• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2021

13:55

Nije strašno što je Stefanović pozvan da da izjavu! Predsednik Vučić: Za mene je važno samo kako obavlja posao ministra

Politika

Nije strašno što je Stefanović pozvan da da izjavu! Predsednik Vučić: Za mene je važno samo kako obavlja posao ministra

Podeli vest

Nije strašno što je ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvan da da izjavu u tužilaštvu, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, na pitanje da prokomentariše činjenicu da je tužilaštvo pozvalo bivšeg ministra policije Stefanovića da u sklopu istrage protiv nekadašnjeg zamenika šefa SBPOK-a Gorana Papića, a imajući u vidu, kako je rekao novinar, da Papić nije ništa radio da mu nije neko naredio, odgovorio da ne zna o čemu se govori, a ni zašto neko goni Papića.

Što se prisluškivanih razgovora tiče kaže da ih je bilo preko 1.800.

- Neću da se bavim tim, to je na nadležnim organima. Bio sam u više predmeta saslušavan i nije strašno što je Stefanović pozvan da da izjavu. Svaki put kada ste pominjani u nekom predmetu u redu je da vas saslušaju - objasnio je Vučić.

Istakao je da je za njega samo važno da li Stefanović dobro obavlja posao ministra.

Verujem u dobru nameru stranih posrednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da veruje u dobru nameru stranih posrednika u međustranačkom dijalogu, ali da će se tek videti u kom pravcu će se on razvijati i dodao da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.

Vučić je izrazio očekivanje da će učesnici dijaloga na racionalan, objektivan i pragmatičan način da kažu šta treba da se učini kako bi se omogućili uslovi onima koji, kako kaže, stvarno žele da učestvuju na izborima i koji razmišljaju o budućnosti Srbije.

- Ima onih koji misle da će neko drugi da ih dovede na vlast pod pritiscima ogromnog novca kojim raspolažu, pod pritiscima ogromnog broja medija koji su u njihovom vlasništvu i da će neko da se uplaši halabuke koju podižu. Neće - poručio je Vučić.

Međustranački dijalog vodiće se na dva koloseka, jedan uz posredovanje evoparlamtaraca, a drugi bez, a na pitanje kako vidi to što neke stranke smatraju da je ponižavajuće za Srbiju da stranci posreduju, dok neki imaju drugačije mišljenje, Vučić je objasnio da on kao predsednik neće moći da bude tamo gde su stranci.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sabrina

pre 3 godine

To je samo rutinska kontrola i ispitivanje, posto je tada Stefanovic bio ministar unutrasnjih poslova

Ivana

pre 3 godine

Ako je bilo ko ugrožavao život predsednika treba da bude kažnjen, ali zaista kažnjen. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Hvala predsedniče na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje.

Jelena

pre 3 godine

Nadležni organi samo rade svoj posao, kao i u bilo kom drugom slučaju

Vule

pre 3 godine

Treba da bude odgovoran prema poslu.Stefanovic vazi za veoma obrazovanog i kulturnog ministra vojske.

Ilija

pre 3 godine

Normalno je da da izjavu ako je pomenut, ne vidim zašto se to kritikuje i manipiliše politički!

Makiša

pre 3 godine

Puka formalnost koja mora da se ispoštuje, ja tu izjavu tako posmatram, nema potrebe za politizacijom!

Miki

pre 3 godine

Zašto se sad špekuliše oko jedne banalne izjave koju Stefanović po sili zakona treba da da tužilaštvu! Alo u pitanju je samo izjava!

Una

pre 3 godine

Normalan tok procedure kad je neka istraga u pitanju.

petar

pre 3 godine

Možda je za vas to dobro. A da li je za Srbiju dobro, da ovakvi budu na odgovornim mestima.

Vučić: Javni dug neće preći 60 odsto BDP-a, rast preko 6 odsto
Politika

Vučić: Javni dug neće preći 60 odsto BDP-a, rast preko 6 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da država neretko uzima novac na finansijskom tržištu, ali da se najveći deo tog novca koristi za refinansiranje dugova prethodne vlasti i poručio da javni dug ove godine neće preći 60 odsto BDP-a, kao i da će privredni rast biti i više od šest odsto

24.04.2021

13:28

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17