• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

05.04.2021

17:05

SRBIJA JE OVO ČEKALA! RUSIJA SE VRAĆA U PREGOVORE O KOSOVU! Pariski samit u septembru, za stolom Beograd, lažna država, Makron, SAD i Moskva...

Politika

SRBIJA JE OVO ČEKALA! RUSIJA SE VRAĆA U PREGOVORE O KOSOVU! Pariski samit u septembru, za stolom Beograd, lažna država, Makron, SAD i Moskva...

Podeli vest

Delegacije Beograda i Prištine predvođene Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem sastaće se tokom septembra u Parizu, u prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predstavnika SAD i Rusije, piše "Albanijan post"

Ovo bi trebao da bude drugi susret Kurtija i Vučića, posle berlinskih razgovora, a očekuje se da glavne teme budu formiranje Zajednice srpskih opština i otkrivanje masovnih grobnica, prenosi Reporteri.

Cilj sastanka delegacija koje će predvoditi Vučić i Kurti biće pokušaj relaksacije odnosa Beograda i Prištine, jer je neizvesno kada će se nastaviti Briselski dijalog.

Očekuje se da glavna tema septembarskog sastanka u Parizu bude formiranje ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, na ćemu Srbija insistira, dok novi premijer lažne albanske države po tom pitanju ima isključiv stav da se na tzv. Kosovu u skladu sa Ustavom, ne može formirati „jednoetničko uduženje". Istovremeno Beograd insistira na formiranju ZSO u skladu sa prethodno postignutim sporazumom u Briselu.

Pored ZSO očekuje se da na sastanku bude reči i o masovnim grobnicama Albanaca na teritoriji Srbije, na čijem otkrivanju insistira Priština.

Iz izvora bliskih administraciji EU navodi se da je moguć susret Vučića i Kurtija u Briselu, pre sastanka dve delegacije u Parizu. Takvu mogućnost najavio je i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak tokom nedavne posete Prištini i Beogradu.

Ukoliko dođe do razgovora srpskog predsednika i kosovskog premijera na jesen u Parizu, biće to to njihov drugi zvanični susret, posle Berlina, kada je Aljbin Kurti prekršio pravilo da detalje ne iznosi u javnost, pošto je prištinska delegacija javno objavila njegovo obraćanje.

LJUDI, PA OVO NEMA NIGDE! POGLEDAJTE DETALJNU MAPU SRBIJE KAKVU NIKAD NISTE VIDELI! Imaćemo 1.000 kilometara auto-puteva do kraja godine!

Interesantna je i informacija da će se pored predstavnika SAD, pojaviti i predstavnik Moskve, pa se sa pravom može postaviti pitanje da li se Rusija vraća u pregovore o Kosovu i da li je ovaj problem vraćen sa evropskog na svetski nivo.

- Rusi su dugo bili van tokova i sasvim je moguće da će tražiti povratak svojih pozicija na Balkanu. Prepuštanjem pregovora o statusu Kosova Amerikancima i EU, Rusi praktično gube uticaj na Balkanu koji je za njih strateški veoma značajan. Zapad već dugi niz godina, pa čak i decenija, pokušava da izbaci i potisne ruski uticaj na Balkanu - kaže izvor iz diplomatskih krugova.

Foto: Rueters/Fotomontaža

Kako navodi, bivša vlast počinila je kardinalnu grešku prebacujući pregovore o Kosovu iz UN pod okrilje EU.

- Bivša vlast je to verovatno uradila po nalogu Zapada. Međutim, mi sada vidimo da je EU nemoćna da reši bilo šta na Kosovu. Za Srbiju bi bilo dobro da se pregovori vrate na globalni nivo, gde će pored SAD i EU tradicionalnio naklonjenim Albancima i naša država imati jakog igrača iza leđa, poput Kine i Rusije. U ovom slučaju, dolazak predstavnika Moskve je dobra vest za nas - navodi izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PetarS

pre 2 godine

Traziti da se u pregovore ukljuci i Kina!! Albanci imaju SADi EU! I Srbija bi trebala da ima Rusiju i Kinu!!

kiza

pre 2 godine

Pa zar ameri nisu rekli da će medjusobno tzv priznanje biti rešeno za godinu dana. Prodje godina i po a i malo više i vidimo rezultate. Nema ništa od toga i to svi znajul Samo rat (opravdani rat, nešto slično "milosrdnom andjelu" jednoj humanoj intervenciji (bolje je nazvati biološkim genocidom nad narodima Balkana)) može nešto promeniti u tom pogledu. Činjenica je da više takozvanog "milosrdnog andjela" ne može biti barem u narednih godina. Činjenica je da ako albanci krenu na Srbe, Srbija će im pokazati gde im je mesto, a ako se neko sa strane umeša isti taj može samo dobiti po "njušci". Pored toga činjenica je da će "milosrdni andjeo" najviše sahraniti albanaca, da će (kao što već i jeste) smanjiti njihovu reproduktivnu sposobnost i uz njihov odlazak u matične i prijateljske zemlje kao što su nemačka i njihovi saradnici njih na KOSOVU I METOHIJI za godina neće ni biti. Srbijo samo polako. Mnogi od nas to neće doživeti, ali KiM su sveta SRPSKA ZEMLJA i niko nema pravo da plemenskim zajednicama istu prepustil

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija