• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

14.04.2021

15:25

TAKOZVANA GOSPOĐA MINISTARKA SE BLAMIRA, NEKA SE VRATI U OSNOVNU ŠKOLU! Istoričar Ristić: Gervaline izjave su SA ONE STRANE ZDRAVOG RAZUMA!

Politika

TAKOZVANA GOSPOĐA MINISTARKA SE BLAMIRA, NEKA SE VRATI U OSNOVNU ŠKOLU! Istoričar Ristić: Gervaline izjave su SA ONE STRANE ZDRAVOG RAZUMA!

Podeli vest

Izjava Donike Gervale da je kosovsko kulturno nasleđe staro 3.000 godina je potpuno deplasirano i sa one strane zdravog razuma, izjavio je za Kosovo onjaln istoričar Dejan Ristić

Po oceni Ristića u toj izjavi ne postoji niti jedna istorijska činjenica, a istovremeno je, dodaje on, i klasičan primer pseudonauke, politikanstva i pseudoistorije.

- To što je takozvana gospođa ministarka izjavila tokom sednice SB UN se ne može potkrepiti pisanim i drugim materijalnim istorijskim izvorima. Bilo bi lepo ukoliko bi ona svima nama prezentovala makar jedan, jedini i najmanji istorijski izvor ili materijalni dokaz jedne takve besmislene tvrdnje - istakao je Ristić.

ŠOK-ISPAD Donike Gervala-Švarc NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN! U Prištini PLAČU: Ko će nas posle ovog priznati?!

Prema njegovim rečima, tvrdnja koju je iznela pokazuje stepen nestrpljenja i stepen usplahirenosti "privremenih vlasti u Prištini".

GOVOR KOJI JE UZDRMAO UN! ČUO SE GLAS BEOGRADA O LAŽNOJ DRŽAVI! Selaković: Raste ekstremizam Albanaca jer se projekat NEZAVISNOG KOSOVA RASPADA!

- Kada jedna secesionistička vlast počne da zasniva svoje stavove na pseudonauci, pseudoistoriji i pseudoarheologiji, to znači da je đavo odneo šalu i da je ozbiljna pmetnja u njihovim redovima. Istorijska nauka, i svetska i srpska, je jasna na stanovištu da se ne može govoriti o authtonosti albanskog naroda na prostoru Balkanskog poluostrva, i to je prosto naučna činjenica. Povezivati savremene Albance sa drevnim Grcima je zaista apsolutno besmisleno i apsolutno neutemeljeno - napomenuo je Ristić.

SKANDAL! PREKINUTA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI! Rusija traži da Priština UKLONI ZASTAVU! /VIDEO/

Dodao je i da je zbog toga izjava Gervale nanela nepopravljivu štetu vlastima u Prištini.

- Pokazali su visok stepen amaterizma, bazično nepoznavanje istorijskih činjenica i svesnu spremnost da se zloupotrebi prošlost i da se ona brutalno falsifikuje i da se njome otvoreno manipuliše - rekao je Ristić.

Foto: Printscreen You Tube/KTV - Kohavision

Donika Gervala-Švarc

Podsetio je da je srpska istorijska nauka odavno dala svoj odgovor koji potpuno korespondira sa stavovima svetske kritičke istoriografije.

- Tu nikakvih dilema nema niti ih može biti. Neće neki takozvani ministri spoljnih poslova takozvanih država, uticati na to šta su naučna saznanja u naučnoj istoriografiji. Gospođa takozvana ministarka spoljnih poslova bi trebalo da se vrati u osnovnu školu, da prelista svoje udžbenike i da se malo podseti osnovnih znanja iz prošlosti o sopstvenom narodu i drugih balkanskih naroda - poručio je istoričar.

SELAKOVIĆ BRUTALNO ODGOVRIO ALBANSKOJ PREDSTAVNICI U UN-u! Šef srpske diplomatije raskrinkao albanske laži o ratu na Kosovu i Metohiji

Kako je Ristić zaključio, Gervala bi trebalo da se suzdrži od "blamantnih i sramotnih izjava, kojima potpuno degradira i sebe, ali i secesionističke vlasti koje tobože predstavlja", prenosi "Kosovo online".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK-ISPAD Donike Gervala-Švarc NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN! U Prištini PLAČU: Ko će nas posle ovog priznati?!
Politika

ŠOK-ISPAD Donike Gervala-Švarc NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN! U Prištini PLAČU: Ko će nas posle ovog priznati?!

Skandalozan istup prištinske ministarke spoljnih poslova Donike Gervala-Švarc sinoć na sednici Saveta bezbednosti UN, prepun ksenofobičnih i ekstremističkih fraza, potvrdio je ranije stavove kosovskog premijera Aljbina Kurtija da će nove prištinske vlasti insistirati na zaoštravanju odnosa sa Srbijom, što u dogledno vreme ne ostavlja prostor za kompromis i bilo kakav miran suživot Srba i Albanaca

14.04.2021

11:31

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17