• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2021

12:52

LJUBOMORNI JER IMAMO VAKCINE?! DOJČE VELE: Vučićeva nesvrstanost rezultirala vakcinama sa svih strana

Politika

LJUBOMORNI JER IMAMO VAKCINE?! DOJČE VELE: Vučićeva nesvrstanost rezultirala vakcinama sa svih strana

Podeli vest

Ponuda vakcina sa Istoka i Zapada u Srbiji, za predsednika Aleksandra Vučiča je dobrodošla prilika da demonstrira Srbima korist od svojih odnosa sa moćim prijateljima u Moskvi i Pekingu, piše "Noje cirher cajtung" (NŽ)

- Daleko manje se trudi oko Brisela, kao da misli da mu je tamo naklonost zagarantovana - navodi se u tekstu koji prenosi Dojče vele.

Švajcarski list, povodom pokretanja proizvodnje vakcine "Sputnjik V" uSrbiji, ocenjuje da je to "cepivo proteklih sedmica izazvalo kontroverze u celoj Evropi".

- Politizacija nabavke cepiva u Srbiji ima sasvim drugu poentu. Vučić bi da ide Titovim stopama i dela kao nesvrstani. Kako kandidat za EU sa odličnim vezama u Moskvi i Pekingu, Srbija je poručila doze sa Istoka i Zapada - napominje NŽ.

List podseća da je ove nedelje iz beogradskog Torlaka izašlo prvih 1.100 doza vakcine Sputnjik V koje su poslate u Rusiju na proveru kvaliteta.

- Od iduće godine bi čitav proizvodni ciklus trebalo da se autonomno odvija u Srbiji. Vlada se nada godišnjoj proizvodnji 30 miliona jedinica - piše taj list.

Kako se navodi, Srbija tako postaje prva evropska zemlja, osim Rusije, koja pravi Sputnjik V.

NŽ napominje i da su "u velikom stilu" vakcinisani građani susednih zemalja, a da su "vakcinalni turisti" doputovali su i iz Nemačke, Austrije i Švajcarske.

- Srpskom predsedniku veoma prija uloga regionalnog lidera. Ona doduše u susedstvu izaziva skepsu i odbijanje. Ali Vučić ukazuje na to da je isporučio vakcine u Sarajevo mesecima pre EU. I druge susede je darivao malim isporukama. Kosovo pak odbija cepivo iz zemalja koje nisu priznale nezavisnost. Tako kineske i ruske vakcine ne dolaze u obzir – a pogotovo ne Sputnjik V proizveden u Srbiji - zakljucuje švajcarski list.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 3 godine

Srbija je medju prvima po broju vakcinisanih gradjana

Kaca

pre 3 godine

Vakcinacija je jedini nacin da se pobedi pandemija

Marijana

pre 3 godine

Uvek ce biti ljubomorni na nas. Srećni bi bili samo da nas vide da propadamo, ali mi se ne damo, jači smo negon ikada.

Katarina

pre 3 godine

Naravno da su ljubomorni, oni toliki nisu mogli ni pola od onoga što je Srbija uradila.

Olivera

pre 3 godine

Niko im nije branio da i oni naprave takvu saradnju.

Ivana

pre 3 godine

To je tačno da je EU i SAD ljubomorni na nabavci vakcina, i medicinske opreme koja nam je bila više nego potrebna. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države.

Pera Savic

pre 3 godine

Mogu biti ljubomorni koliko god zele ali Vucic prvo gleda svoje gradjane.

Jovana

pre 3 godine

Многима се није свиђала,, несврстана политика" , председника Вучића у процесу набавке вакцина. Али време је показало , да је председник био у праву, јер Србија је једна , од малог броја земаља, чији грађани бирају жељену вакцину!

bosko

pre 3 godine

Zasto bi se trudio oko Brisela kad svi gradjani znaju sta nam taj isiti Brisel zeli kao i cela EU ?

Sasa

pre 3 godine

Srbija je vodeca u imunizaciji i na tome joj zavide

Sasa

pre 3 godine

U Srbiju u sledećih nekoliko dana, stižu nove količine sve 4 vrste vakcina. Nabavka se neprekidno odvija, i to je veliki uspeh. građani i dalje mogu da biraju kojom vakcinom žele da se vakcinišu.

Sasa

pre 3 godine

Proces imunizacije ide po planu, vakcinisalo se tri miliona građana! Zavide nam mnogi

Dusan

pre 3 godine

Mnogi mogu da se ugledaju na nas. Uspeli smo na najbolji moguci nacin da zastitimo zdravlje gradjana.

goran_jug

pre 3 godine

Predsednik Vučić zasluženo nosi epitet lidera regiona i velikog humanitarca. Na njegovom primeru treba da se uče i da se ugledaju mnogi "lideri" sa zapada. Isto tako, zapad mora da se pomiri sa činjenicom da imamo odlične odnose sa istočnim liderima i da nemamo obavezu da stojimo povijene glave, kao što bi oni to želeli.

Jovana

pre 3 godine

To je to, mogu samo da nam zavide, i nista vise, mozemo da im ponudimo vakcine, jer ce Srbija proizvoditi najbolje vakcine, kinesku i rusku, protiv korona virusa

Nena

pre 3 godine

Samo kazite ako vam trebaju vakcine, Srbija ima, i proizodice rusku i kinesku vakcinu, protiv kovida 19

Vasa

pre 3 godine

Znaju gde je Srbija, imamo vakcine, ako im treba neka dodju da se vakcinisu, mi ne ujedamo, imamo 4. vrste vakcine, pa neka bira kako sta kome odgovara

Jeca

pre 3 godine

Zato sto je Vucic veliki kosmopolita i stavlja zdravlje ljudi ispred politickih interesa,zato cemo pobediti koronu

Anamarija

pre 3 godine

Dok su druge države imale zatvorene odnose Srbija je razvila odnose sa državama celog sveta koje su u ogromnom doprinele pri nabavci vakcina

Marija

pre 3 godine

Srbija je ostvarila ogroman uspeh nabavkom vakcina i vakcinacijama i to se mnogima ne sviđa

Radisav

pre 3 godine

Svi to znaju da jedan deo Evrope ne može da podnese uspehh Srbije u nabaci vakcina i sprovođenju vakcinacije

Dragan

pre 3 godine

Srbija se dobro pokazala u borbi protiv Covid 19, nabavkom vakcine a sada i proizvodnjom.

Toma

pre 3 godine

I imaju razloga da budu ljubomorni. Mi ovako mali smo mnogo vise uradili od njih.

Mina

pre 3 godine

Nasa uspesna borba protiv korone je rezultat zalaganja i snalazljivosti naseg predsednika

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija