• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2021

12:24

AKO PROTIV NEKOGA VODITE HAJKU, ON MORA DA SE BRANI! Vučić: Pozivam nadležne institucije da ne slušaju ni Mariniku, ni Palmu, ni mene, nek rade svoj posao po zakonu! /VIDEO/

Politika

AKO PROTIV NEKOGA VODITE HAJKU, ON MORA DA SE BRANI! Vučić: Pozivam nadležne institucije da ne slušaju ni Mariniku, ni Palmu, ni mene, nek rade svoj posao po zakonu! /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas da se nadležnim organima omogući da rade svoj posao, kako je rekao, bez uplitanja politike u rasvetljavanju optužbi u vezi podvođenja maloletnica u Jagodini protiv lidera JS Dragana Markovića Palme

- Pozivam nadležne organe da ne slušaju Mariniku Tepić, Palmu, a ni mene, neka rade posao u skladu sa zakonom - poručio je Vučić.

On je, na pitanje da li smatra da Marković iznosi javnu odbranu u Skupštini i da pojavljivanjem u medijima sa nacionalnom frekvencijom utiče na svedoke i istragu, rekao :“Ne znam, možda“.

- A šta rade Marinika Tepić, Dragan Ðilas, vaši mediji gde ste čoveku presudili pre podignute optužnice. Ako vi imate pravo onda treba i on da ga ima, ako nemate ne bi trebalo i on. Pustite nadležne organe da obave svoj posao - poručio je on odgovarajući na pitanje novinara N1.

Vučić je kazao da je ponosan na činjenicu da se država nije mešala ni u slučaj Miroslava Mike Aleksića, osim što je svakom čoveku odvratno kada pominje silovanje i dodao da je ćutao i kada je čovek koji je protiv njega na ulici urlikao do pre nekog vremena suočen sa optužbama da je silovao.

Podignuta je optužnica protiv Aleksica, a da li će biti protiv Lečića pitanje je za nadležne organe.

- Ostavite nadležne organe da rade svoj posao, ne uplićite politiku - naglasio je on.

Ukazao je i na to da se danas čuju zahtevi da Vlada zbog slučaja Palma treba da padne, uz primedbu da se ne pominje vlada DS u kojoj je bio Dragan Ðilas sa tolikim parama, i Lečić.

Vučić je poručio da u našoj zemlji moraju da funkcionišu institucije.

- Pozivam nadležne organe da ne slušaju Mariniku Tepić, Palmu, a ni mene, neka rade posao u skladu sa zakonom - podvukao je on i skrenuo pažnju da ako je pokrenuta hajka protiv nekog treba da taj ima i pravo da se brani.

- Pustite i njega da kaže šta ima. Ne mislite valjda da imate pravo da godinu i šest meseci pričate o Jovanjici, a da ja nemam pravo da kažem da je to laž. Važno je da se laž ponovi sto puta - naglasio je on.

Ocenio je da je dobro što je istraga premeštena u Kraljevo iz Jagodine, jer tako niko ne može da utiče na njihov rad, kako iz Jagodine, a tako i onih koji su želeli da organizuju mitinge u Jagodini.
Kriv je Telekom što je uspešan

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je svojim izjavama na neki način uticao na odluku Komisije za zaštitu konkurencije koja je dala zeleno svetlo za dogovor Telekoma i Telenora i dodao da nema pojima ni da je doneta nekakva odluka.

Ocenio je da je tumačenje novinara N1 "interesantno".

- Vlasnik N1, vlasnik Junajted grupe, SBB-a i još malo pa i života u Srbiji, je dugo pregovarao sa Telenorom. Imao je mnogo veći kolač i udeo nego što ima Telekom. Pošto nije uspeo da napravi ugovor sa Peterom Kelnerom, pre nego što je nastradao, onda je sada valjda Telekom kriv što je uspešan u odbrani svojih interesa na tržištu - rekao je on.

Vučić je rekao da to pokazuje licemerje vlasnika N1 i njegovih dvostrukih standarda i aršina, koji deluje pod motom "što je njemu dozvoljeno nije drugima".

Malo dece najveći problem

Predsednik Vučić izjavio je danas na otvaranju korejske fabrike Kyungshin Cable u Smederevskoj Palanci da fabrike poput te i nova radna mesta mogu da zadrže mlade ljude u unutrašnjosti Srbije i spreče njihov odlazak u inostranstvo.

Vučić je rekao da ga brine to što se malo dece rađa u mestima kao što je Smederevska Palanka.

- Odlazak u inostranstvo mladih se smanjuje, ali veoma malo dece se rađa i to moramo da promenimo - kazao je Vučić tokom obilaska nove fabrike.

U fabrici trenutno radi 249 zaposlenih, od čega je nešto manje od 200 žena, dodao je Vučić i istakao da njihove plate mnogo znače svakog porodici.

- To donosi nešto bolji životni standard i šansu da ti ljudi ostanu ovde - naveo je Vučić.

Pohvalio je lokalnu vlast u Smederevskoj Palanci što daje po 120.000 dinara za svako dete.

Verujem da ćemo pronaći novac za obnovu Kiseljaka

Vučić je, novinarima u Smederevskoj Palanci, na pitanje može li država finansijski da pomogne rekonstrukciju "Kiseljaka", rekao da nema uvek novca za sve, da će država svakako da radi na tome, ali da to teško da može da bude ove godine.

- Moramo da pronađemo novac, i verujem da hoćemo u narednih godinu i po dana. I onda ćemo ići u taj projekat - rekao je Vučić.

On je dodao da je u toku druga faza projekta za Opštu bolnicu Stefan Visoki u toj opštini, kao i za Dom zdravlja pri bolnici, tako da će Smederevska Palanka imati jednu od najmodernijih i najboljih bolnica.

- Projekat bolnice u Palanci vredi 32 miliona evra, a Klinički centar u Nišu je oko 60 miliona evra. Onda se vidi koliko je to ulaganje u relativno malu Smederevsku Palanka - rekao je Vučić.

Time, dodao je, država pokazaju kakav značaj pridaje Palanci i celom okrugu i da će biti dobrih vesti za gradajne.

Kada je reč o izgradnji lokalnih puteva, na pitanje da li će neki od njih biti započet i završen ove godine, Vučić je rekao da bi najduži put, Smederevska Palanka - Azanja - Selevac od 18 kilometara, trebalo i da počne da se radi i da se završi upravo tokom 2021. godine.

- Nadam se da taj put, od 18 kilometara, možemo da počnemo I da završimo ove godine, a deonice ka Krnjevu, od 11 kilometara i ka Mihajlovcu od 12 kilometara, verujem da možemo da uradimo sledeće godine - rekao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Vučić je u pravu. Bačena je ljaga na Dragana Markovića, kao Đilasova osveta zbog javnog prozivanja za račune u 17 zemalja, a posao je preko medija odradila njegova službenica Marinika Čobanu koja je, inače, bolesno opsednuta Vučićem. I sada Marković treba da ćuti, a ona može da divlja gde joj se prohte. I da optužuje i presuđuje. Institucije sistema treba promptno da reaguju, da istraže čitavu stvar i da jednom osude počinioce takvih dela, ako postoje, ali ništa manje i one koji iz politikantskih motiva lažu i izazivaju uznemirenje javnosti. Po meni, Đilas i Marinika Čobanu prave aferu u borbi za vlast, a sudski sistem treba da presudi za svako krivično delo, pa i ono koje izazovu javne ličnosti. Kazne, i političke i sudske, su za klevetanje na Zapadu za ovakve stvari drastične, pa bi konačno bio red da se i u Srbiji to dogodi.

Perica Savic

pre 2 godine

Nadlezni organi treba da vode istragu a ne Marinika Tepic.

Ivana

pre 2 godine

Vreme je da Marinka Tepić ode u zatvor za mnoge hajke koje je napravila u životu.Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja.

Anka

pre 2 godine

Nadlezni organi odlicno rade svoj posao,verujemo da ce I ovaj slucaj ispitati I brzo doci do istine!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija