• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2021

14:49

SLUČAJ PALMA PREBAČEN U KRALJEVO!

Politika

SLUČAJ PALMA PREBAČEN U KRALJEVO!

Podeli vest

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo "po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu".

Supstitucija nadležnosti

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Tepić je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinsteve Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.

Više javno tužilaštov u jagodini je već naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićke i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Palma odbacio optužbe kao lažne

Tepić je naime pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je inače odbacio sve optužbe, kao lažne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 2 godine

Žurer Palma se sada buni i pravo u tužilaštvo ! Sa kojim pravom sada on nešto zahteva? Organizirao žene zaposlene u Javnoj upravi ! Neka pitaju ove druge a ne njih koje mogu da imaju posledice. Tako je i Jutka radio.

Dragi

pre 2 godine

Kakva država, takvo i Tužilaštvo. Sad je jasno zašto je Dragan Đilas još uvek na slobodi i zašto neće biti procesuiran. Neće ni Marinika Čobanu. 100%. Ko je krivac za ovakvu anarhiju u državi? Pa to svi znaju. Ime mu počinje na A. Samo njemu lično odgovara ovakvo Tužilaštvo. Razmislite zašto? Sa ovakvim Tužilaštvom on će biti doživotni predsednik Srbije.

Sale

pre 2 godine

Živim u Beogradu i imam suprugu i dve kćeri, lekare, koji rade u državnim bolnicama. Kako su one završile fakultet i primljene na posao? Da li Marinika treba da nam ,,otvara,, oči? Šta je bilo sa njom i njenim poslovima? Najozbiljnije razmišljam da je tužim. Mesto gde se nalazi sud nije ni najmanje važno.

Milan63

pre 2 godine

Ne znam otkuda ovakvi prethodni komentari? Pa, juče je na Prvoj TV Palma rekao da slučaj može da bude prebačen u bilo koje tužilaštvo i da to mora biti dovedeno do kraja. Dakle, u aps ili on ili Marinika Čobanu. Neko mora. Dosta je bilo najprljavijih obračuna na srpskoj političkoj sceni. Meni lično Marinika Čobanu ne deluje kao kredibilna ličnost da bilo šta tvrdi, već kao osoba koja odrađuje partijski zadatak. Neka konačno Tužilaštvo, bilo koje, odradi svoj deo posla, pa da se k poznaniju prava privede onaj ko je kriv, a oslobodi sumnji onaj ko je nevin.

simo peric

pre 2 godine

ovo treba da bude javno kao u hagu. dosta vise naklapanja. sve javno i na tv!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija