• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2021

14:26

TO ŠTO NAM PRETITE, PALA MUVA NA MEDVEDA! Vučić oduvao Vjosu sa Brda kod Kranja: AKO JE DRUGE SRAMOTA DA VAM KAŽU, JA ĆU VAM REĆI!

Politika

TO ŠTO NAM PRETITE, PALA MUVA NA MEDVEDA! Vučić oduvao Vjosu sa Brda kod Kranja: AKO JE DRUGE SRAMOTA DA VAM KAŽU, JA ĆU VAM REĆI!

Podeli vest

Verbalni sukob između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vjose Osmani, takozvane predsednice lažne države Kosovo, obeležio je prvi plenarni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni koji se održava danas na Brdu kod Kranja


- Probajte dogovor da postignete, kompromis, a to što ćete tužbama da pretite pala muva na medveda, što bi se u našem narodu reklo - poručio je Vučić Vjosi Osmani tokom napetog dijaloga.

Osmani je najpre protestovala jer se u zajedničkom dokumentu, koji bi trebalo da bude usvojen, ne pominje pojam država, a zatim je optužila Srbiju da idejama menjanja granica "ruši kosovsku nezavisnost".

Vučić je odgovorio da se Srbija "ne slaže da vas zovemo countries - evo ja da vam kažem, ako je druge sramota da vam kažu".

- Što se tiče promene granica, vi ste ih promenili otcepljenjem delova teritorije suverene države. Niste primljeni ni u UN. Mi smo tražili da ne bude promene granica, ali onih zemalja koje su pravno i međunarodno priznate. A ne princip kad se Srbija cepa onda može, kad neko drugi pita onda ne može - odgovorio je Vučić.

Osmani je ponovo optužila Srbiju za genocid nad kosovskim Albancima tokom sukoba na Kosovu i širenje "malignog uticaja na Kosovo", a zatim je zatražila da se pokrene proces o nestalima. Vučić je na to odgovorio da "ne sme ni da kaže koliko srpskih porodica traži pravdu".

- Rekao sam na sastanku sa evropskim institucijama da vi ukažete na bilo koje mesto u Srbiji, jer mi Kosovo smatramo Srbijom, kao i u centralnoj Srbiji, gde se nalazi bilo koje mesto gde je moguće naći nestale, odmah ćemo da ih iskopamo. Ali brutalno se albanska strana suprotstavila našoj ideji jer bi to značilo da i mi možemo da pokažemo mesta, kao na primer u Đakovici. Jer se plašite da otvorite, plašite se šta biste mogli da nađete - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Vučić je optužio Vjosu Osmani da pričom o pravdi i genocidu šalje poruku da ne želi kompromis i dijalog, jer se nada da će se Beograd uplašiti pretnji.

- E, neće biti ništa od toga. Maligni uticaj, a to je prva reč koju na engleskom naučite, imaju oni koji su hteli da razaraju suverene države. Probajte dogovor da postignete, kompromis, a to što ćete tužbama da pretite pala muva na medveda, što bi se u našem narodu reklo - rekao je Vučić.

Prvi plenarni sastanak lidera zemalja Zapadnog Balkana u okviru procesa Brdo - Brioni, koji se održava danas na Brdu kod Kranja, počeo je u kongresnom centru. Prema ranijim najavama, na njemu će se razgovarati o zajedničkim zaključcima, možda i deklaraciji, o nepromenjivosti granica na Zapadnom Balkanu, a biće reči i o posledicama pandemije korona virusa i ekonomskom oporavku regiona.

Sastanku koji se odvija iza zatvorenih vrata prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Hrvatske Zoran Milanović, predsednik Albanije Ilir Meta, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović, predsednik Makedonije Stevo Pendarovski i predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 2 godine

Srbija se žalaže da se granice ne menjaju, znači poštovanje, za mir i stabilnost i tim putem će uvek ići.

Realno

pre 2 godine

Vucic je trazio da se granice MENJAJU, procitajte ponovo tekst, pa botujte kako treba, ostacete bez sendvica, ako nastavite ovako...

Miki

pre 2 godine

Zanimljivo je da Albanci hoce dve drzave!? Oni vec imaju svoju maticnu drzavu Albaniju, drugu drzavu da dobiju, pa to nigde nema u svetu!!!!

Perica Savic

pre 2 godine

To sto prete iz prazne puske vise govori o njima nego o nama .

Milan63

pre 2 godine

Vučić je rekao ono što misli 90% građana Srbije. Osmanijeva je tzv. predsednica lažne države Kosove nastale secesijom međunarodno priznate države Srbije. Amerikanci im, što bi narod rekao, dižu repinu, ali svakom nasilništvu jednom dođe kraj. Jednom će Ameri morati da zatvore Bondstil, a tada zna se...Ako Albanci hoće da budu građani Srbije, dobrodošli su. Ako neće, ne moraju. Imaju svoju matičnu državu. Mogu da ostanu ili da odu, ali ne mogu da sa sobom odnesu deo teritorije Srbije.

nik

pre 2 godine

kad im odu gazde do podne smo u pristini,a oni nazad preko sare,bez sare naravno

Sasa Filipovic

pre 2 godine

Vucicu legendo, ne samo da si mi komsija (bivsi), nego ti je svaka ko' u Njegosa i Svetog Save! Udri po zlikovcima i ne plasi se! Blok 45 je uz tebe!

Jana

pre 2 godine

Kosovo je nasa proslost, sadasnjost i buducnost i tako ce ostati.

Ivana

pre 2 godine

KiM ostaje u sastavu Srbije, naš narod na KiM je bezbedan hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predniče Vučiću na svemu. Znali da se nikome ne ratuje a da se granice UN moraju poštovati.

Jeca

pre 2 godine

Predsednik Vučić želi da svima obezbedi mir kako bi se ljudima omogućila bolja i sigurnija budućnost. Mora se naći kompromis, ali i druga strana mora da se založi za isti cilj

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija