• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

14.04.2021

12:11

ALBANSKA MAFIJA USPELA DA IZVRŠI JAK PRODOR U MUP SRBIJE! Elvis Keljmendi dobio srpske isprave dok je bio na POTERNICI!

Politika

ALBANSKA MAFIJA USPELA DA IZVRŠI JAK PRODOR U MUP SRBIJE! Elvis Keljmendi dobio srpske isprave dok je bio na POTERNICI!

Podeli vest

Elvis Keljmendi (43), najstariji sin jednog od vođa najjačih albanskih kriminalnih klanova Nasera Keljmendija, a kako je Objektiv juče otkrio već skoro pet godina uživa status državljanina Srbije

On je bio uhapšen novembra 2017. godine, pod sumnjom da je svoju devojku Jovanu R. (25) držao zatočenu u stanu skoro tri meseca i zverski se iživljavao nad njom. U iznošenju odbrane naveo je da je državljanin Srbije.

Oženjeni Keljmendi negirao je da je u emotivnoj vezi sa pomenutom devojkom, tvrdeći da je pokušavao samo da joj pomogne kako bi preko poznanika obezbedila sebi ulogu u jednoj popularnoj TV seriji. U iznošenju odbrane naveo je da je državljanin Srbije, te da ima uredno prijavljeno prebivalište u srpskoj prestonici, što je uvidom u dokumenta, koja smo objavili, dokaz da je govorio istinu.

Foto: Objektiv/Privatna arhiva

Srpski pasoš Elvisa Keljmendija
Veza sa inspektorima 

Dakle, ko je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije ovom okorelom kriminalcu omogućio da 2016. dobije važeća srpska dokumenta? Na ovo pitanje za Objektiv odgovara nekadašnji kontraobaveštajac, potpukovnik u penziji Ljuban Karan.

– Istrage koje se trenutno vode oko afera "prisluškivanje" i "državni udar", kao i oko akcije grupe Veljka Belivuka, na površinu su izbacile dosta zanimljivih podataka. Među njima se, između ostalog, vidi da je albanska mafija uspela da izvrši jak prodor u MUP Srbije. Sad je već jasno da su pripadnici jakog narko-kartela Keljmendijevih bili u vezi sa visokopozicioniranim inspektorima u našem MUP – objašnjava Karan.

Razne zloupotrebe

On dodaje da se opravdanje za veze države sa kriminalcima može tražiti u izgovoru MUP da su ta lica bezbednosno interesantna da im se dodele dokumenta.

– Lica poput Elvisa Keljmendija onda dobiju srpski pasoš, a inspektor to može da opravda svojim operativnim potrebama u nekoj određenoj akciji. Niko ne sme ni da ga pita zbog čega je to uradio, što, naravno, najčešće vodi ka raznim zloupotrebama, kao što je to ovde slučaj pošto imamo čoveka za kojim je Interpol dao poternicu. On je, između ostalog, sin velikog bosa i time ima još veći značaj – podvlači Karan.

Naš sagovornik kao zaključak ističe da Elvis Keljmendi nije morao mnogo ni da se potrudi oko sticanja srpskih ličnih dokumenata.

– Naša država ne podrazumeva nikakvu proceduru, jer svaki građanin (tzv.) Kosova ima pravo na srpsko državljanstvo i on postaje naš državljanin. Opštepoznato je da su Albanci uvek to velikodušno koristili, samo je ovde problem što se to omogućilo takvom kriminalcu – smatra Karan.

Na Obaminoj listi

Kako iver ne pada daleko od klade, tako se i sin prvenac Nasera Keljmendija u poslovima organizovanog šverca narkotika našao još od rane mladosti. Podsetimo da je bivši američki predsednik Barak Obama proglasio Nasera Keljmendija neposrednom opasnošću za SAD u junu 2012, posle čega je ubrzo i uhapšen. Obama je nedugo posle hapšenja stavio na crnu listu međunarodnih trgovaca drogom kompletnu porodicu Keljmendi.

Gonio ga EULEKS

Elvis Keljmendi je u fokus ovdašnje javnosti dospeo kada je 2010. osuđen na četiri godine zbog pokušaja ubistva Elvisa Hodžića u BiH. Krivično gonjenje Keljmendija vršio je mešoviti tim Euleksovih i lokalnih tužilaca. Njega su prvobitno bili uhapsili pripadnici kosovske policije na osnovu crvene poternice, koju je za njim izdao Interpol, a zatim ga pustili. Policija Euleksa ga je zatim ponovo uhapsila zbog istrage koju je, shodno važećem zakonu, pokrenuo tim tužilaca na osnovu informacija dobijenih iz BiH.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 2 godine

Ma nemoj , ko je bio ministar ! To je najlakse ! Sada jednostavno ponistiti taj pasos pa polako istraziti ko je izdao taj pasos i sve ostale posto sigurno nije jedini takav, po meni nevazeci ! Dakle odmah i pod hitno ponistiti sve takve putne isprave !

Vrana

pre 2 godine

Nema od toga nista a zna se dobro koje kome ucinio ovu privilegiju.

dera

pre 2 godine

Dve su varijante , ili je prodor u MUP ili suprotno , sve to sa mogucim pod varijantama . cuce se sta je u stvari kada dodje vreme za raspetljavanje .

Bane

pre 2 godine

Ko je bio prvi policajac republike Srbije, 2016?

Stevan

pre 2 godine

Blago nama...ja drzavljanin Srbije sa KiM ne mogu u Srbiji cjji sam drzavljanin da obnovim dokumenta. Zajebavaju me u Mupu vec skoro dva meseca 3 x provere zaposlio se i jos cekam...sramno...morao sam da se odjavim sa KiM i da se prijavim na dr adresi sa prebivalistem u Srb...

Goran

pre 2 godine

Pod hitno oduzeti mu isprave a one koji su mu dali isprave pocevsi od ministra pa do naj nižih čelnika pod hitno smeniti i kazniti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59