• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2021

13:18

SRBI OD DANAS ČEHE SMATRAJU BRATSKIM NARODOM! Vučić u Pragu posle izvinjenja predsednika Zemana: Do danas to niko nije izgovorio!

Politika

SRBI OD DANAS ČEHE SMATRAJU BRATSKIM NARODOM! Vučić u Pragu posle izvinjenja predsednika Zemana: Do danas to niko nije izgovorio!

Podeli vest

Od ovog trenutka srpski narod će doživljavati češki narod ne samo kao prijateljski, već kao bratski narod, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Pragu, posle izvinjenja koje je javno srpskom narodu uputio predsednik Češke Miloša Zemana zbog učešće u bombardovanju nekadašnje SRJ

- Dragi prijatelju, hvala Vam mnogo na svemu, Srbija nikada neće zaboraviti Vaše gostoprimstvo i današnje reči koje ste posvetili našoj zemlji. Danas je divno biti Srbin u Pragu.

Razgovarali smo o mnogo konkretnih stvari, budućnosti naših odnosa, kao i podršci koju Češka Republika pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Živelo srpsko-ceško prijateljstvo!- napisao je Vučić na Instagramu.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, rekao da će da će Srbija i Srbi večni biti zahvalni na tome, jer to što je danas izgovorio predsednik Zeman oko bombardovanja niko drugi nije rekao.

- Ta zahvalnost neće prestati ni njemu lično, ni bratskom češkom narodu - podvukao je on.

Vučić je kazao da zna da u današnje vreme nije naročito popularno govoriti o tradicionalnom i iskrenom prijateljstvu.

- Živimo suviše brze živote i ljudi traže konkretna rešenja. Ono što sam danas doživeo u Pragu i gostprimstvo koje je Srbija mogla da vidi, koje je od strane Zemana priređeno meni u ime Srbije, me je duboko dirnulo - naglasio je on.

Istakao je da je Zeman hrabar čovek, koji je drugačiji i ne dodvorava se nikome, koji uživa ogroman ugled u Kini i mnogim azijskim, afričkim i latinoameričkim zemljama.

Dodao je da se pitao šta mi možemo da uradimo da uživamo isti ugled.

Zahvalio je Zemanu i na divnim rečima koje je posvetio Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 2 godine

Prijateljski odnosi sa Češkom idu uzlaznom putanjom, kao i saradnja koju imaju Srbija i Češka, uz međusobno poštovanje i podršku, a to nam puno znači, kada imate čvrst stisak prijateljstva.

zozonbg

pre 2 godine

Uvek su bili dobar narod, kao i Slovaci. Politika je ucinila svoje, a svi znamo odakle vetar duva.

Tiki

pre 2 godine

Češka je država koja ima veoma dobre odnose sa Srbijom i ovaj gest izvinjenja će samo to pospešiti na još veći nivo.

Mila

pre 2 godine

Gest predsednika Češke Zemana zaslužuje pohvale.Jedan je od retkih predsednika koji se izvinuo za bombardovanje Srbije 1999 godine.

MILE

pre 2 godine

Svo poštovanje za ovu izjavu predsednika Zemana ,da su takve još neke zemlje koje su nam porušile zemlju osetila bi se moralna satisfakcija

lak

pre 2 godine

Češka je zemlja koja ima veoma dobre odnose sa Srbijom i ovaj gest izvinjenja će samo to pospešiti na još veći nivo.

lak

pre 2 godine

Češka je zemlja koja ima izuzetno dobre odnose sa Srbijom i ovaj gest izvinjenja će samo to pospešiti na još veći nivo.

lak

pre 2 godine

Češka je zemlja koja ima izuzetno dobre odnose sa Srbijom i ovaj divan gest izvinjenja će samo to pospešiti na još veći nivo.

Milica

pre 2 godine

Česi su sada pokazali svoje srce i naklonost prema nama. Hvala im od srca!

Milaa

pre 2 godine

Kako je Vucic preuzeo vlast u svoje ruke, Srbija je postala postovana u mnogo drzava u kojima nije bila postovana za vreme zutih.

Milaan

pre 2 godine

Izvinjenje koje je uputio Zeman srpskom narodu zbog bombardovanja Srbije ima posebnu težinu, i zahvalni smo mu na divnom gestu

Milaana

pre 2 godine

Razumevanje i ekonomska saradnja, uz puno poštovanje obostranih interesa, su jedini put koji nas vodi ka napretku.

Maja

pre 2 godine

Naravno da smartamo cehe nasom bracom i napokon neko da na nas nas raxumu i da nas se izvine.

Jelena

pre 2 godine

Било како било, доживели смо и то да нам се председник Чешке извини за бомбардовање. Нек каже ко шта хоће, али ово извињење се десило за време Вучићевог мандата.

Perica Savic

pre 2 godine

Dobili smo jedan narod za velikog prijatelja i nadamo se da cemo odnose samo razvijati u buducnosti.

Petar

pre 2 godine

Srbija je jako dobra i postena zemlja. Koliko se nije pricalo lepo o nama za vreme Djilasa, Jeremica i ostalih, toliko se sada Srbija hvali i zasluzuje da se lepo prica o njoj. Ponosan sam i na predsednika Vucica, i na Srbiju.

Jovana

pre 2 godine

Гест председника Земана ,нас је све пријатно изненадио !То је показатељ да се однос према Србији мења на боље!

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija se cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu.

Mica

pre 2 godine

Danas Srbija ne kleci pred jacima vec se nama izbinjavaju jer mi nismo nikome lose ucinili i nrmamo potrebw da se uvlacimo

Mine

pre 2 godine

Dosta se Srbija izvinjavala za ono sto nije kriva,danas se izvinjavaju oni koji jesu nama naneli stetu.

Ivan

pre 2 godine

Lepo je čuti da se neka zemlja kaje zbog bombardovanja.

nada maricic

pre 2 godine

Nas predsednik je danas bio prijatno dočekan i uverio se da su Srbija i Češka u dobrim i prijateljskim odnosima, na svim nivoima saradnje.

Milena

pre 2 godine

Srbija poštuje naše saradnike u sunarodnike, a isto tako joj je i uzvraceno, zahvaljujući odličnoj spoljnoj politici Aleksandra Vučića i bilatermalnim odnosima sa drugim zemljama!

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija je dobila novog pravog prijatelja sto nam je u ovom trenutku mnogo bitno.

latinka22

pre 2 godine

Pravo prijateljstvo od strane iskrenog prijatelja Ceske.

Mirjana

pre 2 godine

Svedoci smo situacije da se sada Srbiji izvinjavaju, što u prethodnom periodu, za vreme vladavine sadašnjih predstavnika opozicije,nije bio slučaj.

Olja

pre 2 godine

Gest izvinjenja je dokaz velikog postovanja Ceske prema Srbiji i njenom narodu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija