• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.04.2021

13:11

VULIN PORUČIO AMBASADORU ŠIBU: Bombardovanje Srbije 1941. i 1999. bilo je zločin!

Politika

VULIN PORUČIO AMBASADORU ŠIBU: Bombardovanje Srbije 1941. i 1999. bilo je zločin!

Podeli vest

Ministar i predsednik PS-a Aleksandar Vulin poručio je danas da izjava Tomasa Šiba ne priliči ambasadoru Nemačke i ukazao da su zločine predstavljali bombardovanje Srbije 1941. kao i 1999. godine



Vulin je rekao da bi 6. aprila, na dan kada je Nemačka u Drugom svetskom ratu ubila desetine hiljada Beograđana, Šib morao da obilazi groblja i polaže vence, a ne da pravda aprilsko bombardovanje Srbije 1999. godine.

- Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji - izjavio je Vulin, saopštio je Pokrtet socijalista.

Vulin ocenjuje da je i komadanje Srbije 1941. bio zločin, kao i komadanje Srbije 1999. i da je 1999. SR Jugoslavija napadnuta zbog odbijanja da potpiše svoj nestanak u Rambujeu i zbog odnosa prema, kako kaže, "šiptarskoj manjini".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 3 godine

Bravo Vuline svaka čast, mislim da bi vlada trebala poslati depesu u Berlin radi ove izjave i da Ambasador bude smenjen.

xy

pre 3 godine

Ama,ti sam si zlocin sto uopste otvaras usta kad nemas nista pametno da kazes.On valjda ne mora da ima isto misljenje kao ti,zar ne?

Goksy24

pre 3 godine

Ti si neki pametnjaković, je li!? Može taj Švaba da ima svoje mišljenje, ali u svojoj zemlji. Ne može to da kaže u sred Srbije. To je čist bezobrazluk. Treba mu otkazati gostomprimstvo!

miroljub

pre 3 godine

Švaba je bio i ostao fašista.Nisu nacisti,esesovci,folksdojčeri...ogrezli u monstruozne zločine nego NEMCI fašisti ali dali su bili u ovoj ili u onoj jedinici i nije važno.

Mito

pre 3 godine

Gospodine Ambasadore, Vili Brant se izvinio, klekao pred Poljacima, a ko se izvinio Srbima, ko je klekao ovde za tri rata koju su Nemci pokrenuli protiv Srbije (Kraljevine Jugoslavije, i saučestništvo u kršenju rezolucije SB UN, napadu na SRJ) u XX veku. Napad na SRJ je posledica vaše želje da ponovo budete velesila i da vojno regulišete situaciju u svetu. Da ste malo čitali istoriju, znali bi koje su bile poslednje Čerčilove reći (bilo da su izmišljene ili stvarne), :"probudite me ako se Nemačka ujedini". BREGZIT je posledica tih Čerčilovih izgovorenih ili ne izgovorenih reći. S poštovanjem

Penzioner

pre 3 godine

Da nismo okupirana država, za ovu uvredu bi ambasador već bio u Berlinu!

Dragan

pre 3 godine

U vreme bombardovanja išao tetki po lek, a sad se našao pozvan da drži slovo šta ne priliči u ratu. Nema države koja može da se meri sa našom po broju amnestija za dezerterstvo. Sad su svi izjednačeni sa herojima, još samo da svim rezervistima isplate pokradene dnevnice.

Bezimeni

pre 3 godine

Da li je bombardovanje suverene zemlje u srcu Evrope,na kraju 20.veka zločin ili ne,nije pitanje nečijeg mišljenja,već civilizacijsko pitanje! O tome čime je sve zasipana Srbija tokom monstruoznog bombardo vanja " hrabrih" 19 zemalja EU i SAD, pitanje je nad pitanjima za eksperte tazličitih pravnih i medicinskih struka! To zdrav razum ne može ničim da opravda,posebno imajući u vidu što je proces razbijanja bivše države ,a zatim Srbije dugo planirao! To je zločin sa predumišljajem,što ima posebnu težinu! Nije li demokratski i civilizacijski,čime se Zapadne sile "kite",bilo sekcesiju bivše države izvršiti demokratskim i civilizacijskim instrumentima,a ne krvavim,dugo spremanim i isceniranim ratom? To je smišljeno sa ciljem vraćanja ovog dela Balkana i posebno Srbije,par vekova unazad! Njima ne odgovara da su Balkan i Srbija smetnja njihovim licenernim,strateškim interesima,uspešni i dobre komšije,koliko god oni to deklarativno govorili ! Patološki je da Zapad i njihovi podanici gotovo da očekuju da im se Srbija izvine za zlo koje su nam naneli!

Gidra

pre 3 godine

Ево примера из 1941.године: „Хитлер је у свом говору немачком народу 6. априла 1941. око 6 часова преко радија осудио „војну клику“ у Београду, која је вечито организовала војне ударе. Сада драги Срби имате задатак: ПРОНАЋИ РАЗЛИКУ!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija