• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.04.2021

14:07

Stefanović: Drago mi je što pripadnici Vojske Srbije od danas primaju najveću platu u poslednjih nekoliko godina!

Politika

Stefanović: Drago mi je što pripadnici Vojske Srbije od danas primaju najveću platu u poslednjih nekoliko godina!

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva 250. raketne brigade u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu



Tom prilikom on je sa pripadnicima 250.raketne brigade, za koju je istakao da je herojska jedincia koja je branila Srbiju u trenucima kada je bilo najteže, razgovarao o novim sredstvima kojima je opremljena ta jedinica, kao i o povećanju plata koje su pripadnici sistema odbrane dobili.

Stefanović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo jer se uverio u spremnost pripadnika ove jedinice u korišćenju novih sredstava, kao što su pancir S-1, ali zbog činjenice što su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ovog meseca dobili dodatno povećanje plata.

- Drago mi je što oni od danas primaju najveću platu u poslednjih nekoliko godina i drago mi je da vidim da je ovo povećanje značajno. Naravno, ono nije i poslednje. Zahvalan sam predsedniku Vučiću i Vladi Srbije sa kojima sam o tome razgovarao, jer je to zaista ono kako mi možemo da kažemo hvala ovim ljudima koji su izabrali tešku, ali poštenu i časnu profesiju zaštite svoje zemlje - podvukao je on.

Stefanović je izrazio očekivanje da će se nastaviti i sa opremanjem Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i celokupne Vojske Srbije.

- Hoćemo da imamo i nove sisteme i opremu i da zapošljavamo nove ljude. Očekujem da će nabavka opreme, ali i povećanje plata, stimulisati ljude da dođu u naše jedinice i da postanu deo našeg sistema odbrane - kazao je on.

U prikazu koji je danas izveo Treći raketni divizion učestvovala je i stariji vodnik Slađana Vesić, koja je rekla da je povećanje plate jako bitna i pozitivna stvar za sve u vojsci.

- Važno nam je što se državni vrh založio za unapređenje našeg standarda. Kako je povećanje nelinearno, veoma je značajno za sve pripadnike Vojske. To će nam samo dati još veći podstrek da u budućnosti uspešno obavljamo svoje zadatke - istakla je ona.

Desetar Vladimir Svilar ukazao je kaže da je došlo i do drugih značajnih promena u vojsci.

- Desile su se značajne stvari za našu jedinicu i uopšte za Vojsku Srbije. Stigla je nova tehnika, imali smo dva značajna povećanja plata, a sve to znatno poboljšava život pripadnika i naše jedinice i uopšte Vojske Srbije - naglasio je on.

Uz ovogodišnje povećanje koje je dobio ceo javni sektor, pripadnici sistema odbrane juče su uz platu dobili i dodatno koje je nelinearno.

Obilasku su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

Janković je ministru Stefanoviću uručio Plaketu sa delom oborenog aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ministar Stefanović položio venac kod Spomenika pilotima braniocima Beograda
Politika

Ministar Stefanović položio venac kod Spomenika pilotima braniocima Beograda

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, povodom obeležavanja Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji – 6. april 1941. godine, uz državne i vojne počasti položio je venac kod Spomenika pilotima braniocima Beograda na Zemunskom keju i poručio da smo obnavljali i gradili iz pepela našu zemlju mnogo puta, visoko plaćali cenu jer smo bili na pravednoj strani istorije, ali bili i ostali i dan danas antifašistički narod.

06.04.2021

15:39

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija