

Podeli vest

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević demantovala je danas tvrdnje potpredsednice S SP-a Marinike Tepić koja je optužila EPS i direktora tog preduzeća Milorada Grčića da je sa njenim bratom Bojanom Kisićem sklopio ugovor u iznosu od oko tri miliona evra

Na pitanje Tanjuga da li su tačne tvrdnje Marinike Tepić da je njen brat suvlasnik firme koja je sklopila posao sa EPS - om u vrednosti od tri miliona evra, Kisić Tepavčević je rekla da je to neistina i da je njen brat samo zaposlen u toj firmi.

- Moj brat nije ni vlasnik, niti suvlasnik, ni direktor, niti odgovorno lice ni u jednoj od firmi koje se spominju, on je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera koji radi u firmi - istakla je Kisić Tepavčević u Palati Srbija, gde je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem potpisala Sporazum o učinku NSZ za 2021. godinu.

Ministarka je dodala da u prethodnom periodu nikada nije komentarisala neistine koje su se pisale o njoj i njenoj porodici.

- Ističem i nadam se da ćete se složiti sa mnom, da mora da postoji odgovornost za javno izrečenu ili napisanu reč. Kao ministar za rad moram još jednom da napomenem da niko ne sme da bude diskriminisan da bi ostvarivao svoja prava, uključujući i pravo na rad - naglasila je Kisić.

Na pitanja novinara da li su potpuno netačni navodi Marinike Tepić, da li će njen brat nešto da preduzme i da li tu ima osnova za sukob interesa, Kisić je istakla da sve izrečene izjave Tepićke nisu istina i da je reč o lako proverljivim i transparentnim informacijama.

- Da to nije istina znaju i oni koji plasiraju te informacije. Ako ćemo slediti logiku razmišljanja gospođe Tepić koja meni nije razumljiva, ali po toj analogiji, s obzirom da je Tepić zaposlena u firmi Dragana Ðilasa, moglo bi se onda reći da su to i njene firme. Ne smemo da na takav način pričamo i iznosimo informacije - rekla je ministarka.

Dodala je da bi više volela da svi zajedno rade na promociji vakcinacije.

Potpredsednica S SP-a Tepić optužila je u sredu EPS i njenog direktora Milorada Grčića da je sa bratom ministarke Darije Kisić Tepavčević, Bojanom Kisićem sklopio ugovor u iznosu od oko tri miliona evra i dodala da je firma njegovog partnera Siniše Narića, u proteklih šest meseci, prihodovala 16 miliona evra od ugovora sa različitim državnim firmama i institucijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17