• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2021

11:55

Vučić: PONOSAN SAM NA ČINJENICU DA SE U SRBIJI DANAS GRADI VIŠE NEGO IKADA! Predsednik Srbije otvorio Sektor 4 obilaznice oko Beograda! Foto/Video

Politika

Vučić: PONOSAN SAM NA ČINJENICU DA SE U SRBIJI DANAS GRADI VIŠE NEGO IKADA! Predsednik Srbije otvorio Sektor 4 obilaznice oko Beograda! Foto/Video

Podeli vest

Autoput na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, u dužini od 7,7 kilometara, otvoren je danas za saobaćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

 

12.30 - Obraćanje predsednika Vučića
O presudi vozaču Zorana Babića 

- Mene niko ništa nije pitao o tom snimku, nije mi tražio bilo šta i ne znam o čemu vi pričate. Vaše pitanje i način na koji ste mi postavili pitanje više govori o vama, nego o meni. Vi ste samo primer onoga što Srbija treba da vidi, taj negativan odnos i stav prema svemu što radimo za Srbiju, sve osporavate i pričate o drugim stvarima o kojima ja nemam pojima i sa kojima nemam veze - odgovorio je Vučić na pitanje novinara o "dva minuta koja fale" sa naplatne rampe.

- Već mnogo godina mi je jedino važno da pokažem naš rad kroz rezultate, neka građani sami vide kolike su nam plate, kako se gradi, kako se živi i na kraju, rezultati su ti koji pokazuju sve, a ljudi su tu da procene i odluče - ističe predsednik.

O dijalogu Beograda i Prištine

- Dijalog je bio cvilizovan i odmeren, nastavićemo ga. Građane možemo da pozovemo na izbore pa neka odluče - rekao je Vučić.

- Za nas je kompromisno rešenje, jedino rešenje, ja sam video šta drugi govore, čak i oni koji nisu kompetentni i nadležni... Ali ja sam samo mali čovek sa Balkana, pa ne bih ništa da komentarišem - rekao je Vučić.

Angelina tvorac "nonpejpera"?

- Ovo ne liči na Angelinu, ne mogu da potvrdim, čak sam sigurna da ona ovo nije uradila - rekao je Vučić. 

Analiza "non pejpera"

- U ovom dokumentu ima mnogo benefita za Srbiju, ali to nije ono što mi hoćemo, mi smo videli šta piše o Mitrovici, šta nude narodu... Sve! Ali mi ne smemo da se udaramo u prsa i prihvatamo sve što nam nude, moramo dobro da analiziramo i donesemo pravu odluku - rekao je Vučić. 

12.22 - Obraćanje predsednika Vučića

- Ponosan sam na činjenicu da se u Srbiji danas gradi više nego ikada. To možete da radite kada imate stabilnu ekonomiju. Ne postoji ni jedno vreme u Srbiji da smo gradili bar 30 odsto, koliko gradimo danas. Mi imamo javne kompanije pod kontrolom, finansije nam idu dobro - rekao je predsednik.

Kako kaže, procene za prvi kvartal su se ispostavile kao netačne, dodaje da su mislili da će stopa biti u minusu 1,3, a biće u plusu.

- To nam daje fantastičan elan i izvanrednu šansu, jer je došlo do preokreta, raste nam sektor usluga, raste sve, građevina, mnogo brže nego što smo očekivali, i to su fantastične vesti za Srbiju. Izgradnja ove obilaznice jeste rešavanje problema gužvi - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kako kaže, danas imamo jedan i po automobil po porodici, i važno je da ljudima obezbedimo dobar život, slobodan protok, i da kamione izmeštamo iz centra grada, kao i to da obezbedimo čist vazduh.

- Ovo ćemo do Bubanj potoka završiti kroz godinu i tri meseca, a onda predstoji veliki izazov - rekao je Vučić.

- Uz to ćemo voditi računa i o zelenoj agenti, vodama, pročišćivačem voda i deponijama. U Srbiji će se voditi računa o svim tim stvarima - ističe Vučić i dodaje da će se regulisati i da će se Srbija baviti i ilegalnim objektima u Beogradu.

Predsednik ističe da je ključ da morate da volite ono što radite i onda nećete raditi ni jedan dan u životu, zato svi moramo da radimo i ulažemo u ono što imamo, što volimo, što je naše.

- Mi ćemo graditi kilometre i kilometre puteva, auto-puteva, gradimo bolnice i mnogo toga još. Ovo vam sve govorim zato što znam da ovo možemo zajedno, još kada radimo sa prijateljima, onda je sve izuzetno lakše i zadovoljštvo je veće - ističe predsednik Srbije.

Vučić se zahvalio svim prisutnim gostima, prijateljima, novinarima i rekao da će nastavljati da se viđa sa ljudima u ovakvim sastavima i ovakvim prilikama.  

11.55 - Predesednik Srbije stigao je do obilaznice i Sektora 4

Predsednik je zajedno sa ministrom Tomislavom Momirovićem i ostalim učesnicima u izgradnji obišao obilaznicu i prokomentarisao kako teku radovi i kada se očekuje završetak istih.

Predsednik je istakao da ovaj projekat mora biti završen za dve godine, koliko god da koštao, mora biti završen za dve godine.

 

 

- Drago mi je da se ovo gradi, drago mi je što ćemo pomoći da se gužva smanji, a put skrati - istakao je predsednik.

- Mnogo toga radimo, stvarno sam srećan. Nikad se ovoliko nije radilo - rekao je predsednik i dodaje da se izuzetno zahvaljuje prijateljima iz Kine na svoj pomoći.

- Suština je da, kada budemo završili, a sve ćemo završiti u roku od godinu dana od Ostružnice do Orlovače. Kada na primer budem hteo da idem u Jajince kod oca, neću morati kroz centar, nego ću preko Resnika da direktno izađem na Jajince. Ovo je bitno za kamione da ne idu po gradu. Do Vinče, pa prelaz do Pančeva, pa da se spoji sa obilaznicom. Imaćemo prsten oko Beograda. Time bismo rešili sve probleme, i da se napravi most, Dunav je širok, cela ta obilaznica bi bila dugačka. Valjda ćemo da skupimo pare, dosta se gradi - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Obilaznica oko Beograda je jedan od najznačajnijih projekata, veoma je važno da radimo i prema Vinči i Pančevu, time ćemo ojačati Grocku i turizam i infrastrukturno i svime - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije prokomentarisao je da će sa prijateljima iz Kine nastaviti saradnju i izgradnju.

- Naš posao je da vidimo koliki je dug, to nije na Kini, nego na nama - rekao je Vučić.

Foto: instagram/avucic

Otvaranju Sektora 4 obilaznice prisustvovali su ministar građevine Tomislav Momirović, ambasadorka Kine Čen Bo, direktori Puteva Srbije i Koridora Srbije Zoran Drobnjak i Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamednik gradonačelnika Goran Vesić.

Vučić Drobnjaku:Rešite problem sa parcelom ovog čoveka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom otvaranja obilaznice oko Beogada, od Ostružnice do Orlovače, razgovarao sa građaninom koji mu se požalio zbog problema sa uknjiženjem parcele na trasi obilaznice i obećao da će lično proveriti u čemu je problem.

Vučiću se na otvaranju obilaznice obratio građanin tvrdeći da parcela na trasi obilaznice pripada njegovoj pokojnoj majci i da za nju nije mogao da dobije naknadu, pošto nije mogao, kako je rekao, da je uknjiži na svoje ime kao vlasnik zbog opstrukcije.

Predsednik ga je upitao u čemu je problem i obećao da će lično proveriti o čemu se radi.

"Ne mogu da dođem do posedovnog lista na svoje ime da bih mogao da pokrenem tužbu", rekao je taj građanin, a Vučić je upitao ko je nadležan i zadužio direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka da to reši.

Drobnjak je kazao da je verovatno problem u vezi sa izmenama katastra.

"Ne interesuje me gde je problem, nego da se reši. Drobnajk idi tamo i stvarno reši problem", kazao je Vučić direktoru Puteva Srbije.

 
Sektor 4

Završeni su radovi na izgradnji autoputa na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo i ta deonica u dužini od 7,7 kilometara danas je puštena u saobraćaj.

ČUDO OD AUTO-PUTA! Od Batajnice do Orlovače za 20 minuta! Pogledajte kako izgleda deo obilaznice oko Beograda koju otvara predsednik Vučić! /FOTO/VIDEO/
 

Sektor 4 obuhvatio je radove na izgradnji leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača, u dužini od 7,7 km, gde je izgrađena nedostajuća leva traka auto-puta, dva tunela: Lipak i Železnik, kao i tri mosta: most br. 9, 10 i 11, kao i preostali radovi na petlji Orlovača, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije.

Ekipa Tanjuga obišla je novoizgrađenu deonicu, na kojoj se obavljaju poslednje pripreme pred otvaranje.

Preostaje da se završi gradnja druge trake autoputa od Orlovače do tunela Straževica i da se završi izgradnja obe trake autoputa od Straževice do Bubanj Potoka.

Foto: Tanjug/Printscreen

U okviru Sektora 4, od Ostružnice do Orlovače, izgrađen je tunel Lipak (leva cev) u dužini od 600 metara i tunel Železnik (leva cev) od 699 metara.

Takođe, izgrađeni su: most 9 od 433 metra, most 10 422 metra i most 11 od 116 metara.

Postavljeni su i zidovi za zaštitu od buke u dužini većoj od pola kilometra.

Završena je kompletna izgradnja petlje Orlovača sa pristupnim rampama, kao i petlja Petlovo Brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, od Metroa do petlje Orlovača, uključujući i most 24, iznad starog kružnog puta od Rakovice do Železnika.

Kada je reč o Sektoru B5, od petlje Orlovača od tunela Straževica u toku su radovi na izgradnji leve trake autoputa (faza II) uključujuci i novi tunel Straževica (leva cev).

Na Sektoru B6 u toku su radovi na izgradnji punog profila autoputa od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok.

Inače, cela deonica od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometara sa pristupnim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 227 miliona evra, a radovi se finansiraju 85 odsto iz zajma Eksim banke Kine i 15 odsto iz budžeta Srbije.

Foto: Tanjug/Printscreen

Izvođač radova je kineska kompanija "Power Construction Corporation of China", a podizvođač azerbejdžanski AzVirt i domaće firme.

Završetkom radova do Bubanj Potoka biće kompletirano oko 47 kilometara autoputa od Batajnice do Bubanj Potoka.

Ranije je izgrađena obilaznica od Batajnice do Dobanovaca i Ostružnice, sa novim mostom na Savi koji je izgrađen pored starog ostružničkog mosta.

Planirana je i izgradnja nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva, kada bi cela obilaznica bila duga oko 69 kilometara.

Foto: Tanjug/Printscreen

Tako bi se kompletirao ceo saobraćajni prsten oko Beograda, čime bi se potpuno izmestio teretni saobraćaj iz grada.

Beogadska obilaznica je jedan od najznačajnijih projekata, čija je gradnja počela pre više od 30 godina.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Pa normalno,treba Pink da popuni program izmedju Zadruge i vanrednog obracanja.

MILE

pre 2 godine

Skoro svaki dan ,novo otvaranje .Da li je put ,obilaznica,fabrika,bolnica više nije ni važno.Srbija napreduje u svakom pogledu .Ovom obilaznicom smanjiće se gužve u samom Beogradu ,omogućiće se još veći protok vozila kroz Srbiju ,mnogo će značiti u svakom smislu.

Nebojsa iz Beograda

pre 2 godine

Nisi rekao da to sve plati Vucic iz svog dzepa a ne kad je Djilas radio sve smo placali mi,ziveo 577.

Joka

pre 2 godine

Koliko ove obilaznice oko Bg rasteretile ibarsku magistralu i povezale naselja to je za svaku pohvalu!

Mala plava

pre 2 godine

Nova obilaznica znaci rasterecenje za Beograd i okolinu ,znaci brze stizanje i udobnost .

Nene

pre 2 godine

Efikasnim ulaganjem u saobracajnu infrastrukturu imacemo ozbiljne prednosti, sve je bilo nezamislivo ali upornost i rad daju rezultate

Todora

pre 2 godine

Srpska infrastruktura je najbolja sada još od osamdesetih. Možemo biti ponosni.

Hana

pre 2 godine

Moderna zemlja sa jakom infrastrukturom, to je Srbija! ??

Mika

pre 2 godine

Od kako je Vucic na vlasi ova zemlja napreduje i gradi se. Svaka cast, sve sto je obecao to je i ispunio i uradio.

Jeca

pre 2 godine

Decenijama se u Srbiji nije ovoliko radilo i gradilo! Svaka cast!

Ivana

pre 2 godine

Ovo je najvažnija deonica koja će spojiti Beograd sa selima, i oja će spojiti poljoprivredna domaćinstva.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče.

Lana

pre 2 godine

Infrastruktura je od velike važnosti za svaku zemlju. To je ono što privlači strane investitore da dodju kod nas i ulažu u našu zemlju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija