• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug / Informer

08.05.2021

15:48

Selaković čestitao Lavrovu Dan pobede nad fašizmom!

Politika

Selaković čestitao Lavrovu Dan pobede nad fašizmom!

Podeli vest

Ruski narod i drugi narodi Sovjetskog Saveza su herojskom odbranom svoje otadžbine u Drugom svetskom ratu pobedili, ne samo agresora, već i neprijatelja čitavog slobodnog čovečanstva, navodi se u čestitki koju je povodom Dana pobede nad fašizmom srpski šef diplomatije Nikola Selaković uputio šefu diplomatije Rusije Sergeju Lavrovu

- Danas niko ne sme da ima sumnje da je ruski narod taj koji je na današnji dan zadao smrtni udarac najopasnijoj ideologiji i ubilačkoj mašineriji koju je svet ikada video - kaže se u čestitki.

Dodaje se da je srpski narod ponosan na svoju antifišastičku tradiciju i činjenicu da je tokom Drugog svetskog rata organizovao prvi i najmasovniji oružani gerilski otpor na okupiranim teritorijama, i da je na svaku pobedu velike Crvene armije gledao kao na sopstvenu pobedu.

Selaković je istakao da će Srbija ostati čvrsto na pozicijama negovanja istine o Drugom svetskom ratu, a protiv pokušaja da se revizijom istorije umanji presudna i ključna uloga Sovjetskog Saveza i herojskog ruskog naroda u pobedi nad nacizmom.

On je naglasio da kao što su srpski i ruski narod tada bili saveznici u borbi protiv svetskog zla, tako će i danas biti jedinstveni u negovanju sećanja na stradalništvo i nepokolebljivi otpor naših predaka.

- Vatra na spomen-groblju oslobodilaca Beograda, na kojem rame uz rame počivaju jugoslovenski i sovjetski heroji, goreće večno, a večni će biti i naše sećanje na slavne trenutke zajedničke istorije i opredeljenost da se zajednički borimo za mir i multilateralizam u svetu, a protiv svake ideologije zla - zaključuje se u čestitki ministra Selakovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Pa zar nije očigledno da fašizam nije poražen, samo ima druge zastave i druge uniforme! Ispada po njima da su najveća pretnja svetu upravo oni koji su se najviše žrtvovali i u prvom i u drugom svetskom ratu, a "melem na ranu" svi oni koji su bili na strani fašista! Fašizam ne samo da nije poražen, nego je još jači nego u tim ratovima, jer su im se pridružili neki koji su tada bili kao bili na našoj i na strani Rusa! Ameri, Englezi, Poljaci, Ukrajinci i da ne nabrajam dalje. Zar nisu ojačali te fašiste Nemce, Hrvate ustaše, Albance, itd, itd,...! Tek predstoji borba protiv fašizma!

Selaković: Srbija zahvalna Maroku na podršci i stavu o KiM
Politika

Selaković: Srbija zahvalna Maroku na podršci i stavu o KiM

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je večeras u Rabatu da Srbija pozdravlja podršku Maroka, koji odoleva pritiscima da prizna navodnu nezavisnost Kosova, poštujući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i razgovore koje se vode u okviru dijaloga Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU

06.05.2021

09:39

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija